Rhodos is perfect voor een vakantie met kinderen!

Op vakantie naar Rhodos met kinderen

Heb je kinderen en wil je toch graag op vakantie naar een mooi warm land? Dan is een vakantie Rhodos misschien iets voor jullie. Rhodos heeft per jaar gemiddeld 3000 zonuren wat inhoud dat Rhodos een van de meest zonzekere vakantie bestemmingen is. Je kunt naar Rhodos vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven én Rotterdam. Rhodos ligt in het zuidoosten van de Egeïsche zee en is het grootste eiland van de eilandengroep Dodekanesos.

Zandstranden

De kustlijn is ongeveer 220 kilometer lang met kiezel- en zandstranden. De meeste zandstranden zijn te vinden langs de oostkust. De populaire badplaats Faliraki ligt 12 kilometer van Rhodos-stad. Hier vind je een 5 kilometer lang strand met veel hotelketens en resorts. Het strand heeft een Blue Flag strand wat inhoud dat het zeewater schoon is en het strand is voorzien van douches en toiletten. Ook veel jongeren vinden steeds vaker de weg naar Falikari omdat je hier een bruisend nachtleven vindt.

Een fijne vakantiebestemming met kleine kinderen

Wil je op vakantie met kleine kinderen ook dan is Rhodos een prima vakantiebestemming. Je bent met het vliegtuig namelijk binnen 3,5 uur op Rhodos en dat is goed haalbaar met kleine kinderen. Maar dan kun je beter niet naar Falikari gaan maar bijvoorbeeld naar Afandou. Dat ligt ook langs de oostkust, maar is een stuk rustiger. Hier vind je het langste strand van Rhodos dat bestaat uit zand en kiezels. Je vindt er vele tavernes waar je kunt genieten van de Griekse keuken. In het stadje Afandou kun je met de kinderen een ritje maken in een toeristentreintje. Er is een levendig plein met meerdere winkels en eetgelegenheden. 

lijn groen oudersenzo
Op vakantie naar Rhodos met kinderen

Lindos op Rhodos

Op ongeveer 50 kilometer van Rhodos-stad ligt het mooie witte dorpje Lindos, dat bestaat uit een wirwar van leuke straatjes en een mooie haven. Het strand van Lindos loopt langzaam af en de zee is beschut door de Akropolis en de rotsen waardoor de zee meestal mooi rustig is. Daarom is ook deze plaats uitermate geschikt voor families met kleine kinderen, hoewel het in de zomer wel druk kan zijn op het strand. 

Een auto huren

Je kunt met een huurauto Rhodos prima verkennen. Zo zie je, ook met kleine kinderen, toch veel van het eiland. Je kunt op stap gaan wanneer het jullie uitkomt en kunt zo de drukste plekken bezoeken op tijden dat de bussen met toeristen daar niet zijn. Je kunt het hele eiland rond rijden, de route rondom het eiland is ongeveer 185 kilometer en duurt minstens 3,5 uur. 

liefs Marion

Meer informatie

Recreatiepark De Leistert voor een supervakantie
Kampeer checklist. Dit mag je niet vergeten in te pakken.
Is een campervakantie geschikt voor kids?

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door TUI.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *