Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen

Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen

Rolgordijnen worden veel gebruikt in Nederland. Zowel in de slaapkamer, woonkamer als keuken zien we dergelijke gordijnen vaak terug. Ze zijn praktisch, neutraal en meestal niet al te duur. Maar zijn rolgordijnen niet een ontzettend saaie vorm van raambekleding? We zetten graag de voor- en nadelen in huis voor je op een rijtje. Voordeel nummer 3 zal je verrassen!

Voordeel #1: De moderne rolgordijnen zijn allesbehalve saai

Een vooroordeel dat bestaat is dat ze nogal saai zijn. En hoewel er natuurlijk zeker heel saaie rolgordijnen te vinden zijn op de markt, voldoen de moderne exemplaren aan de eisen van de moderne mens. Ze komen in verschillende tinten, dikten en materialen. Elk rolgordijn heeft zo zijn eigen uitstraling. Je kunt ze dus toepassen in een industrieel interieur, maar ook in een landelijke woonkamer of een bohemian chic appartement. Zet de exemplaren van vroeger maar uit je hoofd en maak kennis met de huidige generatie raambekleding!

Voordeel #2: Rolgordijnen zijn hygiënisch

In tegenstelling tot zware, stoffen gordijnen hangen rolgordijnen niet alleen maar stof te vangen. Ook zijn ze (meestal) makkelijk af te nemen, waardoor ze uitstekend als raambedekking in bijvoorbeeld de keuken kunnen dienen. Heb je een allergie voor huisstofmijt? Dan is dit juist een goede keuze aangezien deze lekker stofvrij blijven. Ook handig wanneer je kindje last heeft van astma of allergieën.

lijn groen oudersenzo
Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen

Voordeel #3: Rolgordijnen helpen bij inbraakpreventie

Wat? Ja, je leest het goed. Rolgordijnen kunnen helpen bij inbraakpreventie. Dergelijke gordijnen voorzien je immers van privacy en geven je woning een low-profile karakter. Inbrekers zien daarnaast niet direct wat je allemaal in huis hebt staan. Combineer deze manier van raambedekking met buitenverlichting en goede sloten op de deur en je houdt inbrekers een stuk eenvoudiger buiten de deur!

Voordeel #4: Een goede nachtrust met verduisterende exemplaren

Wil jij elk lichtstraaltje buiten de deur houden zodat je ’s ochtends lekker kunt uitslapen? Verduisterende rolgordijnen zijn je beste vriend!

Voordeel #5: Ze werken isolerend!

De kou buiten houden in de winter? Of juist de gloeiende zon in de zomer? Minder overlast van geluiden van nabijgelegen wegen? Ook in dit geval zijn rolgordijnen je betrouwbare vriend. Kies dan wel voor exemplaren van een degelijke kwaliteit. De allergoedkoopste exemplaren van de bouwmarkt zijn voor dit doel niet heel geschikt.

Voordeel #6: Ze zijn stylish

We geven het direct toe: vroeger waren rolgordijnen saai, stijlloos en voornamelijk nogal niksig. Tegenwoordig is er echter zoveel keuze, dat een stylish interieur nóg beter tot z’n recht komt in een kekke kleur of stijl.

lijn groen oudersenzo
Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen

Zitten er ook nadelen aan rolgordijnen?

Eerlijk is eerlijk: voor sommige mensen bieden rolgordijnen ook nadelen. Zo kan het zijn dat ze verbleken wanneer er veel zon op staat. Dit is vooral het geval wanneer de gordijnen echt altijd naar beneden zijn en wanneer de stof niet van goede kwaliteit is. Ook zijn sommige mensen bang dat rolgordijnen een goedkope uitstraling hebben in vergelijking met vouwgordijnen of stoffen gordijnen. Niets is echter minder waar. Doordat je tegenwoordig zoveel keuze hebt in verschillende stoffen, doen ze echt niets meer onder voor traditionele gordijnen in welke vorm dan ook.

Kies je voor rolgordijnen? Ga dan wel altijd voor kwaliteit. Zo krijg je echt de uitstraling waar je naar op zoek bent. Ze kunnen lang mee, dus zijn ze ook nog eens duurzaam. Verder is het zo dat rolgordijnen op elke gewenste maat gemaakt kunnen worden. Heel handig wanneer jouw ramen geen standaard afmetingen hebben. Heb je een dakraam? Ook daar zijn rolgordijnen voor te koop. Je kunt met dergelijke gordijnen dus alle kanten op. Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af voor jezelf en maak de keuze waar jij happy van wordt.

Heb jij rolgordijnen in huis hangen? In welke kamer? En ben je hiermee tevreden? We zijn erg benieuwd naar jouw reactie, dus laat vooral even een comment achter!

Liefs Amber

Meer informatie

Goede redenen om voor rolgordijnen te kiezen
Wat is HR glas en wat zijn de voordelen ervan?
Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Gordijnen.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *