Water en zomer gaan goed samen, watersport is leuk!

Water en zomer gaan goed samen!

Tijdens warme zomerdagen zoeken we massaal verkoeling bij het water: of dat nu aan het strand, bij een meer of aan de rand van het zwembad is. Zwemmen en een beetje ronddobberen op een luchtbed zijn leuk, maar je kunt in en op het water nog veel meer dingen doen die hartstikke leuk zijn.

Watersport is leuk!

Op de golfjes vind je namelijk het ware geluk en de ultieme vrijheid: vraag het maar eens aan iemand die regelmatig op het water te vinden is. Om deze reden selecteerden we de 5 leukste watersport activiteiten (voor het hele gezin) voor aankomende zomer. Je zult je in ieder geval niet vervelen! Maak je dagje op het water compleet met de watersportartikelen van Nauticgear.nl.

Zeilen

Ja, met stip op één staat natuurlijk zeilen. Er zijn weinig watersporten die zoveel rust, ontspanning en uitdaging bieden als de zeilsport. Tijdens een weekendje op het water kun je alle dagelijkse beslommeringen van je af laten glijden en kom je helemaal tot jezelf. Je begint dan weer helemaal opgeladen aan de nieuwe werkweek en kunt beter omgaan met stress. Daarnaast is zeilen één van de allermooiste (en oudste!) manieren om de wereld te ontdekken. Je kunt in je eentje zeilen, maar ook gewoon met het hele gezin. De kinderen zullen het fantastisch vinden!

Ben je niet in het bezit van een eigen zeilboot? Je kunt deze op verschillende plaatsen in ons land huren voor een vriendelijke prijs. Zie jij nog een reden om de zeilen niet te hijsen? Wij in ieder geval niet!

lijn groen oudersenzo
Water en zomer gaan goed samen!

Duiken

Ontspannen, gewichtloos zijn en het onderwaterleven ontdekken? Als dat jou als muziek in de oren klinkt, is duiken dé vorm van watersport voor jou. Even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek doe je door te duiken: zo ben je even helemaal afgesloten van je smartphone, je werk en andere stressfactoren. Ontdek de fantastische natuur onder water en maak kennis met planten die je niet eerder zag. Daarnaast heeft duiken ook een sociaal aspect: je doet het namelijk altijd met minimaal 2 personen. Neem een duik met je partner, je beste vriend(in) of als teambuildinguitje met je collega’s!

Zijn de Great Blue Hole aan de kust van Belize of de Great Barrier Reef in Australië nog iets te gewaagd voor je? Gelukkig zijn er ook in Europa prachtige duikstekken. Zelfs in Nederland zijn fantastische plekken te ontdekken: denk bijvoorbeeld aan de Zeelandbrug, de Toolenburgerplas in Noord-Holland of ’t Blauwe Meer in Noord-Brabant.

Waterskiën

Toe aan iets spectaculairs? Ga dan eens waterskiën! Bij deze vorm van watersport scheer je over het water achter een boot. Hallo, adrenaline! Het leuke van waterskiën is dat je het al vanaf jonge leeftijd kunt doen. Een uitdagende gezinsactiviteit voor de zomer dus! Wel is het een vereiste dat je spruit een zwemdiploma heeft, want het is wel belangrijk dat hij of zij zich kan redden in het water. Er zijn diverse waterskibanen te vinden in Nederland. Waterskiën is overigens ook heel geschikt als teamuitje met collega’s. Uitdagende teamactiviteiten kunnen de onderlinge band tussen collega’s versterken.

Kitesurfen

Ook een vorm van watersport waarbij de adrenaline geheid door je aderen giert is kitesurfen. Bij kitesurfen sta je op een kleine surfplank en laat je je voorttrekken door een soort vlieger (kite). Afhankelijk van de wind kun je fantastische sprongen maken tijdens het beoefenen van deze sport. Ben je een beginner? Dan is de ideale windsnelheid tussen de 14 en 22 knopen. Dit is hard genoeg om volop te kunnen genieten van het kitesurfen, maar niet zo hard dat er expertise is vereist op dit gebied.

Tubing

Deze vorm van watersport is nog niet zo heel bekend, maar dat maakt de activiteit niet minder leuk! Bij tubing zit je op een plastic binnenband en word je door een jetski of boot voortgetrokken over het water. Dit alles gebeurt op hoge snelheid. De sport is dan ook om zo lang mogelijk in de band te blijven zitten. Door de hoge snelheid (minimaal 50 kilometer per uur) vliegt de band zo nu en dan de lucht in. En dat is precies wat tubing zo leuk maakt! Tubing kan worden beoefend op zee, maar ook op een meer of rivier.

Naast de bovengenoemde soorten watersport kun je natuurlijk ook kiezen voor een sport als kajakken, kanoën, roeien, surfen of suppen. We wensen je alvast heel veel plezier op de golfjes aankomende zomer!

Liefs Amber

Meer informatie

De hipste, leukste, veiligste en vrolijkste zwembandjes
Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
eFoilen: Als een vogel zweven boven het water!
Varen met kinderen. Hoe houd je het veilig?
Actieve vakantie met kinderen
Eenvoudig en betaalbaar een boot huren
Zomervakantie 2020 – Een zwembad in de tuin
Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Nauticgear.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *