Een smakelijk Zeeuws ontbijtje voor Moederdag

Een smakelijk Zeeuws ontbijtje voor Moederdag

De roots van Rob, mijn partner, liggen in Zeeland. Meer dan babystapjes heeft hij er niet gezet, maar toch. Hij is er geboren, dus eigenlijk is mijn lief, een Zeeuw, net als zijn ouders. Dat merk ik soms door zijn ‘Zeeuwse zuinigheid’. Rob is veel zuiniger dan ik, ziet ook vaak een tweede leven in dingen die ik het liefst zou weggooien. Ik irriteer mij er nooit aan, eigenlijk vind ik het een mooie eigenschap. Er wordt al zoveel verkwist in ons land. Geen wonder dat Minister Schouten van de houdbaarheidsdatum af wil. Ik snap dat wel.

Verwennen

Rob is met heel veel dingen zuinig, maar in één ding absoluut niet en dat is met het verwennen van mij. Hij doet dit namelijk veel en vaak. Soms met kleine dingen, zoals een lief briefje, een bosje bloemen, een reep van mijn favoriete chocolade, een spontaan ijsje of een Boskoopse flap. Op andere momenten pak hij het wat groter aan, zoals onlangs met een waanzinnig lief en lekker ‘Zeeuws ontbijtje’. Wauw, wat een verwennerij!

Stiekem besteld

Hij had het speciale ontbijtje stiekem besteld. Ik heb de doos wel zien binnenkomen, maar toen de postbode de doos kwam bezorgen, rende Rob snel naar de deur. Hij krijgt wel vaker pakketjes, dus ik heb verder geen vragen gesteld. ‘Zal wel goed zijn.’
De volgende ochtend was de verrassing daarom des te groter. Hij kroop wat eerder uit bed en fluisterde zachtjes in mijn oor dat ik nog even mocht blijven liggen. We hadden geen plannen die dag, dus dat liet ik me geen twee keer zeggen…

Gerommel in de keuken

Ik was al weer in slaap gevallen, zodat ik het gerommel in de keuken niet hoorde. Ik werd pas weer wakker van zijn lippen op mijn wang. Eenmaal mijn ogen weer open, zag ik hem staan met dit geweldige ontbijt in zijn handen! Eén blik op het dienblad en ik smolt… wat zag het er lekker uit!

lijn groen oudersenzo
Een smakelijk Zeeuws ontbijtje voor Moederdag
Een smakelijk Zeeuws ontbijtje voor Moederdag

Op het dienblad

Op het dienblad in zijn handen zag ik zoveel Zeeuwse lekkernijen! Verse broodjes, een kopje dampende koffie, een glas overheerlijke appelsap, een fles bubbels, een appel, een eitje, heerlijke chocolade, boterbabbelaars en nog veel meer. De roze hartjesballonnen maakte het feest compleet. Zo wil iedere moeder toch wakker worden?

Tip voor Moederdag

Of je nou wel of geen roots hebt in Zeeland, met dit speciale ontbijtje voor Moederdag begint Moederdag voor iedere moeder feestelijk en voelt iedere moeder zich gewaardeerd. De producten in het pakket zijn heerlijk. Je likt je vingers af bij de Zeeuwse bolussen. En dat schattige kaasje ziet er niet alleen schattig uit, maar is ook nog eens vol van smaak. Je kunt kiezen voor een Zeeuws luxe Moederdag ontbijt voor 2 personen (49,99 euro) of voor 1 persoon (39,99 euro).

Genieten van Limburg tot Groningen

Ik vond het super om op deze manier kennis te maken met de producten uit de geboorteprovincie van mijn lief, maar ik weet ook zeker dat ik net zoveel van de producten zou hebben genoten als zijn roots in Groningen hadden gelegen of Limburg. Dit was gewoon een heerlijk feestelijk ontbijtje!!

liefs Marion

Extra informatie

Gezond ontbijt, een goed begin van de dag
Wanneer je puber een ontbijtje voor je maakt

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *