Actieve vakantie met kinderen

Natuurlijk wil je een zo leuk mogelijke vakantie wanneer je er met je kinderen op uit trekt. Zijn je kinderen graag actief bezig, dan zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om ze te vermaken tijdens de vakantie.

Actieve vakantie met kinderen

Een actieve kampeervakantie

Kamperen is een prima manier om kinderen kennis te laten maken met de vrijheid van wonen en leven in de natuur. Ze worden uitgedaagd om verantwoordelijk te zijn en het is voor kinderen vaak een groot avontuur om in een tent te slapen.

Deze manier van vakantie vieren is extra leuk, omdat ze op een camping zich kunnen uitleven in de speeltuin en het zwembad. Verder mag niet vergeten worden dat er op de meeste campings wel een animatieteam aanwezig is die je kinderen zullen uitdagen actief aan de slag te gaan door middel van sport, spel en ontspanning. Ook is het leuk om een camping in de Alpen te zoeken. Hier heb je veel natuur waar je lekker kunt wandelen en spelen in de natuur.

Actieve excursies tijdens de vakantie

Wanneer kinderen zich gaan vervelen, kunnen ze heel vervelend worden. Om dit te voorkomen kun je ook kiezen voor leuke excursies tijdens je vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bouwen van een vlot met je kinderen? Maar ook samen kanoën of een berg beklimmen kan tot de mogelijkheden behoren.

Een fietsvakantie met je kinderen

Een sportieve vakantie kun je realiseren door te kiezen voor een fietsvakantie. Naast het feit dat kinderen uitgedaagd worden om hun grenzen te verleggen, kunnen ze tijdens de fietstochten genieten van een prachtige omgeving. Neem wel dagelijks voldoende rust tijdens een fietsvakantie. Kinderen kunnen niet zolang op de fiets zitten als jij.

Een zeilvakantie

De meest actieve en vrije vakantie is misschien wel de zeilvakantie. Met meerdere gezinnen verblijf je op een zeilboot en ga je een aantal dagen varen in het binnen- of buitenland. Kinderen worden de ins en outs van het zeilen geleerd en ondertussen kunnen ze met leeftijdsgenootjes optrekken.

liefs Marion

Meer informatie

Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *