Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Raambekleding is er in veel soorten en maten. Soms is het echt even zoeken wat nu voor jou het beste werkt. Ga je voor de gewone stoffen gordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen of kies je voor bijvoorbeeld jaloezieën? Bedenk goed wat de raambekleding voor je moet doen. Jaloezieën zijn voor praktisch ieder gebruik ideaal.

Wat moet de raambekleding voor je doen?

Gordijnen of andere raambekleding koop je niet alleen maar ‘omdat het hoort’. Het heeft wel degelijk een functie, wat per vertrek kan verschillen. Bedenk dan ook per vertrek welke eisen je aan je nieuwe aanschaf gaat stellen! Zoals:

  • Privacy
  • Weren van de zon
  • Filteren van het licht
  • Echt verduisteren
  • Mooie decoratie
  • Wisselende functies

De voordelen van jaloezieën

Jaloezieën kan je eigenlijk voor al deze eisen gebruiken. Door ze volledig te sluiten heb jij je ramen volledig afgesloten van de buitenwereld. Daardoor kan je voor privacy zorgen, maar ook de mate van lichtinval dus verminderen. Maar het fijne van jaloezieën is ook dat je wel de zicht in je huis kan wegnemen vanaf de straat, maar toch ze zo ver open laten staan dat er wel licht binnenkomt. Dat doen gewone gordijnen of bijvoorbeeld rolgordijnen niet na. En de decoratie? Daarmee zit het zeker ook goed. Er zijn ook nog eens diverse uitvoeringen en kleuren om uit te kiezen, dus voor ieder interieur is er wel een passend exemplaar te vinden! Wat dacht je van jaloezieën aluminium, pvc of hout of misschien wel bamboe?

lijn groen oudersenzo
Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Waarom kiezen voor aluminium?

Aluminium jaloezieën zijn onderhoudsarm en zeer simpel schoon te maken. Een groot voordeel van aluminium is het feit dat het tegen vocht kan. Hierdoor is dit type raambekleding ook heel goed te gebruiken in vochtige ruimtes. Nu denk je misschien dat de ene aluminium jaloezie op de andere lijkt, maar dat is echt niet waar. Ook in aluminium heb je de keuze uit kleuren, dus kies de kleur die het beste past bij jouw interieur. Daarnaast zijn de uitvoeringen ook verschillend. Wat dacht je bijvoorbeeld van geperforeerde jaloezieën? Dit heeft een mooi effect op de inval van het licht! En dat kan weer heel veel invloed hebben op de sfeer die in de betreffende kamer hangt!

Bamboe jaloezieën voor een natuurlijke look

Jaloezieën van bamboe hebben vanzelf al een natuurlijke look. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor interieurs die zich toespitsen op een natuurlijke look. Naturel tinten of juist groen tinten zijn hierbij heel mooi. Overigens zijn er wel meerdere kleuren verkrijgbaar in bamboe, dus ook andere interieurs kunnen prima uit de voeten met bamboe. Een reden om voor bamboe te kiezen kan zijn dat het een lichtgewicht is als je het vergelijkt met hout.

Houten raambekleding

Hout is een andere natuurlijke variant. Hout is dikker dan bamboe en heeft daarnaast een mooie houtnerf-look. Hierdoor kan het nog mooier staan in interieurs met veel hout. Houten jaloezieën kunnen de robuuste uitstraling geven die prachtig matcht met een industriële inrichting. Zeker als er voor meer robuust hout, zoals grof houten meubels, gekozen wordt. Ook in hout heb je meerdere kleurstellingen, zodat je je vertrek net een andere sfeer kan geven. Zeker bij grote ramen heeft raambekleding immers een dikke vinger in de pap wat sfeer betreft.

Pvc-jaloezieën

Kunststof jaloezieën zijn goedkoop, licht, duurzaam en hebben wel een mooie uitstraling. Eigenlijk toe te passen dus in ieder interieur. Ze zijn prima te combineren met een landelijk interieur, een romantische inrichting, industrieel of modern: het maakt eigenlijk geen verschil. Een pvc-jaloezie voldoet prima!

Voor ieder raam

Een groot voordeel van jaloezieën is ook dat ze meestal op maat gemaakt kunnen worden. Zo kan je voor ieder raam een passende jaloezie kopen. Heb je een ruimte met meerdere ruimten en verschillende afmetingen van ramen, dan kom je niet tot lastige keuzes omdat niet alle ramen dezelfde gordijnen zouden kunnen krijgen. Wel zo mooi als alles hetzelfde is, toch?! En of je nu een raam in een natte ruimte hebt of juist in het oog springend in de huiskamer: een jaloezie is ideaal. Het kan de kinderkamer heel goed verduisteren, zodat je kindje goed kan slapen terwijl het nog licht is. Het kan de huiskamer voldoende lichtinval geven en toch ervoor zorgen dat er minder zonlicht binnenkomt. Om nog maar te zwijgen over de privacy!

liefs Wil

Meer informatie

De screens koopgids: alle voor- en nadelen op een rij
Goede redenen om voor rolgordijnen te kiezen
Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen
Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer
Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin
Dit zijn de allerleukste trends voor de ramen!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Topjaloezieen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.