Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?

Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?

Een citytrip naar New York met je lief. Met het hele gezin op camperrondreis door de allermooiste staten van Amerika. Hiken in het spectaculaire landschap van de Grand Canyon. Een reis naar het land van de onbegrensde mogelijkheden is altijd magisch. Ga je voor het eerst op vakantie naar Amerika? Dan komt er van alles op je af. Wat moet ik allemaal regelen? Hoe overleef ik de vliegreis met kinderen? Heb ik een visum nodig? Geen nood! Wij helpen je graag op weg.

Vakantie USA: heb ik een visum nodig?

Verblijf je korter dan 90 dagen in Amerika? Dan heb je geen visum nodig, maar een ESTA. Een ESTA is een elektronische reistoestemming die snel & eenvoudig online kan worden aangevraagd. Een Esta Amerika aanvragen kost slechts vijf minuutjes van je tijd. De kosten van een ESTA zijn 29,95 per persoon. Let op: ook voor jonge kinderen moet deze reistoestemming worden aangevraagd. Doe dit altijd minimaal 72 uur voordat je in het vliegtuig stapt. Ga je met de boot naar Amerika? Ook dan heb je vanzelfsprekend een ESTA nodig. Doe een ESTA-aanvraag altijd op een betrouwbare website zoals bijvoorbeeld e-visums.nl. Zo weet je zeker dat je straks het officiële document te pakken hebt.

lijn groen oudersenzo
Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?

Online een ESTA aanvragen

Wanneer je naar de USA reist, heb je een paspoort nodig. Een identiteitskaart is niet voldoende. Ga je online een ESTA aanvragen? Zorg er dan voor dat je je paspoort bij de hand hebt. Ook de paspoorten van eventuele medereizigers kun je maar beter hebben klaarliggen. Het is belangrijk dat je alle informatie nauwkeurig invult bij de online ESTA-aanvraag. De informatie moet overeenkomen met de gegevens in je paspoort. Over het algemeen weet je vrij snel of je aanvraag is goedgekeurd. Geen zorgen: in verreweg de meeste gevallen krijg je gewoon toestemming voor de reis. Alleen wanneer je een strafblad hebt ben je meestal niet welkom in Amerika.

Wat moet ik verder regelen als ik naar Amerika reis?

Slik je sterke pijnstillers? Of heb je kids die ADHD-medicatie zoals Ritalin gebruiken? Voor sommige medicijnen heb je een verklaring nodig wanneer je naar Amerika reist. Dit geldt in principe voor alle medicijnen die onder de opiumwet vallen. Ook kunnen sommige bestanddelen van je medicatie onder deze wet vallen. Check dat dus eerst even. Vervolgens kun je een medicijnverklaring aanvragen bij de behandelend arts. Let op: deze verklaring is niet hetzelfde als een medicijnenpaspoort. Al is het handig om deze ook mee te nemen. Vergeet niet alle meegebrachte medicijnen bij aankomst in Amerika aan te geven bij de douane.

lijn groen oudersenzo
Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?

Strenger

De Amerikaanse douane is overigens stukken strenger dan de Nederlandse. Zorg er dus voor dat je alles goed geregeld hebt. In het vliegtuig krijg je een formulier dat je moet invullen: Customs Declaration. Op dit formulier vul je naar waarheid in wat je allemaal bij je hebt. Neem je een smartphone, tablet of laptop mee? Stop deze dan in je handbagage. Bij de douane moet je kunnen aantonen dat deze apparaten aan- en uitgezet kunnen worden. Zo wordt voorkomen dat mensen bommen kunnen meesmokkelen in elektronische devices. Ja, serieus!

Creditcard

Zorg verder dat je een creditcard hebt wanneer je op vakantie gaat naar Amerika. Dat maakt betalen in het land zó veel gemakkelijker! Maak je liever geen schulden? Dan kun je ook een prepaid creditcard aanvragen bij de ANWB. Hier zet je vooraf geld op, dat je later op kunt nemen. Vergeet tot slot je reisstekker niet. Anders wordt het wel héél lastig om je iPhone op te laden in Amerika!

lijn groen oudersenzo
Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?

Zo overleef je de vliegreis met kids

Wanneer je naar Amerika reist, zit je minimaal 8 uur in het vliegtuig. Dat kan lastig lijken wanneer je met kleine kinderen reist. Bereid je kindje altijd goed voor op de vliegreis. Benadruk de positieve kanten en maak het niet te spannend. Eventueel kun je samen met je kindje een boekje over vliegen lezen. Er zijn verschillende kinderboekjes die je kindje perfect voorbereiden op de vliegreis. Blijf op het vliegveld en in het vliegtuig vooral uitleggen wat er gebeurt. Wanneer gaan jullie opstijgen? Wat doet de stewardess? Waar blijven de koffers in het vliegtuig?

Lange vluchten

Kindjes tot 2 jaar mogen op schoot meereizen. Voor oudere kinderen boek je een aparte stoel. Tijdens langere vluchten is het vaak mogelijk om een babybedje te boeken. Zo kan je spruit heerlijk slapen tijdens het vliegen. Verder kan je kindje last van zijn of haar oortjes krijgen door de verandering van luchtdruk. Dit gebeurt vaak bij het opstijgen. Slikken kan helpen tegen dit probleem. Zorg ervoor dat je kindje wat melk of sap drinkt tijdens het opstijgen. Ook tijdens de vlucht kan dit voor verlichting zorgen. Zorg verder dat je de luiertas op orde hebt en binnen handbereik. Luiers, snacks, snoetenpoetsers…je gaat ze nodig hebben tijdens de reis!

Liefs Amber

Extra informatie

Trip naar Canada? Vraag tijdig een eTA aan!
Stedentrip: Parijs
Vliegen met kinderen, hoe laat je de vliegreis zo prettig mogelijk verlopen?
Stedentrip: Rome!
Ervaringsverslag – Siblu Villages camping Les Charmettes Frankrijk
Op vakantie met je kindje – Waar moet je rekening mee houden?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *