De screens koopgids: alle voor- en nadelen op een rij

Huiseigenaren in ons land hebben verschillende manieren geprobeerd om te voorkomen dat de hitte van de zomerzon in hun ramen schiet, hun airconditioning overbelast en hun elektriciteitsrekening opdrijft. Als je hiervoor wilt zorgen dan is raamdecoratie kopen natuurlijk zonder twijfel een goed idee. Hierbij moet je een keuze maken uit veel opties. Zo zou je kunnen kiezen voor normale gordijnen, maar ook voor vouw- of rolgordijnen bijvoorbeeld. Shutters zijn daarnaast nog een goede keuze. Screens kopen is tevens een aanrader. Dit type raambekleding wordt bevestigd aan de buitenkant van het raam en heeft de onderstaande voor- en nadelen.

Voordelen van screens

Het is veilig om te zeggen dat de meeste mensen naar alle waarschijnlijkheid liever het goede nieuws eerst horen, dus laten we beginnen met de goede dingen van screens:

Lagere energierekening: Deze zonneschermen doen wat ze beweren: ze helpen elke maand je energierekening te verlagen! Ze houden de zonnestralen tegen, wat ervoor zorgt dat je huis niet te warm wordt op die warme zomerdagen. Met geïnstalleerde zonneschermen hoef je je airco misschien helemaal niet te gebruiken!

Kosteneffectief: Er zijn mogelijk betere manieren om de zon te blokkeren, maar ze zullen je behoorlijk wat geld opleveren. Dat is bij screens ook het geval. Alhoewel de aankoop van dit type raamdecoratie wel duur kan zijn, zul je op den duur potentieel geld terugverdienen.  

Eenvoudig te installeren: Een aannemer plaatst graag screens, maar je kunt het ook zelf doen! Zorg ervoor dat je de juiste metingen uitvoert voordat je de raambekleding en de andere benodigdheden koopt. 

lijn groen oudersenzo
De screens koopgids: alle voor- en nadelen op een rij

Nadelen van screens

Er zijn maar weinig producten te vinden op de markt die alleen maar voordelen hebben. Nadelen horen er nu eenmaal bij. Dit geldt dus ook voor screens. Hieronder vind je een paar negatieve kanten van deze raamdecoratie:

Donker interieur: Screens kunnen soms iets te goed werken. Er zijn gevallen waarin de schermen het binnen te donker maken, dus huiseigenaren moeten veel lichten in huis aandoen om het interieur op te fleuren. Dat is natuurlijk een beetje contraproductief om je energiekosten laag te houden, maar het is nog steeds beter dan de hele dag op de airco te staan. Dit is vooral het geval als je gebruik maakt van LED lampen in je woning. 

Slechte esthetiek: Screens zien er van buiten niet altijd geweldig uit. De superdonkere ramen kunnen je huis ook een beetje een onheilspellend uiterlijk geven voor voorbijrijdende mensen. Gelukkig heb je tegenwoordig wel meer opties op dit gebied, dus je kunt kiezen voor screens die beter passen bij de rest van je huis. 

Gemakkelijk te beschadigen: Tenzij de screens perfect worden gemeten en geïnstalleerd, kunnen ze tijdens een zware storm van het raam waaien. Om deze reden is het meestal in je eigen belang om een ​​professional in te huren om het werk te doen. Over het algemeen zal dit in Nederland wel wat meevallen, vooral als je de screens hebt ingedraaid. Dit is ook zeker nodig als er regen verwacht wordt. 

liefs Marion

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van jaloezieën?
Dit zijn de allerleukste trends voor de ramen!

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *