The Grinch

The Grinch

Afgelopen zaterdag waren we uitgenodigd voor de première van The Grinch. Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk of het een remake is van “How The Grinch stole Christmas” uit 2000 of een remake van een eerder uitgebrachte versie in boekvorm. Op zich maakt dat natuurlijk helemaal niet zoveel uit, het gaat erom dat het een leuke film is! Stiekem vind ik animatiefilms meestal erg leuk, dus het was voor mij zeker geen straf om deze film te gaan bekijken. Integendeel.

Toen we aankwamen was het al een gezellige drukte. Ik zag onder andere Carlo Boszhard (stem van The Grinch) en Karin Bloemen (stem van Burgemeester Ogurkie) over de rode loper lopen. De rest van de stemmencast, bijvoorbeeld Ilse Warringa (stem van de moeder van Cindy-Loe Woe) heb ik zelf niet gezien. De première was prima verzorgd met vermaak door de Kidz DJ voor de jongsten, een natje (koffie, thee, fris) en een droogje in de vorm van een heerlijke mini muffin, popcorn, croissantjes en krentenbollen.

De film zelf

In de zaal lag op iedere stoel een goed verzorgde goodybag. Ook daarin zaten weer heerlijke dingen. Voor mij werd dit mijn eerste 3D film, ik genoot dus dubbel van de prachtige beelden en tijdens het sneeballengevecht dook ik in elkaar om de sneeuwbal te ontwijken die ‘de zaal in werd gegooid’. Ik schrok me rot. De film zelf is natuurlijk een oud verhaal, The Grinch wil de kerst stelen, omdat hij een hekel heeft aan kerst. Hij ontmoet Cindy Loe-Woe, een vrolijk klein meisje dat dol is op kerst. The Grinch is een mopperig groen wezen met een leuk hondje. Althans ik vond het hondje erg leuk. Ik zou willen dat mijn kat zo handig was, met ontbijt op bed inclusief koffie brengen. Maar ik denk dat ik daar lang op moet wachten.

lijn groen oudersenzo
The Grinch

Stelen van de kerst

The Grinch beleeft en doet van alles om te komen tot het stelen van de kerst, met geweldige lachwekkende momenten en natuurlijk de nodige onderliggende boodschappen. De film ziet er uiteraard heel gelikt uit qua animaties. Hoe het verder loopt in deze film verklap ik niet uiteraard. Daarvoor moet je de film echt zelf gaan zien. Het is een geweldige film om zeer zeker de komende tijd te gaan kijken. De donkere dagen voor kerst, een prima moment om samen of alleen naar de bioscoop te gaan. Ik weet zeker dat ook jij af en toe een lach niet zal kunnen onderdrukken. De film kent meerdere hilarische of ontroerende momenten. Absoluut een (kerst)feestje om naar te kijken.

Synopsis The Grinch

The Grinch is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van o.a. de Verschrikkelijke Ikke films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is grappig, hartverwarmend en een visueel feestje voor de hele familie. In de originele versie met de stem van Benedict Cumberbatch als the Grinch. Verder met de stemmen van o.a. Cameron Seely (Cindy-Lou Who), Rashida Jones (Donna), Kenan Thompson (Bricklebaum), Angela Lansbury (Mayor McGerkle) en Pharrell Williams (verteller).

lijn groen oudersenzo
xxx

Cast

Carlo Boszhard (Stem), Kee Derwig (Stem), Ilse Warringa (Stem), Murth Mossel (Stem), Karin Bloemen (Stem), Matheu Hinzen (Stem), Roman Derwig (Stem), Viggo Neijs (Stem), Fedja van Huêt (Stem), Julia Wolda (Stem)

Trailer

Liefs Karin

Meer informatie

The fast & furious: Hobbs & Shaw
Mortal Engines
Spider-Man: Far from home
SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in
De notenkraker en de vier rijken (The Nutcracker and the four realms)

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
Foto’s: Universal Pictures

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *