Tips: Hoe raak je je kind niet kwijt?

Tips: Hoe raak je je kind niet kwijt?

Het lijkt erop dat Koning Winter ons land weer heeft verlaten. Vorige week nam hij waardig afscheid door ons land – voor de laatste keer dit jaar – nog te voorzien van een wit kleedje. De kans dat hij nu nog wat van zich zal laten horen, is niet zo groot. We kunnen weer voorzichtig uitkijken naar die eerste lentezon. Yeah! Kun jij daar ook zo intens van genieten? De lentezon vind ik eigenlijk nog veel lekkerder dan de zomerzon. Ik kijk ernaar uit om heerlijk buiten te zitten, met een kop thee en een goed boek.

We gaan weer op stap!

Zodra het warmer wordt, gaan we natuurlijk ook weer vaker op stap. Vanaf Pasen (1 april, nee het is geen grap) doen alle pretparken hun deuren weer open. Ik heb er weer zin in! Jij ook?

Opletten!

Met elkaar op stap is hartstikke leuk, maar je moet ook goed opletten, vooral als de kids nog klein zijn. Peuters en kleuters zijn watervlug en voor je het weet zijn ze je ontvlucht. Niet met opzet, maar gewoon omdat ze nieuwsgierig zijn en graag op verkenning gaan. Zij zien daar totaal geen gevaar in. Belangrijk dus dat we voorzorgsmaatregelen treffen om ze in het vizier te houden. Daarom geven wij hier een aantal tips! Want je moet er toch niet aan denken dat je kindje ineens ‘foetsie’ is…

Tip 1

Laat je kindje opvallende kleding dragen. Een spijkerbroekje en een blauw of groen jasje, valt niet zo snel op tussen de mensen massa. Maar met bijvoorbeeld dit felgekleurde veiligheidsvest voor kinderen valt hij direct op tussen de benen van de volwassenen om hem heen. Dit veiligheidsvest kan hij gewoon over zijn eigen jasje heen dragen.

lijn groen oudersenzo
Tips: Hoe raak je je kind niet kwijt?

Tip 2

Er zijn festivalbandjes te koop. Die kosten bijna niks en vaak zijn ze ook nog waterbestendig. Je kunt de naam van je kindje erop schrijven in combinatie met jouw mobiele nummer. Mocht hij toch zoekraken, dan ben jij in ieder geval traceerbaar. Op het strand zijn deze SOS bandjes soms gratis verkrijgbaar bij de reddingsbrigade.

Tip 3

In plaats van de polsbandjes, kun je ook kiezen voor een naamketting met een SOS-naamplaatje. Je kunt hier meer informatie op kwijt en je kunt de ketting natuurlijk steeds opnieuw gebruiken. Een nuttige, eenmalige aanschaf dus.

Tip 4

De aller makkelijkste manier om te zorgen dat jouw gegevens bekend zijn als je kindje wordt gevonden, is een grote sticker op hem plakken met jouw gegevens erop! Hee simpel Wel graag plakken op een plek waar hij zelf niet bij kan. Op zijn rug of zo. Anders gaat hij de sticker er misschien zelf vanaf trekken.

Tip 5

Maak aan het begin van de dag een foto van hem, zoals hij er die dag uitziet. Zorg ervoor dat op de foto goed te zien is wat hij aanheeft en hoe zijn haar zit. Mocht je hem toch kwijtraken, dan kun je deze laten zien aan medewerkers van het park, hulppost en/of strandwacht.

Tip 6

Schrijf met een watervaste stift jouw telefoonnummer op zijn armpje. Spray daar overheen wat pleisterspray zodat het afgeschermd is. Je kunt hiervoor ook speciale ‘kinder-tattoo-producten’ gebruiken. Deze zijn gewoon te koop in een speelgoedwinkel.

Tip 7

Zorg dat je telefoon is opgeladen. Neem desnoods extra accu’s mee. Stel je voor dat je kindje is gevonden en ze kunnen jou niet bereiken omdat je telefoon leeg is…

Tip 8

Als je kindje echt een weglopertje is, kun je ook een kindertuigje voor hem kopen met een looplijn. Ik snap dat je wellicht je bedenkingen hebt, een kind is immers geen hondje, maar het kan ook een heel veilig idee zijn.

Geen paniek

Ben je hem toch uit het oog verloren, probeer dan op ooghoogte van je kind te zoeken. Blijf rustig, hoe lastig dit ook is. Laat de meest recente foto van hem zien aan de mensen om je heen. Meld de vermissing zo snel mogelijk bij een hulppost, zodat er met je wordt mee gezocht. Wist je trouwens dat kinderen bijna altijd met de wind mee lopen? Dat is misschien goed te weten voor je gaat zoeken…

liefs Marion

Extra informatie

Tips om je kind niet kwijt te raken tijdens een dagje uit

Bronvermelding

Tekst Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *