De leukste winterse activiteiten op een rij!

Winter - De leukste Winterse activiteiten op een rij!

Jahoe! “Winter is coming!” De winter is mijn seizoen, ik ben dol op die winterse activiteiten. Dwarrelende sneeuwvlokjes, warme chocolademelk met slagroom, sneeuwballengevechten en gezellige spelletjes bij de verwarming. Een combinatie waar ik al een tijdje over dagdroom. Wat kunnen we allemaal nog meer doen om te genieten van deze periode? Misschien zit er ook iets leuks voor jullie tussen deze winterse activiteiten?

Schaatsen

Koning Winter helpt niet altijd mee om te zorgen voor een mooie schaatsbaan. Toch zijn er andere manieren om te kunnen schaatsen. Zo is er in ons naastgelegen stad Harderwijk een ijsbaan op het Marktplein gecreëerd met kleine pinguïns waarmee je kunt leren schaatsen. Pinguïns die papa harder nodig heeft dan zijn dochter van 7 jaar.

Zoek je een grotere schaatsbaan, dan moet je iets verder rijden naar Biddinghuizen. Daar vindt je Flevo On Ice. Zij hebben een schaatsbaan van 3 kilometer lang in de buitenlucht. Wil je met de kinderen iets korter schaatsen? Dan is er ook een schaatsbaan van 400 meter lang. Wil je eerst nog even oefenen, dan is er de krabbelbaan van ruim 400m2. En als kers op de ijstaart is er ook een grote glijbaan waar je met een soort ‘zwembanden’ van af kunt roetsjen.

Kerstwinkel

In de winter worden diverse winkels omgetoverd tot heuse kerstwinkels. In ons geval is dat een kampeerwinkel. De hele verdieping is omgetoverd tot een waar kerstland. Je komt met de roltrap naar boven en ziet de rendieren al staan. Flikkerende lichtjes op rechts trekken de aandacht. “Ho Ho Hooo!” De kerstman zwaait met zijn lantaarn. Kinderen kijken hun ogen uit. Elk jaar mogen onze kinderen één kerstbal uitkiezen. Je begrijpt onze kerstboom is één vrolijke bedoeling.
Bekijk eens of er bij jou een centra in de buurt is die in de winterperiode omgetoverd wordt tot een kerstwereld.

lijn groen oudersenzo
De leukste winterse activiteiten

Elburg – Winter in de Vesting

Op 14 en 15 december is er het evenement Winter in de Vesting in Elburg. Je waant je in het Charles Dickens tijdperk. Verklede mensen, gezellige vuurtjes, hangende ketels, warme chocolademelk en ga zo maar door. Een kneuterige avond waar je met een warm gevoel aan terug zult denken.

Winter knutsels

WC-rol met pindakaas

Men neme een WC-rol en smeren deze in met vogelvriendelijke pindakaas. Te koop bij de supermarkt. De bio variant volstaat ook. Check het etiket voor de zekerheid. Daarna rol je het WC-rolletje in vogelzaad. Haal er een touwtje doorheen en hang hem buiten op.

Vogelzaad met frituurvet

Pak een leuk theekopje met een oortje. Verwarm een blok frituurvet. Op het moment dat het vloeibaar is geworden strooi je er vogelzaad in. Schenk het vervolgens in het theekopje en laat het buiten in de kou afkoelen. Hierna haal je er weer een touwtje doorheen en hang je het naast het WC-rolletje.

Krans met doppinda’s

Koop een strokrans en doppinda’s. Lijm de pinda’s vervolgens op de krans en hang deze naar het WC-rolletje en het theekopje.

Doppinda slinger

Ben je meer van het rijgen. Dan rijg je de doppinda’s met naald en draad aan een slinger. Hang deze gezellig op naast het WC-rolletje, het theekopje en de krans.

Brood slinger

Rooster een broodje. Pak uitsteekvormen en steek bijvoorbeeld een hartje uit het brood. Het hartje smeer je in met pindakaas en daar plak je weer vogelzaad overheen. Hang deze dan gezellig op naast…….je weet vast wel waar naast?

Avondwandeling langs alle huizen

En waar ik elk jaar weer naar uitkijk. Zijn de avondwandelingen. Sneeuw is er niet altijd, maar rond december is het ook leuk om over straat te lopen met warme sjaal en wanten. Want…… je gaat op jacht naar lichtjestuinen. Heel veel mensen bekleden hun struikjes, boompjes en hekjes met lampjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. De kinderen kijken hun ogen uit en papa en mama doen mee. Van knipperde hertjes tot aan lichtjes die meedeinen op de muziek.

Sneeuw

“Meiden ik schrijf over winterse activiteiten. Hebben jullie nog ideeën wat je in de winter gedaan moet hebben?”

Sneeuwballen gooien

En dan komen zij natuurlijk met het geniale antwoord: “Sneeuwballen gooien, mama”. Als er iets is waar je aan denkt bij het woord winter, dan staat met stip op 1: sneeuw. Er zijn veel te gekke activiteiten met sneeuw. Ik hoop van ganser harte dat er sneeuw komt deze winter. Voor de kinderen, maar zeker ook voor mezelf. Ik ben dol op sneeuw. Naast sneeuwballen gooien, kun je nog veel meer doen met sneeuw.

Sleeën

Ga je bijna op jezelf wonen? Zet dan direct een slee op de uitzetlijst. Een must have! Toen mijn man ik nog met z’n tweeën waren stond hij als in ons schuurtje. Uiteraard was hij vaak de Sjaak als trekker van de slede. Nu met kinderen is het nog leuker. De kids helemaal ingepakt met wanten, mutsen, sjaals en dikke winterjassen met z’n drieën op de slee. En rennen maar vaders.

Sneeuwelfjes

Hoppatee! Op je rug liggen en beweeg die benen en armen maar heen en weer. Sta voorzichtig op en bekijk je zelfgemaakte elfjes maar eens.

Sneeuwpop

De eeuwenoude sneeuwpop moet ook van stal worden gehaald. Je weet direct als je de deur uitstapt of er ‘plaksneeuw’ is gevallen. Rollen maar. Mama rent naar binnen voor een winterwortel en de muts van het broertje wordt al gepakt voor de sneeuwpop. Omdat onze middelste haar wanten niet nat wil maken met sneeuw, pakt zij stiekem een doosje rozijnen voor de oogjes van de pop. En zo is ons nieuwe gezinslid ontstaan.

Sporen

In de sneeuw is het leuk om eens op zoek te gaan naar diersporen. Zoek op internet naar verschillende diersporen en ga met z’n allen op jacht naar pootafdrukken. Ik heb het zelf nog nooit gedaan. Maar deze activiteit staat hoog op mijn verlanglijstje dit jaar.

Sneeuwdansje

Vanaf 1 oktober doe ik elke avond voordat ik naar bed een sneeuwdansje. Ik heb de gehele zomer ook een zonnedansje gedaan en zie waar dat toe geleid heeft. Dat moet goed komen met de sneeuw dit jaar. Graag gedaan!

Zijn we nog iets vergeten, of weet je zelf nog een leuke aanvulling op deze winterse activiteiten? Dan lezen we dat graag in de reacties onder deze blog!

Liefs Anita

Meer informatie

De leukste sneeuwactiviteiten met kinderen
De warmte van een radiator als basis voor knusse gezelligheid
Zo ga je met je baby de winter door!
Wat zijn de voordelen van een winterbaby?
Winterwonderland. Spelen in de sneeuw!
Hoe leer je je kind schaatsen?

Bronvermelding

Tekst: Antia Schokker
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *