Wat zijn de voordelen van een winterbaby?

Wat zijn de voordelen van een winterbaby?

Uitgerekend om te bevallen in de wintermaanden? Dat wordt dan een winterbaby! Ieder seizoen kent zijn eigen voordelen. Maar wat is er nou zo leuk aan een winterbaby? Nou, eigenlijk zijn er heel veel dingen leuk! Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat mensen (en dieren) lekkerder slapen tijdens de wintermaanden! Dat geldt dus ook voor je baby. Nee, reken jezelf niet rijk en verwacht niet gelijk dat hij hele nachten door gaat slapen, maar hij zal zeker beter slapen dan baby’s die hartje zomer geboren worden.

Een winterbaby leeft langer!

Uit demografische gegevens van drie landen is duidelijk geworden dat kinderen die in de herfst geboren worden, gemiddeld langer leven en minder vaak ziek worden. (Onderzoek door het Duitse Max Planck-instituut in 2002).

Dubbel feest!

Is je kindje net voor de feestdagen geboren? Dan is het dubbel feest! Hij maakt direct zijn eerste kerst mee of eerste jaarwisseling! En… niemand die van jou verlangt dat jij iets doet tijdens de feestdagen. Je hoeft alleen maar van alles – en vooral je kindje – schaamteloos te genieten! Niks geen huis versieren en slepen met zware boodschappentassen. Jij mag gewoon lekker met je kindje knuffelen. Het voordeel is ook nog eens dat je partner extra vrije dagen heeft in deze periode!

lijn groen oudersenzo
Wat zijn de voordelen van een winterbaby?

Gezellig zo’n winterbaby!

Juist als het buiten koud is, kun je het binnen nog gezelliger maken. Gezellig met elkaar genieten van de nieuwe samenstelling van jullie gezin. Laat de wind buiten maar waaien, jij zit heerlijk in je flanellen pyjama op de bank met je kindje te knuffelen. Heerlijk! Verwarming nog een graadje hoger, kop warme thee erbij en genieten maar.

Zo schattig

Okay, misschien niet de allerbeste reden, maar die winterkleding is echt wel heel erg ontzettend schattig! Een pluizig mutsje, een lekkere warme winterjas, het ziet er zo koddig uit! En dan met elkaar naar buiten! De kans dat je door de kou wat rapper loopt is groot en dat is ook nog eens goed voor de stofwisseling. Voor je het weet ben je die extra zwangerschapskilo’s weer kwijt. Mooi meegenomen, toch?

Sneller!

Een tijdje terug was er in de Metro nog te lezen dat baby’s die in de winter worden geboren, eerder beginnen met kruipen dan baby’s die in de zomer worden geboren. Dit is gebleken uit een Israëlisch onderzoek. Gemiddeld beginnen de winterbaby’s, vijf weken eerder met kruipen!

De onderzoekers tekenen wel aan dat het resultaat alleen is gevonden in Israël, waar huizen in de zomer en winter heel anders zijn. In landen waar de woonomgeving het gehele jaar hetzelfde is, bijvoorbeeld door centrale verwarming, werd het effect niet gevonden. Nou ja, vooruit dan maar.

liefs Marion

Meer informatie

Hiermee houd je je baby lekker warm deze winter!
De leukste winterse activiteiten op een rij!
Zo ga je met je baby de winter door!
De risico’s van de winter. Waar moet je op letten?
Wintermaanden: Tips & tricks voor een gezonde winter!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *