Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer

Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer

Of je nu gewoon zin in de zomer hebt en je kamer wil opknappen of omdat het er gewoon hard aan toe is: je slaapkamer een make-over geven is gewoon leuk om te doen. Waar kan je zoal aan denken om je slaapkamer om te toveren tot een nieuw slaapparadijsje? En dan het liefst zo dat het ook nog eenvoudig te doen is én binnen je budget blijft?

Lekker slapen

Uiteraard is je slaapkamer pas een echt slaapparadijsje als je er ook lekker in kunt slapen. Denk dus in de eerste plaats aan je bed zelf. En dan vooral aan waar je werkelijk op ligt. Een matras moet gewoon goed zijn, anders kan je gezond slapen wel vergeten. Ga je voor een nieuw matras? Dan even een tip: denk ook aan een matrasbeschermer! Zo kan je matras langer mee. Daarnaast is een hoofdkussen onmisbaar. Ook hierin moet je niet de eerste de beste aanschaffen. Een kussen moet jou voldoende steun geven om bijvoorbeeld nekklachten te voorkomen. Hoofdkussens zijn er in allerlei uitvoeringen, dus sta hier echt even bij stil. Uiteraard koop je ook een deken waar je heerlijk onder kunt slapen. Sta stil bij de dikte van de deken en de vulling. Maar ook het formaat. Het is heerlijk om een extra groot dekbed te hebben, zodat je je heerlijk in een holletje kunt rollen… zonder dat je partner bloot komt te liggen!

Thema of kleur voor je slaapkamer kiezen

Is je bed tiptop in orde, dan mag nu het oog wat. De sfeer in je slaapkamer wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren die je gebruikt. Door te kiezen voor zachte kleuren krijg je een rustige atmosfeer. Dit kan heel fijn zijn om ’s avonds automatisch tot rust te komen. Schreeuwende knalkleuren kan je heel mooi vinden, maar geeft toch echt minder rust. Door specifiek te kiezen voor bepaalde kleuren, en er niet een bonte mengeling van te maken, creëer je ook meer rust. En om het leuk te maken kan je eveneens gaan voor een thema. Tropische sferen bijvoorbeeld, de zee of misschien wel iets Oosters?

lijn groen oudersenzo
Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer

Plek voor de t.v.?

Moet je een t.v. op je slaapkamer willen? Het kan heerlijk zijn om vanuit bed nog even ergens naar te kijken, maar bedenk wel dat voor het slapen gaan je veel beter de beeldschermen uit kunt laten. Voor een gezonde nachtrust moet je het dan ook eigenlijk helemaal niet doen. Aan de andere kant kan je het juist wel fijn vinden om zo de kids op zondagochtend bij je in bed uit te nodigen en tv te laten kijken, zodat jullie nog even kunnen snoezelen… Een plek voor de tv kan je eenvoudig houden door het gewoon op een plank neer te zetten die op een ideale hoogte hangt (zorg wel dat het stevig genoeg is!). Of zet het in een kastje, zodat het ding verdwijnt als je het kastje weer sluit.

Andere decoratie

Wil je echt een nieuwe look in je slaapkamer, maar heb je geen zin in grote opknapbeurten of heb je simpelweg het geld er niet voor? Dan zijn er toch dingen die je kunt doen, waardoor de kamer direct anders oogt. Kies ervoor om alle decoratieve items uit je slaapkamer te halen en er nieuwe voor in de plaats neer te zetten. Deze nieuwe decoratie voldoet dan aan je nieuwe kleureisen. Door dit heel consequent uit te voeren zal je look heel anders worden, terwijl het praktisch niets (of weinig) kost. Bijvoorbeeld:

Kussens

Kussens zijn heerlijk om te gebruiken als extra steuntje in de rug als je nog even op bed wil lezen, bijvoorbeeld. Maar ze zijn ook gewoon leuk puur voor de decoratie. Heb je al kussens? Dan is het helemaal niet nodig om nieuwe te kopen. Alleen leuke hoesjes kopen is een stuk goedkoper. Of maak ze zelf van een leuk stofje. Maar haken kan natuurlijk ook.

Dekbedhoes

Door je dekbedhoes te vervangen in dé kleuren kom je al een heel eind. Je dekbedhoes neemt zoveel plek in, dat het een hele grote blikvanger is. Kopen duur? Even internet afstruinen en je komt vast wel iets tegen voor een leuke prijs. Of je maakt het zelf van een stofje in de aanbieding.

Prullaria

Heb je een kast waar je dingetjes op kunt zetten of bijvoorbeeld in de vensterbank of op de rand van je ledikant? Doen! Ook hier weer echt voor de kleurstelling gaan van je slaapkamer!

Grote plant

Beetje ruimte in je slaapkamer? Een grote, groene plant is prachtig!

Fotobehang

Eén wand van je slaapkamer behang je met fotobehang. Als er iets is wat je kamer verandert, dan is het dat wel!

Schilderijtjes

Hang aan een muur heel veel lijstjes met foto’s of afbeeldingen die bij jouw thema passen. Ook tekeningen van de kinderen kunnen daarin. Uiteraard zorg je ervoor dat de lijstjes de juiste kleuren hebben!

liefs Wil

Meer informatie

Ontdek de voordelen van een Seniorenbed
Klusjes in het huis, wat heb je nodig?
Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?
Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!
Een romantische slaapkamer realiseren: zo doe je dat!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Smulderstextiel.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *