SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in

SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in

“Tring tring tring”. Ik neem op en zeg mijn naam. Aan de andere kant hoor ik: “Kun jij 3 november met Rocco naar de SpaceXperience?” In mijn agenda zie ik dat ik nog geen andere afspraken heb staan, ik google even en kom al snel meer informatie tegen over deze happening. Ik denk dat niet alleen Rocco dit interessant gaat vinden, het lijkt mij ook wel wat. Voor we de verbinding verbreken, laat ik weten dat het mij leuk lijkt.

Op naar het Ziggo dome

Afgelopen weekend was het zover. Samen met Rocco rij ik naar het Ziggo dome in Amsterdam. Ik hoop op een parkeerplekje dichtbij maar met 13.000 andere bezoekers kan ik dat wel vergeten. Al snel merk ik dat we niet de enige zijn die ‘er lekker op tijd’ wilden zijn. Voor de deuren van Ziggo dome staat al een flinke rij met mensen. Gelukkig is Rocco een gezellige kletser en gaat de tijd lekker vlot. Zodra de tassen zijn gecontroleerd (je mag geen eten en/of drinken mee naar binnen nemen), kunnen we naar binnen.

Behoorlijk prijzig

Binnen koop ik een paar muntjes (3 euro per stuk) om wat lekkers te kopen. Alles blijkt behoorlijk prijzig, zodat we al snel door onze voorraad heen zijn. Zo flink als de prijzen zijn, zo klein blijken de porties. Ik besluit er niet te lang bij stil te staan, we komen immers voor André Kuipers en zijn SpaceXperience en niet voor de snacks. Zijn eerste voorstelling was alweer in 2017 en is bedacht vanwege het feit dat de ruimtevaart 60 jaar bestaat. En nu was het Into the future live.

lijn groen oudersenzo
SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in

SpaceXperience

Als ik om mij heen kijk lijkt het uitverkocht. Ik kan nog maar weinig lege stoelen ontdekken, als de voorstelling begint. André Kuipers komt op, met veel lichtspektakel, en vertelt over zijn studie geneeskunde en hoe hij hiermee uiteindelijk in de ruimte belandde. André Kuipers is een boeiende spreker en zijn ruimteavontuur komt steeds meer tot leven. We zien de voorbereidingen en wat ervoor nodig is om uiteindelijk een ruimtereis te kunnen maken. Een soort van vakantieverslag, maar dan net een tikkeltje anders.
De lichteffecten zijn prachtig en ondersteunen het verhaal dat wordt verteld. Erg indrukwekkend om te zien. Tussendoor komt de musicalster Willemijn Verkaik twee keer een nummer zingen. Geweldig!

Veel kinderen

Dat ruimtevaart voor iedereen interessant is, blijkt uit de enorme hoeveelheid kinderen die aanwezig zijn. De show is prima te volgen voor groot en klein. Bij het technische gedeelte raakte ik het een beetje kwijt, terwijl Rocco juist dan op het puntje van zijn stoel ging zitten. Hij luistert duidelijk geboeid en je ziet hem soms een beetje wegdromen, waarschijnlijk vliegt hij zelf op die momenten door de ruimte.

lijn groen oudersenzo
SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in

Ruimtevaart in ons dagelijks leven

Vaak staan we er niet bij stil, maar ruimtevaart maakt deel uit van onze dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Google maps of andere navigatieprogramma’s, maar ook onze weerapps, zijn ontstaan door gebruik te maken van ruimtetechnologie. Wie weet, wordt het ooit nog eens heel normaal om op vakantie te gaan, de ruimte in. Misschien dat Rocco dit nog gaat meemaken. Misschien ik ook nog wel, maar ik stap nog niet eens in een vliegtuig, dus ook hier pas ik even voor.

Robot George

Tijdens de voorstelling maken we kennis met robot George. Even denk ik dat er een mens in zit, maar ik zie al snel de ijzeren scharnieren. Het blijkt toch echt wel een robot te zijn. Heel indrukwekkend.

Als de show is afgelopen, merk ik dat ik 100 minuten aan zijn lippen heb gehangen en dat de tijd voorbij is gevlogen. De lichteffecten waren fantastisch, de show was super en we gaan naar huis met een hoofd vol indrukken.

Liefs Karin

Meer informatie

SpaceXperience-LIVE met André Kuipers
De notenkraker en de vier rijken (The Nutcracker and the four realms)

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Karin de Vroedt

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *