Waar is LAMA?

Waar is LAMA?

Bij het woord ‘zoekboek‘ denk je waarschijnlijk gelijk aan een boek voor kinderen. Dat is niet zo gek, want de meeste zoekboeken zijn inderdaad voor de kleinsten. Voor kinderen die nog niet of amper kunnen lezen. Dit LAMA boek is echter totaal niet interessant voor kleine kinderen omdat het ze alleen maar zal frustreren. Dit zoekboek is namelijk voor de volwassenen (of oudere kinderen). Die lama’s zijn namelijk hartstikke goed verstopt! Het is een behoorlijke uitdaging om alle 10 de lama’s op de zoekplaten te vinden. Ik ben al blij als ik er twee zie, laat staan de rest. Pittig klusje, neem dat maar van mij aan.

Gek op lama’s

Het boek is met een vleug humor geschreven, volgens de Lama’s zijn mensen behoorlijk gek op Lama’s. Ik wist dat zelf nog niet, maar als de Lama’s dit zeggen, moet het toch wel zo zijn. Toch? Hoe dan ook, Beatrice, de leider van de groep, heeft een geweldig avontuur gepland dat de kudde naar allerlei opwindende plekken zal leiden. Ze neemt je mee van de zonnige stranden in Miami tot de oude tempel in Cambodja. En in die enorme chaos aan mensen, objecten en bizarre bezienswaardigheden, moet jij op zoek naar die lama’s. Tien op iedere pagina. Leuk. Uitdagend. Maar zeker niet eenvoudig.

lijn groen oudersenzo
Waar is LAMA?

Kippig worden

Turen tot je er kippig van wordt, want het is een behoorlijk pittig klusje. Pittig maar leuk, want de illustraties zijn zo grappig uitgevoerd dat het echt niet erg is om de plaat 5, 10 of 100 keer te bekijken tot je zelf allemaal hebt gevonden. Je ontdekt steeds nieuwe grappige dingen. Het turen is zeker niet saai, maar ik zou je echter willen adviseren het boek niet in één avond af te werken. Gaat je trouwens ook niet lukken.

Als het boek je echt frustreert omdat je die ene lama niet kunt vinden, dan kan ik je geruststellen, want achterin het boek vind je de antwoorden. Bij de antwoorden vind je overigens ook weer nieuwe zoekopdrachten… Zint eer gij begint dus en val op die manier niet van de regen in de drup.

Specificaties Waar is LAMA?

TitelWaar is LAMA?
UitgeverijDeltas
AuteurFrances Evans
IllustratorPaul Moran
Aantal pagina’s48
ISBN9789044753882
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Bruis ballen & bad bommen
Ik neem je mee
Het grote strijkkralen boek
De familie Decibel
De Dikke Ditz; Hoe hoort het eigenlijk?
Kat is de draad kwijt

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *