Wil je een thuisstudie beginnen? De zomervakantie is het perfecte moment!

Wil je een thuisstudie beginnen? De zomervakantie is het perfecte moment.

Heb je een fulltime baan, of lopen er bij jou thuis kleine kinderen rond? Dan kan het bijna onmogelijk lijken om ooit nog een thuisstudie of cursus op te pakken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig thuisstudies. Denk jij erover om een cursus te volgen, of wil je zelfs een volledige opleiding op MBO of HBO niveau afronden? Kies ervoor om dat in je eigen tempo te doen, op tijden wanneer het jou het beste uitkomt. We geven je graag de nodige tips voor het vinden van een studie die goed bij je past.

Studie of cursus?

Wanneer je jezelf verder wil ontwikkelen in je vakgebied of juist een heel nieuw vak wil leren, kan een thuisstudie uitkomst bieden. Vaak heb je door je werk, sociale leven en gezinsleven weinig tijd om fulltime terug de schoolbanken in te gaan. Bedenk van tevoren goed wat je doel is. Zo kun je de keuze maken voor de cursus of studie die het beste bij je past. Wil je je echt laten omscholen en een nieuw vak leren? Vind je het niet erg om langere tijd intensief bezig te zijn met de opleiding? Kies dan voor een beroepsopleiding. De NHA verzorgt bijvoorbeeld praktische beroepsopleidingen in diverse vakgebieden. Deze opleidingen zijn zo efficiënt mogelijk samengesteld, zodat jij zo snel mogelijk over de juiste kennis beschikt om je doel te bereiken!

Kortere cursus

Ook kun je natuurlijk voor een cursus kiezen. Deze duurt gemiddeld veel korter en is heel geschikt voor jou als je bepaalde vaardigheden meer wilt uitdiepen. Je kunt een cursus natuurlijk gebruiken op de werkvloer, maar ook wanneer je een eigen bedrijf wil starten of aan je persoonlijke ontwikkeling wil werken is een cursus heel geschikt voor jou. Misschien wil je graag leren hoe je je eigen website bouwt, of hoe je WordPress het beste kunt gebruiken. Volg bijvoorbeeld een computercursus bij de NHA om jouw skills naar een hoger niveau te tillen. Wat dacht je van een cursus programmeren in #C? Of een cursus Joomla, Webdesign, Photoshop of Eigen Webshop Starten?

Je kunt natuurlijk ook voor een volledige beroepsopleiding kiezen op computergebied. De basisopleiding Medewerker ICT en de basisopleiding ICT-beheerder zijn hiervan prima voorbeelden.

lijn groen oudersenzo
Wil je een thuisstudie beginnen? De zomervakantie is het perfecte moment.

Kies het juiste moment

Ook niet onbelangrijk is dat je het juiste moment kiest om met de cursus of opleiding te starten. De zomervakantie kan hiervoor nog wel eens het uitgelezen moment zijn! Je hebt dan meestal wat meer vrije tijd en alle rust om alvast met de cursus te beginnen. Neem alle informatie op je gemak door, want meestal krijg je eerst nog wel de nodige informatie te verwerken voor je echt gaat starten. Om te zorgen dat je straks op schema ligt en wat meer vrije tijd hebt, kun je de zomervakantie natuurlijk ook gebruiken om vast wat vooruit te werken. Hoe je het ook wendt of keert, de zomervakantie is het ideale moment voor zelfontplooiing!

Blijf jezelf motiveren & kweek discipline!

Voor een thuisstudie is best wat discipline nodig. Of je nu gaat voor een korte cursus of een langere beroepsopleiding: je moet maar net de juiste inspiratie en motivatie weten te vinden! Richt een mooie plek voor jezelf in en maak deze zo leuk mogelijk. Je boft als je een aparte werkkamer hebt, maar dat is zeker geen vereiste om succesvol een thuisstudie af te ronden. Je kunt ook gewoon met je laptop aan de keukentafel, tuintafel of achter je bureau zitten. Houd je studeerplek schoon en netjes en fleur deze op met wat luchtzuiverende planten of een mooie bos bloemen.

Maak een weekplanning en deel je tijd efficiënt in. Zijn de kinderen naar school? Of heb je die vrije middag? Plan deze dan in om te besteden aan je studie. Zet je telefoon uit en check je mail niet, maar trek deze tijd ook echt uit om te studeren. Trakteer jezelf daarnaast regelmatig op wat lekkers. Wanneer je bepaalde doelstellingen hebt behaald mag je jezelf best belonen met een kop verse muntthee of een lunch in de stad met je beste vriendin!

Heb jij weleens een thuisstudie of cursus gevolgd? Hoe was dit voor je? Lukte het je om de juiste motivatie te vinden? Deel jouw ervaring in de comments hieronder!

Liefs Amber

Meer informatie

Een nieuwe stap richting je droombaan: word zelfstandig reisadviseur!
Zo eenvoudig begin je een eigen blog!
Solliciteren als je zwanger bent
Moederschap en carrière, zo regel je dat!
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door NHA.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *