Voor elk raam is een mooi rolgordijn te vinden

Goede redenen om voor rolgordijnen te kiezen

Op het gebied van gordijnen is er ontzettend veel keuze. Zo kun je onder meer kiezen voor klassieke gordijnen gecombineerd met vitrages, jaloezieën, shutters, vouwgordijnen, plisségordijnen en rolgordijnen. Elke interieurstijl vraagt weer om andere gordijnen. Klassieke gordijnen met een landelijke uitstraling zullen het in een industrieel interieur bijvoorbeeld niet goed doen. Andersom komen shutters met een strakke uitstraling ook niet echt mooi tot hun recht in een landelijk interieur. Maar hoe zit het met een rolgordijn? Ze hebben een nogal saai imago, maar is dat vandaag de dag nog terecht? We lichten graag 5 goede redenen om voor deze raambedekking te kiezen voor je uit.

Ze passen (bijna) bij elk interieur

Rolgordijnen komen in verschillende soorten, maten en designs. Bij nagenoeg elke interieurstijl zijn er wel passende te vinden. Zo zijn er exemplaren met een klassieke uitstraling verkrijgbaar, maar ook moderne die goed passen bij strakke interieurs behoren tot de mogelijkheden. Het saaie imago dat het rolgordijn onder sommige mensen nog heeft is dus volledig onterecht. Dat idee is eigenlijk nogal achterhaald: vroeger hadden alle ze namelijk zo’n beetje dezelfde uitstraling. Nu er zoveel keuze is uit diverse kleuren en stijlen gaat die vlieger niet meer op.

Ze zijn hypoallergeen

Heb je last van astmatische klachten of ben je allergisch voor huisstofmijt? Dan is een rolgordijn de beste keuze. Klassieke gordijnen hangen voornamelijk stof te vangen. Ook shutters en jaloezieën worden eerder stoffig dan rolgordijnen. Ze houden weinig stof vast en zijn meestal ook eenvoudig afneembaar. Doe er je voordeel mee!

lijn groen oudersenzo
Goede redenen om voor rolgordijnen te kiezen

Voor elk raam is een mooi rolgordijn te vinden

Wat de afmetingen van je raam ook zijn: rolgordijnen op maat zijn tegenwoordig snel en eenvoudig gekocht. Zelfs voor dakramen zijn mooie passende exemplaren te vinden die naadloos op je raam aansluiten. Ook met zijgeleiding behoren tot de mogelijkheden. En wat dacht je van een verduisterend rolgordijn of duo rolgordijnen? Momenteel zijn die laatstgenoemde overigens bijzonder trendy in interieurland. Duo exemplaren bestaan uit twee lagen stof die je over (of onder) elkaar heen kunt schuiven. Doordat transparante stof wordt gecombineerd met ondoorzichtig textiel bepaal je zelf de lichtinval in de ruimte. Deze worden door de meeste mensen als praktisch, sfeervol en elegant ervaren. Wij kunnen het daarmee alleen maar volmondig eens zijn!

Fijn in elk klimaat

In de zomer houden rolgordijnen het lekker koel in huis. Klassieke, stoffen gordijnen zijn nogal zwaar tijdens de zomermaanden en houden de warmte (lees: hitte) juist vast. Met rolgordijnen heb je hiervan geen last. Is het hartje winter en juist ijskoud buiten? Exemplaren van goede kwaliteit hebben een isolerend effect en zorgen ervoor dat je het niet te koud krijgt in huis. Hierdoor bespaar je dus op de energiekosten. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat ze harde geluiden enigszins dempen.

Draai je graag muziek, maakt je wasmachine veel lawaai of zet je de televisie graag op een wat hoger volume? Dan hebben je buren minder last van je wanneer je ze hebt hangen. Rolgordijnen met zijgeleiding staan hier vooral bekend om, dus in dergelijke gevallen is het verstandig om voor dit soort gordijnen te kiezen.

Ze zijn makkelijk online te bestellen

Geen groter gemak dan het online kopen. Het mooie is dat je in online winkels een royale keuze uit verschillende rolgordijnen hebt. In fysieke winkels zijn de opties vaak toch wat beperkter. Ben je op zoek naar speciale rolgordijnen? Of ga je graag voor exemplaren met een unieke look? Dan zul je online veel sneller slagen dan in gewone woonwinkels. Neem wel van tevoren de maten van je ramen op. Zo weet je precies wat je moet bestellen. Hebben jouw ramen geen standaard afmetingen? Geen probleem! Bij de meeste webwinkels kun je rolgordijnen op maat laten maken.

Heb jij thuis rolgordijnen hangen? En hoe bevallen die? Zou je bij het opnieuw inrichten van je interieur nogmaals kiezen voor rolgordijnen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen
Wat is HR glas en wat zijn de voordelen ervan?
Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Topjaloezieen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.