5 geweldige gezinsuitjes waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt

De zon komt vroeger op, de vogeltjes fluiten vrolijk en de krokussen springen met groepjes tegelijk uit de grond. Geen twijfel mogelijk: het is weer lente! Krijg jij door dit weer ook zo’n zin om erop uit te gaan met de kids? Wij selecteerden 5 geweldige gezinsuitjes waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!

5 geweldige gezinsuitjes waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt

1. De Spelerij in Dieren

De Spelerij ligt in het kleine Gelderse plaatsje Dieren. Dit bijzondere uitje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en hun ouders. Niemand zal zich vervelen tijdens deze dag! Deze ongewone speeltuin is voorzien van een enorme werkplaats (De Uitvinderij) waar kinderen zelf hun eigen kunstwerk mogen maken van hout, metaal, plexiglas of piepschuim. Ook de speeltuin zelf is een buitengewone plek: je brengt namelijk zelf de meest fantasierijke toestellen in beweging. Zelfs aan de meest drukke kids heb je in de Spelerij geen kind: ze kunnen de hele dag rondrennen, klimmen & klauteren op en om de toestellen. Je moet het eigenlijk gewoon eens met eigen ogen zien. Vergeet niet je verbeelding mee te nemen! De entreeprijs is 14 euro voor iedereen van 4 tot 100 jaar.

2. Wunderland Kalkar: Kernie’s familiepark

In het historische Duitse plaatsje Kalkar, net over de grens bij Arnhem en Nijmegen, is Wunderland Kalkar gevestigd. Deze voormalige kerncentrale is omgebouwd tot Kernie’s Familiepark: een buitengewoon pretpark voor jong & oud. Kinderen van 0 tot 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kids tot en met 1,29 meter betalen 20,95. Ben je 1,30 meter of volwassen? Dan betaal je 27,95. Alle prijzen zijn altijd all-inclusive. Dat wil zeggen dat je de hele dag onbeperkt mag genieten van 40 geweldige attracties, frietjes, softijs & frisdrank. Neem dus gerust nog een extra ijsje met het hele gezin! Zelfs het parkeren is gratis bij Wunderland Kalkar.

3. Activiteiten van Staatsbosbeheer

Je kent Staatsbosbeheer waarschijnlijk als de bos- en natuurbeheerder van Nederland. Maar wist je dat de organisatie ook verschillende leuke activiteiten voor het hele gezin organiseert? Zo is er bijvoorbeeld het Dierenvriendjespad van Boswachterij Westerschouwen in Zeeland, gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Tijdens deze leerzame wandeling beleven de kinderen de wildste avonturen in de natuur. Maar ook de huifkartocht over de Sallandse Heuvelrug in Overijssel is een activiteit die voor het hele gezin geschikt is. En wat denk je van het Kabouterpad in Braakman-Noord (Zeeland)? Gewapend met puntmuts en knapzak gaan kinderen tot en met 12 jaar op zoek naar kaboutersporen in het bos en gaan ze lekker aan de slag met allerlei leerzame kabouteropdrachten. Kijk snel op de website van Staatsbosbeheer welke activiteiten ze bij jou in de buurt organiseren!

4. Waterpark Aqua Mexicana in Slagharen

In mei vorig jaar opende waterpark Aqua Mexicana in Slagharen voor het eerst haar deuren. En dat bleek een groot succes! Er zijn meerdere slingerende glijbanen aanwezig waarvan de hoogste maar liefst 12 meter telt. Drie glijbanen zijn voorzien van 3D-effecten. Verder is er onder meer een buitenstrand en is er voor de allerkleinsten een geweldige waterspeeltuin. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 8 euro per persoon. Op een mooie lentedag is dit waterpark zeker het bezoeken waard voor het hele gezin!

5. Het klimbos

Op zoek naar een wat sportievere lenteuitdaging? Nederland kent 20 klimbossen, verspreid over het hele land. Een heel geschikt uitje voor de hele familie, mits de kids groter dan 1,20 meter lang zijn. De kinderen (en volwassenen) worden goed vastgemaakt aan een touw en krijgen een helm op. Daarna kun je als een slingeraapje van boom naar boom klauteren. Dit uitje is naast heel avontuurlijk ook nog eens veilig! Op de Veluwe vind je het hoogste klimbos van Nederland, maar je kunt ze door het hele land vinden.

Liefs Amber

Extra informatie

Met korting op stap in de meivakantie!
De lente in ons bol! Wat is er te doen?
Puy du Fou, het franse attractiepark rolt strategie verder uit in Nederland
Leuke kinderactiviteiten voor kinderen op vakantie (Surf lessen)
10x leuke dingen doen met het hele gezin
Pas op voor de berenklauw
Verzameling songteksten kinderliedjes over de lente
Aan de lenteschoonmaak
Baby in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Tips: Hoe raak je je kind niet kwijt?
De leukste uitstapjes met (kleine) kinderen
SOS polsbandjes – Gratis verkrijgbaar op het strand

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *