Een nieuwe stap richting je droombaan: word zelfstandig reisadviseur!

Je bent je werk helemaal zat, je wilt meer voldoening uit je werk halen óf je doet dit jaar eindexamen en wil iets met toerisme gaan doen? Of misschien zijn het juist wel die Corona maatregelen waardoor je bent gaan beseffen dat je dingen anders wilt? Wil je juist nu eindelijk weer kunnen groeien en jezelf verder ontplooien! Hoe dan ook: de reiswereld is misschien wel dé stap voor jou om te groeien. De opleiding tot zelfstandig reisadviseur is er voor jou!

Wat is een zelfstandig reisadviseur?

Als zelfstandig reisadviseur bied je maatwerk aan je klanten. Klanten kunnen van jou een voorstel krijgen voor hun vakantie, welke jij helemaal afstemt op hun wensen. Niks standaard een hotelletje boeken en dan maar zien waar we terecht komen, maar jij gaat voor hen op zoek naar dat hotel en die activiteiten die zij graag zouden willen. Zo wordt de vakantie voor hen een heerlijke beleving en voor jou biedt het een uitdaging om het reisadvies zo goed mogelijk te laten aansluiten! Zoals de naam al zegt ben je zelfstandig aan het werk en dus ook zelfstandig ondernemer.

Wat biedt een zelfstandig reisadviseur?

Vroeger ging je naar een reisbureau om je vakantie te bespreken. Je haalde eerst dikke catalogussen op en je zat uren te bladeren door de reisgidsen (wat wel heel leuk was trouwens!). Vervolgens ging je naar het reisbureau waar je jouw uitverkoren hotels of parken aanwees en zij voor jou gingen kijken of er nog plek was. Was dat er niet, dan zochten zij leuke alternatieven. Of ze gingen op zoek naar de goedkoopste aanbieder. Wist je zelf niet precies wat je nu wilde, dan zat je ‘uren’ op het reisbureau en de medewerkster hielp je met tips en zocht ijverig voor je dingen op.

Toch jammer dat dat verdwenen is nu we allemaal braaf achter onze laptops zitten te kijken. Maar toch: wil je echt iets anders dan anders? Wil je zeker zijn dat bepaalde voorzieningen of activiteiten er in de buurt te vinden zijn? Of wil je zeker weten dat het op een andere manier niet beter is geregeld? Dan kan je toch gewoon advies nodig hebben. En dan komt de reisadviseur om de hoek kijken! Als reisadviseur ben jij de persoon die de mensen niet alleen helpt om alles te reserveren, maar jij weet als geen ander hoe zij hun droomvakantie waar kunnen maken. Jij kunt adviezen en tips geven en de juiste accommodaties vinden, waardoor zij een heerlijke reis tegemoet gaan. Daarnaast blijf je het aanspreekpunt voor de klant. Dus niet alleen bij de oriëntatie, maar je blijft dit tot de klant weer tevreden thuisgekomen is.

lijn groen oudersenzo
Een nieuwe stap richting je droombaan: word zelfstandig reisadviseur!

Personal Travel Academy

De opleiding wordt verzorgd door de Personal Travel Academy. Daarna kan je als zelfstandig ondernemer aan de slag binnen de franchiseformule van Personal Touch Travel. En dat biedt voordelen. Je kunt je namelijk helemaal toespitsen op het geven van reisadviezen. En je wordt daarbij ondersteund vanuit het hoofdkantoor. Gezamenlijk wordt er bijvoorbeeld marketing bedreven en ingekocht.

Personal Touch Travel

Dan is de volgende logische vraag wat die Personal Touch Travel dan is. Het is een Nederlands netwerk van zelfstandige reisadviseurs. Dit is zowel afgestemd op de zakelijke markt als op particulieren. De reisadviseurs zijn dus zelfstandig ondernemers, maar profiteren zo van meerdere dingen, zoals omzet verhogende campagnes en steun van een ervaren back-office.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Iedereen die interesse in de reiswereld heeft en het fijn vindt om mensen te helpen, kan de opleiding volgen. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben, daar is immers de opleiding juist voor. Om een paar voorbeelden te geven wanneer het iets voor jou is:

  • Je bent op zoek naar verandering
  • Je wilt naast je baan aan iets nieuws beginnen
  • Je houdt van reizen en wil graag andere mensen hierin adviseren
  • Je houdt wel van een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer
  • Je wilt je passie met je werk combineren (reiservaring dus)
  • Je wilt opnieuw starten in de reiswereld
  • Je bent al verkoper en wil dit switchen naar vakanties verkopen
  • Ook geschikt voor mensen die al in de reiswereld werken en zelfstandig als adviseur aan de slag wille

Je bent altijd degene die de reizen en uitjes voor de vriendengroep/familie regelt: pak die kans om dit ook voor je werk te gaan doen!

Heb je er wel oren naar? Pak die mooie uitdaging dan gewoon aan. Geef jezelf de kans om je eigen onderneming te starten in de bruisende reiswereld om zo mensen gelukkig te maken. Elke maand is er een vrijblijvende informatieavond, op dit moment online en binnenkort weer live in Amersfoort!

liefs Wil

Meer informatie

Rhodos is perfect voor een vakantie met kinderen!
Hoe ziet een goed CV eruit? Wat moet erin? Hoe bouw je hem op?
Voor wie is hybride werken interessant?
Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?
Studeren: Mijn puber weigert te leren!
Help je puber met plannen. Maar hoe dan?
Hoera geslaagd! Maar hoe nu verder?
Wil je een thuisstudie beginnen? De zomervakantie is het perfecte moment.

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *