Bewaar de mooiste herinneringen van je kind

Bewaar de mooiste herinneringen van je kind

Wat worden ze toch snel groot! Je werd er al voor gewaarschuwd, maar nu je zelf moeder bent geworden, weet je dat ze gelijk hebben! Voor je het weet loopt je kindje al door het huis heen te hollen en voor je één keer met je ogen hebt geknipperd, stappen ze al trots de basisschool binnen. Natuurlijk gebeurt er veel die jaren, en die kan je heerlijk blijven koesteren door er mooie, tastbare herinneringen van te maken! Inspiratie nodig? Dan hier een aantal leuke en originele ideetjes!

Tip 1: Boek laten drukken

Een boek laten drukken is natuurlijk een super idee! Je kan heel standaard voor vooral foto’s gaan, maar waarom zou je er niet een echt boek van maken. Dus met mooie anekdotes, maar ook juist de verhalen over de gewone dagen: want juist die vergeet je heel snel! En uiteraard verfraai je het hele verhaal met mooie foto’s van je kind(eren). Houd een lijstje bij met hoogtepunten (wanneer ging het kindje wat doen?) en nog een gouden tip: laat er meer van afdrukken: 1 voor jou en 1 voor je kindje zelf. Leuk voor later! O ja, de opa’s en oma’s zijn er ook vast héél bij mee!

Tip 2: Bijzondere tekeningen inlijsten

Altijd al bijzondere kunst aan je muur willen hebben? Nou, dat kán. Een mooie tekening van je kind lijst je in, in een prachtige lijst! En nee, dat hoeft geen ontzettend technisch goed in elkaar zittend iets te zijn (die tekening), juist een kliederwerk met leuke kleurtjes is prachtig! Want schildert je kind nu echt zo anders dan meneer Heyboer of Karel Appel? Geintje: maar eerlijk is eerlijk: een mooier kunstwerk dan dat van je kind bestaat er niet, toch?!

lijn groen oudersenzo
Bewaar de mooiste herinneringen van je kind

Tip 3: Fotomapje maken voor in je portemonnee…

Voordat de digitale camera ongeveer gemeengoed is geworden, drukte je nog ouderwets je foto’s af. Ik vond het heel leuk om dat bij een bepaalde fotograaf te doen, want dan kreeg je bij je afdruk ook twee superkleine afdrukjes er gratis bij (pasfotoformaat). En bij iedere bestelling een gratis fotomapje, waarin je de kleine afdrukjes kon doen! Ik heb ze nog altijd liggen (zo’n vijfentwintig jaar lang ondertussen), met fotootjes van huisdieren en mijn neefjes en nichtjes. En al helemaal toen mijn kinderen kwamen, was het een leuk mapje voor in mijn tas. Trots je kinderen showen! Ja, uiteraard kan dat ook met je telefoon, maar zo’n mapje gaat veel simpeler even rond onder de gasten van een verjaardag. En jij kan snel af en toe even weg zwijmelen bij de foto’s, die je allang niet meer op je telefoon hebt staan… Dus: druk gewoon zelf mooie fotootjes af op pasfotoformaat en koop een pasfotomapje. Ze zijn zelfs te vinden met een sleutelhanger!

Tip 4: Herinneringendoos

Een doos volstoppen met dierbare spulletjes van je kindje. Het eerste schoentje, bijvoorbeeld, een haarlokje of het eerste zelfgeschreven briefje aan jou gericht. Laat de doos mooie versieren door je kind, zo wordt het een nog mooier geheel.

Tip 5: Maak een prachtige film

Van al die foto’s op je mobiel kan je een mooie compilatie maken. Bijvoorbeeld per jaar, zodat je even heerlijk kan wegdromen en teruggaan in de tijd! Is er muziek die helemaal past bij die tijd? Gebruik het als achtergrondmuziekje en maak er zo iets heel waardevols van!

Tip 6: Verzilveren, vergulden of verbronzen!

Nog zo’n mooi idee om continu van je herinneringen te genieten: laat een bijzonder onderwerp vergulden, verzilveren of verbronzen! Vaak wordt hier een eerste schoentje voor gebruikt. Zo kan je het een mooi plekje geven op je kast en je verwonderen over het feit dat de voetjes wel heel erg gegroeid zijn!

Tip 7: Journaling

Ben je ook al in de ban van journaling?  Of ben je op een andere manier graag creatief bezig? Maak een creatief boek rondom je kindje! Gebruik leuke tabellen, mooie papiertjes, krabbeltjes van je kind, natuurlijk foto’s, schrijf de eerste woordjes op et cetera. Mogelijkheden te over en je bent nog lekker creatief bezig ook! Handletteren kan je er uiteraard in kwijt, maar je kan het ook afwisselen met de kunstwerken van je peuter of kleuter. Of laat je zesjarige erin meeschrijven: je kindje zal zich enorm groot voelen!

Tip 8: Scrapbookcollage

Een beetje lijkend op bovenstaande, maar gebruik de scrapbooktechniek om een mooie collage te maken. Met herinneringen aan een vakantie, de babyperiode of rondom een familiegebeurtenis. Wel of niet ingelijst, net hoe driedimensionaal je het maakt!

Tip 9: Muziek opnemen

Is die kleine van jou wel muzikaal? Vergeet het niet op te nemen! Trouwens, het is sowieso leuk om het gebrabbel van je kindje op te nemen!

Tip 10: Een grabbelton aan herinneringen

Herinneringen ophalen op een originele manier: maak een soort grabbelton van herinneringen. Dit kunnen opgespaarde spulletjes zijn als bonnetjes van aankopen, fotootjes of gewoon papiertjes waar je de herinnering opgeschreven hebt. Dingen die je nooit meer wilt vergeten, maar je bent niet zo van de dagboeken? Zin in herinneringen ophalen? Pak je herinneringenbox erbij (dit kan een doos zijn, maar een glazen stolp of vaas die je gewoon neerzet kan natuurlijk ook) en droom even weg bij al die herinneringen die je eruit opvist!

liefs Wil

Meer informatie

Hoe red je je vakantiefoto’s als je telefoon kapot gaat?
Fotograferen – De mooiste foto’s maak je zelf!
Tastbare herinneringen – Wat moet je met al die foto’s?
Fotoshoot van de bevalling. Doen of niet doen?
Privacy van je kinderen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Flyerzone.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *