Tips voor reizen met je gezin en je hond

De zomer is de tijd van zon, plezier en gezinsvakantie. Maar je gezin bestaat niet alleen uit jou, je partner en de kinderen. Je honden maken net zo goed deel uit van het gezin als de rest van de bende. Dat betekent dat je huisdieren waarschijnlijk ook meegaan op je zomervakantie. Je kunt eens een kijkje nemen bij Leisure Time voor diervriendelijke accommodaties. Als je je honden meeneemt op reis, is de voorbereiding voor een trip buiten de stad een heel andere uitdaging. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten als je met je hond reist.

Tips voor reizen met je gezin en je hond

Kies huisdiervriendelijke accommodaties

Bij het plannen van je roadtrip, noteer de hotels of andere verblijfsmogelijkheden en begin met bellen of mailen. Informeer naar de specifieke regels met betrekking tot huisdieren. Sommige hotels en motels staan huisdieren toe, maar hebben beperkingen. Dit kan betekenen dat bepaalde hondenrassen of -groottes niet welkom zijn.

Breng een bezoek aan de dierenarts

Plan enkele weken voor vertrek een bezoek aan de dierenarts in. Naast een algemene controle kan de dierenarts ervoor zorgen dat je hond de laatste vaccinaties heeft. Afhankelijk van je bestemming, kunnen er extra vaccinaties nodig zijn, vooral als je hond in contact komt met andere honden. Vraag de dierenarts ook om andere beschermende maatregelen om je huisdier veilig te houden tijdens de reis. Denk hierbij aan preventieve behandelingen tegen hartworm, vlooien en teken. Vraag voordat je de dierenartspraktijk verlaat om kopieën van de medische dossiers en vaccinatiebewijzen van je hond.

Zorg goed voor je huisdier

Neem ook flessen water mee om je hond onderweg gehydrateerd te houden en vergeet niet de drinkbak mee te nemen in de auto. Ga er niet van uit dat elke tussenstop onderweg vers drinkwater heeft. Ook kan het verleidelijk zijn om het raam open te doen en je hond in de auto achter te laten terwijl je met het gezin even stopt om iets te eten. Het is nooit acceptabel om je huisdier in de auto achter te laten, zelfs niet voor een korte periode. De temperatuur in een auto kan snel stijgen, zelfs met de ramen open.

De temperatuur in een auto kan op een dag van 29 graden Celsius in slechts 10 minuten oplopen tot 39 graden Celsius (zelfs met de ramen open). Na 30 minuten kan de temperatuur zelfs oplopen tot 65 graden Celsius. Het is ten zeerste aan te raden om altijd de riem van je hond mee te nemen en je huisdier te allen tijde bij je te houden. Als het niet mogelijk is om je hond mee te nemen naar een locatie die je bezoekt, laat dan een volwassen familielid buiten in de schaduw bij de hond blijven en ervoor zorgen. Met deze tips kun je veilig op vakantie met je hond!

liefs Marion

Meer informatie

Welke hondenrassen zijn ideaal voor een gezin?
Er even tussenuit, maar waar kun je heen met de hond?
Op vakantie met je kindje – Waar moet je rekening mee houden?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *