Waarom een schaduwdoek een uitkomst is!

Heerlijk: zomer! Met een vooruitzicht op heerlijke avonden in de tuin, BBQ-feesten en veel spetterplezier voor de kinderen. Wie wordt er nou niet gelukkig van? Toch kan het soms ook weleens te veel zon zijn. Klinkt misschien wat raar in de oren, maar zeg zelf: de hele middag verplicht in de zon zitten op een verjaardagsfeestje is niet echt iets om gelukkig van te worden. Een schaduwdoek is dan echt een uitkomst! En eigenlijk biedt zo’n doek nog veel meer voordelen!

Schaduw: soms kan je er naar snakken…

Hoewel we het altijd over de heerlijke zonnestralen hebben, kan je soms echt hunkeren naar een plekje in de schaduw. Even geen zonnesteek oplopen, zullen we maar zeggen. Maar ja: niet iedere tuin heeft bomen die een heerlijke, koele plek bieden. En als de zon nu net zo staat, dat ook zonnewering niet echt werkt, wat moet je dan? Precies: koop een schaduwdoek, of zonnedoek mag je het ook noemen, en hang deze op de plek waar het voor jou het mooiste uitkomt! Zo kan je lekker wel genieten van de zwoele temperaturen, maar hoef je niet met hoofdpijn je bed in te duiken… of je verbrand simpelweg minder!

Schaduwdoeken als decoratie

Een schaduwdoek driehoek is een prachtige uitgave van zonnedoeken. Deze driehoeken passen in leuke hoekjes en hebben zeker een decoratief karakter. Ze zijn te koop in meerdere kleuren, dus ook dat kan je helemaal aanpassen aan jouw smaak. Hang je de doek echt definitief op, zeg maar, dan kan je natuurlijk mooie palen hiervoor in de grond slaan. Als je deze houten palen dan ook nog eens meeneemt in decoratief opzicht, dan maak je gewoon een prachtig terras. Verf de palen in een mooie kleur of hou het natuurlijk door het juist naturel te houden. Maak de mogelijkheid om aan de palen plantenbakken te hangen of hang er andere mooie blikvangers aan. Zo creëer je opeens een extra terras aan de andere kant van de tuin, bijvoorbeeld, en wie wil dat nou niet?

Overigens zijn deze doeken niet alleen maar in een driehoek te koop. Ook vierkanten zijn verkrijgbaar. Misschien daardoor wat minder speels, maar het kan uiteraard op precies dezelfde manier dienst doen. Het hangt vooral van jouw tuin af wat het beste uitkomt.

lijn groen oudersenzo
Waarom een schaduwdoek een uitkomst is

Voordelen van een schaduwdoek

Een groot voordeel van een schaduwdoek ten opzichte van andere zonwering is de ‘stormbestendigheid’. Een doek kan je immers veel steviger bevestigen dan een parasol. Waar een parasol de lucht in kan gaan of om kan slaan, zal je doek alleen maar wapperen in de wind! Wel zo relaxed, toch? Maar er zijn nog veel meer voordelen te bedenken.

Kinderen veilig buiten spelen

Heb je kinderen die graag buiten spelen? Zeker jonge kinderen kan je het beste niet in de volle zon laten spelen. Een kindvriendelijke tuin is dan ook niet alleen veilig wat beplanting en uitbraakmogelijkheden betreft: je zorgt ook voor schaduwrijk spelen (om het maar even een leuk naampje te geven). Hang zonwering zo op, dat het schaduw biedt aan de plek waar je kind graag zit en speelt. Boven de zandbak dus of boven de glijbaan. En dan komt een doek als schaduwbieder natuurlijk wel van pas!

En toen spetterde het

Gelukkig kan een doek tegen vocht en is het ook snel weer droog. Heb je een feestje of een BBQ en begint het te spetteren? Dan hoef je niet meteen naar binnen te rennen, want onder het doek zit je gewoon nog droog. En als die spetters verdwenen zijn, zit jij nog altijd gewoon lekker te genieten van de mooie temperaturen!

Groot of klein behuisd

Heb je een gigantische tuin, dan kan je met een zonnedoek een mooi extra plekje maken om van het buitenleven te kunnen genieten. Maar ook op een balkon kan een schaduwdoek juist een heerlijke zonwering zijn! Je overspant je hele balkon, waardoor je niet alleen in de schaduw van je buitentje kan profiteren, maar ook je huis komt zo uit de zon te liggen en zal de temperatuur binnen aangenamer blijven!

Partytent niet meer nodig…

Omdat schaduwdoeken ook in waterbestendige uitvoeringen verkrijgbaar zijn, zou je zelfs kunnen overwegen om van de partytent af te zien en te gaan voor een doek. Laten we wel zijn: je blijft meer het buitengevoel houden dan in een tent, toch? En toch kan je net als in de tent van buiten blijven genieten als het regent. Daarnaast laat je je doek gewoon hangen, terwijl je de tent na het feest waarschijnlijk weer op wilt ruimen.

liefs Marion

Meer informatie

Schaduwdoeken – Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips
Je tuin zomerklaar in zes stappen? Zo doe je dat!
Dit heb je nodig voor het ultieme buitenleven
Een zwembad in de tuin
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Karwei.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *