Hoe red je je vakantiefoto’s als je telefoon kapot gaat?

Hoe red je je vakantiefoto’s als je telefoon kapot gaat?

Je kent het wel: je bent op vakantie en je maakt nog veel meer foto’s dan normaal. Hartstikke leuk. Van die machtig mooie omgeving of de leuke smoeltjes van je kinderen als ze een ijsje eten. Je hebt misschien al grootse plannen wat je straks allemaal met die vakantiefoto’s wil gaan doen om de herinnering aan deze leuke vakantie vast te houden. Maar dan gebeurt het. Niks vermoedend kijk je op je smartphone, hij glipt tussen je vingers door en daar ligt hij dan…in een grote plas water. Telefoon kapot en daarmee zijn ook je foto’s weg! Een nachtmerrie als je erover na gaat denken! Hoe voorkom je dat alles weg is?

Prachtige panorama’s

Juist met vakantie, maar zeker ook bij bijzondere momenten zoals een geboorte of een huwelijk, zijn foto’s van onschatbare waarde. Een foto even snel thuis op de bank gemaakt, kan je min of meer overdoen. Maar die prachtige vakantiefoto’s op bijzondere plekken of tijdens die speciale aangelegenheden, die maak je niet meer zomaar over. Die momenten komen niet meer terug of je bent niet zomaar weer in de Rocky Mountains (bijvoorbeeld).

Een opslagkaartje

Je hebt misschien zelfs wel speciaal voor al die extra foto’s een extra kaartje in je telefoon, zodat je lekker veel opslagruimte hebt. Heel slim en als je telefoon het opgeeft is je kaartje niet meteen ook kapot. Die kan je eruit halen en gewoon bij een ander apparaat gebruiken. Hoewel ik eigenlijk niet durf te zeggen of een sd kaartje een plas water zal overleven… Alleen heb je hier weer niks aan als je telefoon uit je zak is gevallen terwijl je in een stoeltjeslift zat of als een zakkenroller jouw smartphone ook wel heel mooi vond. Weg telefoon is immers ook weg sd kaartje.

lijn groen oudersenzo
Hoe red je je vakantiefoto’s als je telefoon kapot gaat

Lang leve de cloud

Gelukkig zijn we tegenwoordig niet meer afhankelijk van allerlei apparaten die niet kapot mogen gaan. We kunnen onze foto’s en andere bestanden opslaan in de cloud. Wordt je telefoon meegenomen of is hij simpelweg kapot, dan heb je toch al die foto’s en eventuele andere bestanden van de telefoon nog tot je beschikking. Maar daar moet je wel iets voor doen. Ze komen immers niet vanuit zichzelf in die cloud terecht. Er zijn meerdere manieren om je bestanden (en dus ook foto’s) in de cloud te krijgen, waarbij je keuze hebt uit meerdere aanbieders. Nu hebben ze allemaal hun eigen versies hiervan, dus even opletten welke erg handig is voor jou, is zeker aan te raden.

Kies niet zomaar voor een willekeurig bedrijf die zegt dat het alles in de cloud zet. Het moet natuurlijk wel goed beveiligd zijn. Anders kan iedereen met al jouw bestanden aan de haal. Ook met die foto’s of artikelen die heel persoonlijk zijn. Een goede beveiliging is dan ook een must.  Livedrive Cloud Backup is een mogelijkheid. Je hebt hiermee niet alleen meer opslagruimte, wat fijn kan zijn voor je telefoon of andere systemen, maar het staat hier ook veilig opgeslagen. Uiteraard kan je hier veel meer mee doen dan alleen maar foto’s opslaan. Back-ups kan je bijvoorbeeld ook hierbij bewaren.

Overal te gebruiken

Nog een voordeel van alles in de cloud zetten is dat je overal bij je bestanden kunt komen. Dus ook op vakantie kan je dan toch bij bepaalde documenten die anders alleen thuis op de computer te openen waren. Ben je iets vergeten mee te nemen, dan kan je er zo toch bij. Of om bij die vakantiefoto’s te blijven: ben je bij oma op visite aan de andere kant van het land en heb je inmiddels een andere telefoon, dan kan je toch je foto’s laten zien van je recente vakantie.

Back-ups maken

Mocht je telefoon inderdaad in een plas vallen, bijvoorbeeld, dan kan het behoorlijk vervelend zijn van die foto’s, maar uiteraard staat er nog veel meer op je mobiele apparaat. Als je regelmatig back-ups maakt, dan kan je deze weer gebruiken op je nieuwe apparaat en ben je niks of veel minder kwijt. Ook dat is toch wel een geruststellende gedachte. Denk dus niet eigenwijs iedere keer als je telefoon meldt dat een back-up niet gelukt is: ach, laat maar. Want voor je het weet is het allemaal weg!

liefs Wil

Meer informatie

Maak samen een herinneringsalbum
Fotograferen, hoe maak je de mooiste foto’s?
De beste foto maken met je smartphone
Wat doe je met al die foto’s?
Bewaar de mooiste herinneringen!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kaartdirect.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *