Van je zolder de perfecte kinderkamer maken!

Verwacht je een kleintje en wil je je zoon of dochter door laten schuiven naar de kamer op zolder of is hij of zij gewoon toe aan een grotere, eigen plek? Maar is je zolderkamer hier op dit moment nog helemaal niet geschikt voor? Wij geven je graag een aantal tips om de perfecte kinderkamer te maken van jouw zolder door de problemen waar je tegenaan loopt op te lossen!

Van je zolder de perfecte kinderkamer maken!

Te kleine kamer?

Is je zolder qua vloeroppervlak een prima formaat, maar heb je te maken met schuine wanden die de ruimte beperken? Dan is er eigenlijk maar één goede manier om dit op te lossen. Dat is het plaatsen van een dakkapel. Daarmee hoog je het dak als het ware op, waardoor je binnen meer ruimte krijgt om te staan en te lopen en je een mooi uitzicht naar buiten creëert. Houden de dakkapel kosten je nog tegen? We begrijpen het als je daar misschien wat huiverig voor bent, maar in werkelijkheid vallen deze reuze mee. Vraag op tijd verschillende offertes aan, dan weet je precies wat je kunt verwachten.

Te donkere kamer?

Op zolder is het ontbreken van daglicht ook een probleem waar je tegenaan kunt lopen. Het plaatsen van (kunststof) dakkapellen, zoals hierboven al vernoemd, pakt ook dit probleem meteen aan! Maar er zijn ook kleinere oplossingen mogelijk. Bij een donkere kamer is het belangrijk om alles zo licht mogelijk te houden. Daarmee bedoelen we niet alleen een lichte kleur op de wanden en het plafond, maar ook een lichte vloer, lichte meubels en lichte gordijnen. Hoe lichter alles oogt, hoe ruimtelijker het eruitziet.

Onpraktische kamer?

De zolder kan een uitdaging zijn wat betreft indeling. Je wilt gemakkelijk bij je kast kunnen komen, genoeg loopruimte hebben en niet struikelen over onhandig geplaatste meubelstukken. Denk daarom goed na over de meest logische looproutes in de kamer. Voor jezelf zodat je bijvoorbeeld het bed goed kunt verschonen en voor je kind zodat die gemakkelijk aan het bureau kan zitten of bij het speelgoed kan. Leest je kind graag? Plaats het bed of een fijne stoel dan onder het raam. Is knutselen favoriet? Plaats hier dan juist het bureau. Maak hierbij optimaal gebruik van schuine wanden door hier een maatwerk kast van te maken of een bedstee.

Zie jij de mogelijkheden al voor je? Heel veel succes en plezier bij het inrichten gewenst!

liefs Marion

Meer informatie

5 redenen waarom ledverlichting ideaal is voor de kinderkamer
Kinderkamer inspiratie: De leukste items voor de kinderkamer
Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!
Welke kleuren zijn leuk voor de slaapkamer van je kind?
Een kinderbed kopen: waar let je op?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *