10 redenen waarom de herfst zo leuk is!

10 Redenen waarom de herfst leuk is!

Niemand hoeft mij te overtuigen van de voordelen van de herfst. Ik vind de herfst namelijk heerlijk! De herfst staat voor mij symbool voor de overgang van oud naar nieuw, loslaten, opruimen, plaatsmaken voor een nieuw begin. De herfst betekent voor mij huiselijke gezelligheid, de geur van kaneel, warme chocolademelk, rode wangen, natte haren, frisse lucht en prachtige kleuren.

Fijn en verfrissend

Zelfs de koelere temperaturen vind ik fijn en verfrissend. De herfst is misschien niet mijn meest favoriete seizoen, want dat is de lente, maar de herfst krijgt van mij toch zeker een prachtige tweede plaats. Ja inderdaad, zelfs nog voor de zomer (derde plek), want die vind ik soms te broeierig. Maar waarom vind ik de herfst toch zo leuk?

1) De herfst is een inspiratiebron

Hoe mooi zijn de herfstlandschappen! De meest prachtige kleuren vormen een inspiratiebron voor alle grote en kleine kunstenaars. Het is dat ik niet goed kan tekenen of schilderen, maar anders zou ik de herfstdagen aaneenrijgen met het schilderen van prachtige landschappen. Ik kan dan misschien niet schilderen, gelukkig kan ik wel schrijven en de herfst inspireert mij zeker tot het schrijven van gedichten. Dus als iemand aan mij vraagt waarom ik de herfst zo leuk vind, staat ‘de herfst als inspiratiebron’ absoluut op de eerste plek.

2) Huiselijke gezelligheid in het najaar

Doordat het buiten minder behaaglijk is, zal de gezelligheid weer binnen gezocht moeten worden. Geen probleem! Ik ben dol op kaarsen, vooral geurkaarsen die zo’n heerlijke kaneellucht verspreiden. Met elkaar een spelletje doen, kletsen, uitgebreid (na)tafelen, samen muziek te luisteren of met elkaar een spannende film te kijken. Niks mis mee! De herfst is voor mij vooral een tijd van gezelligheid. En hoe harder de wind buiten waait of de regen tegen het raam klettert, hoe knusser ik het binnen vind worden.

lijn groen oudersenzo
10 Redenen waarom de herfst leuk is

3) Feestdagen naderen!

Als we het dan toch over gezelligheid hebben, wat denk je van de feestdagen? Er zit weer van alles aan te komen: Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis en natuurlijk Oud en nieuw! Nog even en de kerstboom mag weer voor de dag komen en zijn we druk bezig met het samenstellen van het kerstdiner.

4) Lekker eten en drinken

Nu de wijde sweaters en vesten weer uit de kast komen, valt die ene kilo extra ook niet zo snel op. Dus waarom niet jezelf verwennen met een flinke toef slagroom op die warme chocolademelk? Misschien lust je er ook wel een stuk warm appelgebak bij? Liefst zelf gemaakt natuurlijk. Dat wordt weer smullen! Okay, misschien niet iedere dag, want dan heb je straks nog een flinke uitdaging om alles er weer af te trainen, maar er is niks mis mee om jezelf af en toe eens lekker te verwennen! En dan die lekkere seizoensgerechten! Stamppotjes, stoofpotjes, pompoensoep, stoofpeertjes, draadjes vlees…

5) Voor de TV

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n TV-kijker ben, maar ik weet dat heel veel mensen dit wel zijn. In de zomer staan alle programma’s zo’n beetje op stand-by of in herhaalmodus, maar vanaf september wordt alles weer opnieuw opgestart en zijn er weer volop nieuwe, leuke programma’s te zien! Zo is er vast regelmatig iets te zien wat je leuk gaat vinden. Dekentje om je benen, warme chocolademelk bij de hand en genieten maar.

6) Maak van de nood een deugd

Hekel aan regen? Ja wie niet, maar probeer er eens iets positiefs van te maken, want hoe leuk is het om je kind legaal door de plassen te laten stampen! Nat worden mag! Van top tot teen! Ik heb het jaren geleden, toen mijn zoon nog een erwtje was, met hem gedaan. Hij vond het geweldig! Hij sprong en sprong en bleef springen. Hij was na een tijdje echt volledig doorweekt en zat van onder tot boven met modder. Maar hij vond het geweldig! En ik vond het geweldig om hem zo te zien genieten. Ik heb er destijds zelfs een leuk filmpje van gemaakt, als herinnering. En ach, die vieze kleren werden vanzelf in de wasmachine weer schoon en mijn zoon heb ik gelijk onder de (warme) douche gezet.

7) Fluffy sweaters

Ik vind die fluffy oversized sweaters en vesten heerlijk! Je kunt er zo lekker helemaal in wegkruipen. De zomerkleding mag weer naar zolder en de truien mogen weer in de kast. Net als de laarzen! Niks geen pijnlijke tenen meer van die teenslippers, of blaren van die kittige sandaaltjes! Gewoon een paar warme sokken en laarzen! Ik ben dol op laarzen en ik loop er het liefst iedere dag op. En is de verandering van een seizoen niet dé gelegenheid om even een dagje te gaan shoppen? Even jezelf en de andere gezinsleden verwennen met een paar nieuwe kledingstukken. Daar word je vanzelf vrolijk van!

8) Knutseltijd!

De herfst vind ik de perfecte periode om met elkaar te knutselen. De materialen liggen letterlijk op straat! Even een lekkere frisse boswandeling met elkaar maken, genieten van de prachtige kleuren om je heen en natuurlijk materialen verzamelen! Eikeltjes, kastanjes, bladeren, dennenappels, beukennootjes, takjes, besjes, noem maar op! Van al die materialen kun je hartstikke leuke knutselwerkjes maken.

9) Niks geen blote benen meer

Die blote benen zitten voorlopig toch weer verstopt achter panty’s, broeken en dikke maillots. Je hoeft dus even niet meer iedere dag aan de slag met scheermesjes. Scheelt je ook weer een beetje tijd.

10) Knuffeltijd!

Als het dan ’s avonds toch weer zo vroeg donker is, duik er dan eens samen vroeg in zodat er uitgebreid tijd is voor aandacht voor elkaar, knuffelen, kletsen of van elkaar te genieten op welke manier dan ook. In de zomer kan het nog weleens te warm zijn om tegen elkaar aan te kruipen, maar daar heb je nu geen last meer van. Misschien kan er nog wel een tweede kindje bij? Of een derde…? De herfst is het perfecte seizoen voor pure romantiek! En laat die regen maar tegen de ramen slaan, dat maakt het er alleen maar gezelliger op!

liefs Marion

Meer informatie

Veilig maar sfeervol huis, ook voor de kleine kindjes
Herfstdecoraties voor een gezellige sfeer in huis!
De allerlekkerste en meest bijzondere chocolademelk maak je gewoon zelf
De leuke kanten van de herfst!
Buitenspelen in de herfst
7x Bezigheden voor de donkere dagen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *