Uren speelplezier met Playmobil

Tijdens het jureren voor de Speelgoed van het jaar verkiezing, had ik al mijn oog al laten vallen op deze prachtige burcht van Playmobil. Ik wist zo goed wie ik blij zou kunnen maken met deze burcht van Playmobil. Natuurlijk Rocco, want die vindt dit soort dingen nog steeds heel leuk, maar die had ik in dit geval niet op het oog. Dit keer gingen mijn gedachten uit naar Rob. Want wie bepaalt dat je nog kind moet zijn om van dit soort speelgoed blij te worden? Niemand toch?! Houd het kind in jezelf vooral jong en speels, zou ik zeggen.

Uren speelplezier met Playmobil

De kleine jongen in hem

Ik had het goed ingeschat, want toen het pakket binnenkwam werd Rob absoluut blij. Ik wist het wel. Zijn glunderende ogen vond ik heerlijk om naar te kijken en ik genoot ervan om te zien hoe hij met enorm veel plezier, geduld en enthousiasme aan het bouwen was. Ik zag de kleine jongen weer in hem terug komen, terwijl hij mij continu wees op prachtige details. Want daar zit deze burcht vol mee. Geheime deuren, valkuilen, muren die opgeblazen kunnen worden zodat je uit de gevangenis kunt ontspannen of de burcht kan bestormen, stoere ridders, alchemisten, paarden, er lopen zelfs twee ratten rond in de burcht. Logisch met die enorme gaten in de muren! Maar wat een uitgebreide mogelijkheden! Fantastisch.

Playmobil is tijdloos

Playmobil is tijdloos en leeftijdloos, want op het moment dat Rob aan het bouwen is, komt Rocco (15) regelmatig langs om de burcht te bewonderen. Het is overduidelijk dat ook hij het nog steeds leuk vindt. Ik ben blij dat hij zich voor dit soort dingen nog niet te stoer vindt en zich hiervoor niet schaamt naar zijn vrienden. De andere pakketten van Playmobil staan ook nog steeds pontificaal op zijn kamer. In de afgelopen periode heb ik wel eens voorzichtig geopperd om het netjes op te ruimen, maar daar heeft Rocco nog geen oren naar. Prima hoor, ik vind het juist leuk dat hij er nog zo van kan genieten. Ik vind dit een heerlijke leeftijd. Aan de ene kant ‘stoer over de meiden kletsen’ en aan de andere kant nog vol in zijn fantasie kunnen duiken met Playmobil. Prachtig toch?!

Wat kun je verwachten van de burcht

Als je de doos opent, zie je een enorme berg aan onderdelen. Dit pakket bestaat uit maar liefst 374 onderdelen. Dat is echt een hele berg. Je snapt dat je de burcht dus niet ‘eventjes in een uurtje’ in elkaar zet. Nee, alleen al met het bouwen en optuigen ben je de nodige uren zoet. Maar het zijn fijne uren, absoluut. Ik zag Rob zo genieten van het bouwen en bewonderen. Het was voor hem weer voor het eerst sinds zijn jonge jaren dat hij met Playmobil bezig was. Hij ontdekte de verschillen tussen toen en nu, maar ook de overeenkomsten. Regelmatig hoorde ik kreten als: “Jeetje, dat was toen ook al zo!” of “Kijk, dit is inmiddels veranderd!” of “Nu kunnen de handjes bewegen!” Zo leuk om te zien.

Uren speelplezier met Playmobil

Specificaties Grote burcht van de Novemmore ridders

NaamPlaymobil Grote burcht van Novelmore ridders – 70220
MerkPlaymobil
Prijs159,00 euro
ISBN4008789702203
Bestel directBol.com

Productbeschrijving

Na decennia van vrede en harmonie in het koninkrijk van Noveldor, leeft het oude conflict tussen de heldhaftige ridders van Novelmore en de opstandige Burnham Raiders op. Beide partijen proberen het magische harnas Invincibus, dat de drager onoverwinnelijk maakt, te veroveren. Koning John en zijn slimme, ondernemende zoon Prins Arwynn, die zich ergert aan de strenge regels van zijn vader en de voorkeur geeft aan avontuur, wonen in het grote kasteel van Novelmore. Dankzij Arwynns streven naar verandering en de hulp van zijn vrienden Gwynn en Dario, kunnen de ridders van Novelmore de vele uitdagingen van het nieuwe tijdperk aangaan. Ze worden beschermd tegen aanvallen van de Burnham Raiders door de machtige kasteelmuren en kunnen zich verdedigen met stenen en de ballista met de waterpijlen. De Burnham Raiders proberen binnen te dringen, maar de ridders van Novelmore sluiten snel de kasteelpoort en het gevaar lijkt afgewend. Na een korte tijd breken enkele indringers door de muur en komen de burcht binnen. Wie zal de strijd winnen?

Uren speelplezier met Playmobil

Geavanceerde verdedigingssystemen

Playmobil®’s nieuwe ridderwereld verrast met creatieve wapens, geavanceerde verdedigingssystemen en originele personages. De Playmobil®-klassieker in een geniaal nieuw design garandeert vele uren plezier.

Het grote kasteel van Novelmore is uitgerust met een mechanische kasteelpoort met geïntegreerde katapult, ballista, lift en steenkogelgoten. Een valdeur brengt indringers rechtstreeks naar de kelderruimte. De set bevat vier Novelmore personages waaronder Koning John, Prins Arwynn en Dario Da Vanci, een paard, een wolf en tal van andere ridderaccessoires.

Verrassend mooi

De burcht zit vol hoekjes, plekjes en valkuilen. Het is verrassend mooi vormgegeven, met zoveel aandacht voor details, dat alleen het opbouwen en ontdekken al één groot feest is. Met deze burcht kunnen aanvallen verdedigd worden en avonturen worden beleefd. Het enige dat ik miste, waren ‘de boeven’. Ik had niemand die ik gevangen kon nemen. Gelukkig kun je daar natuurlijk de poppetjes uit de andere pakketten voor gebruiken.

De riddertijd spreekt kinderen tot de verbeelding en ik weet zeker dat kinderen super blij zullen zijn met deze burcht. De vele bewegende onderdelen, kamers, geheimen en attributen bieden zoveel inspiratie voor avontuur, dat het de fantasie eindeloos zal blijven prikkelen. Opnieuw en opnieuw. En dat is volgens mij primair het doel van goed speelgoed.

Uren speelplezier met Playmobil

Speelgoed van het jaar

Met zoveel speelplezier in één pakket is het niet verwonderlijk dat het pakket is genomineerd tot Speelgoed van het jaar 2019. Ook jij kunt je stem uitbrengen op dit pakket of op het andere genomineerde speelgoed. Dit pakket is genomineerd in de categorie “8 en 9 jaar” maar is absoluut ook voor oudere kinderen geschikt. Eigenlijk is het een prachtig pakket voor iedereen die er plezier aan beleeft, want voor spelen ben je nooit te oud.

liefs Marion

Meer informatie

Je kind optimaal uitdagen met technisch speelgoed
SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?
K’nex – Kid K’nex Safari Mates
LEGO DC Super-Villains-Limited Edition 3

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Playmobil.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *