De lente in ons bol! Wat is er te doen?

De lente in ons bol! Wat is er te doen?

Heb jij ook de lente in je bol? Gelukkig is hij alweer begonnen. Wat vooral zo leuk is aan de lente zijn de vele buitenactiviteiten. Na zo’n beetje de hele winter binnen te hebben doorgebracht, is het extra fijn om er weer op uit te trekken. Maar wat is er allemaal te doen? Nou van alles! Want dat is juist zo leuk aan de lente!

Low-budget 

En nog leuker, we hebben vooral lentetips die niet teveel geld uit de knip kloppen! De meeste zijn hartstikke gratis, of op z’n minst low-budget! Geniet ervan! Als je het niet erg vind, ga ik nu naar buiten! Heerlijk!

Lammetjes dagen

Wie raakt er niet vertederd door lammetjes? Iedereen toch? Hier en daar worden op boerderijen lammetjesdagen georganiseerd. Leuk voor jezelf én voor de kinderen. Natuurlijk kan je ook gewoon naar een kinderboerderij, die vast ook kleine lammetjes hebben lopen. En hoewel we meestal aan schaapjes denken…kleine geitjes zijn óók lammetjes! Sommige geitenboerderijen houden ook open dagen of zijn sowieso te bezoeken. Bijvoorbeeld in het Amsterdamse Bos.

Vogels kijken

Heerlijk een natuurgebied in en luisteren en kijken naar vogeltjes. Verrekijker mee en misschien heb je wel een vogelgidsje. Leuk voor de kinderen om de vogels te leren herkennen!

lijn groen oudersenzo
De lente in ons bol! Wat is er te doen?

Keukenhof

Misschien minder leuk als je met kinderen op stap wilt, maar voor jezelf wel een uitje met een hoog voorjaargehalte: de Keukenhof met al zijn bloembollen. En als dan ook de omliggende polder vol staat met deze kleurrijke bloemen, dan smul je écht van het voorjaar!

Naar het strand

Om de zee in te gaan is het nog een beetje te vroeg, maar op het strand spelen is ook nu al leuk. Bal mee of nog leuker: een vlieger! Je hebt nu nog alle ruimte want badgasten hebben de stranden nog niet ingepikt. Heb je een net? Span deze over het strand en ga lekker met elkaar volleyballen.

Fietsen

Eindelijk de auto uit en de fiets weer op. Fiets een leuke route door de natuur of heb je kleinere kinderen? Maak een leuke fietstocht langs verschillende speeltuintjes. Succes verzekerd. Natuurlijk neem je ook een snackbar of ijssalon op in de route, om lekker een ijsje te halen.

De koeien gaan naar buiten!

Afhankelijk van het weer, gaan de koeien weer voor het eerst naar buiten, meestal rondom april. Na een winter op stal weten ze niet hoe blij ze moeten zijn om naar buiten te mogen. De gekste sprongen worden gemaakt en als er iemand het voorjaar in zijn bol heeft, dan zijn het wel deze koeien! Steeds vaker organiseren boeren hier een activiteit omheen. Zeker de moeite waard om eens een keer bij aanwezig te zijn. Je wordt er spontaan vrolijk van.

lijn groen oudersenzo
De lente in ons bol! Wat is er te doen?

Moestuintje aanleggen

Begin met de kids een moestuintje. Heb je een tuin, dan kan je hier een stukje voor aanleggen. Maar bij minder ruimte kan het ook prima! Op je balkon kan je vast wel grotere bak kwijt om de zaadjes in te planten. Ben je niet zo van eigen groente kweken? Zaadjes van bloemetjes zaaien is ook leuk…

Madeliefjes plukken

Wie heeft er in zijn jonge jaren nooit een kransje gemaakt van madeliefjes? Dat zullen er weinig zijn, denk ik. Dus kom op: naar buiten en mooie kransjes maken! Voor jezelf of voor je kind…en je kind voor jou!

Buiten knutselen

Maak een leuke lenteknutsel, bijvoorbeeld een bloempotje versieren. Uiteraard in vrolijke lentekleurtjes (de kleuren van de bollenvelden…) en het liefst buiten, uiteraard. Maar ook leuk om te doen als de regen maar niet wil stoppen. Je plant er een leuk bloembolletje in en je hebt de lente gewoon naar binnen gehaald!

Terrasjes pakken

Heerlijk rondstruinen in de stad en af en toe neerzakken op een terrasje. Als jullie even tijd hebben om samen erop uit te gaan, is dat een heerlijk idee. Zeker als je een keer een andere stad dan anders doet en zo nieuwe dingen ontdekt. Denk bijvoorbeeld eens aan die bijzondere terrasjes aan de grachten van Utrecht… of flaneer over de boulevard van Scheveningen.

liefs Wil

Meer informatie

Wat is wichelroedelopen en wat heb je ervoor nodig?
Mooi weer? Tijd voor een gezellige picknick!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *