Recoil starter set Laser GPS FPS Spel

Recoil starter set Laser GPS FPS Spel

Op het moment dat ik de doos uit de verpakking heb gehaald, herken ik hem direct. Nog maar enkele weken geleden heb ik deze laserguns eerder in mijn handen gehad, namelijk tijdens het jureren voor de verkiezing ‘Speelgoed van het jaar’. Lang heb ik er toen niet mee kunnen ‘spelen’, want de aanwezige heren vonden dit maar wat leuk en gaven de guns maar weer moeilijk uit handen. De doos lag echter nu voor mijn neus, op mijn tafel en in mijn huis. Nu was het mijn beurt! Nou ja en die van mijn partner. Tenslotte had ik een ‘vijand’ nodig, of laat ik er de vriendelijkere benaming ‘speelmaatje’ voor gebruiken.

Enthousiaste Rocco

Stomtoevallig had ik Rocco een paar dagen geleden nog over deze guns horen vertellen. Hij had de reclame op TV gezien en het leek hem vet gaaf. Gelijk heeft hij, want dat zijn deze guns ook. Op het moment dat Rocco er vol enthousiasme over zat te vertellen, moest ik stiekem een beetje lachen. Ik wist immers dat ik deze guns op mijn kantoor had staan… Uiteindelijk mag hij ze hebben, maar dan wel bij een goede gelegenheid. Bijvoorbeeld straks onder de kerstboom, want dit zijn geen cadeautjes die je ‘zomaar’ tussendoor geeft. Althans, niet door mij. Ik verheug me wel alvast op zijn blije snuit als hij straks dit pak gaat uitpakken!

lijn groen oudersenzo
Recoil starter set Laser GPS FPS Spel

Uitproberen

Maar voor het zover is, moet het natuurlijk wel worden uitgetest en dat vind ik geen straf! In de doos zitten een aantal dingen: de handleiding, 2 laserguns, 2 klemmen voor de smartfoon en een basisstation.
Om met de guns aan de slag te kunnen heb je 12 AA batterijen nodig. Vier per gun en vier voor in het basisstation. Deze worden er niet standaard bijgeleverd, dus handig om die vooraf aan te schaffen. Bij de Ikea kosten dit soort batterijen nog geen 2 euro per doosje van 10. Voor het inbrengen van de batterijen heb je een kruiskopschroevendraaier nodig, dus handig als je die ook bij de hand hebt. En natuurlijk je smartfoon!

Installeren van de app

Als eenmaal alle batterijen erin zitten, is het belangrijk dat je de juiste app installeert op je smartfoon. Je smartfoon speelt namelijk een belangrijk rol tijdens de gevechten. De app is gratis te downloaden in de Appstore en het installeren wijst zich vanzelf. Als je dan eenmaal helemaal klaar bent, kan de strijd beginnen.
Je kunt het in huis spelen maar het is veel leuker de guns mee naar buiten te nemen en dat gaat ook prima. Er kunnen maar liefst 16 personen aangesloten worden op één basisstation, dus nodig vooral ook de buurtkinderen uit. ‘Let the battle begins…’

lijn groen oudersenzo
Recoil starter set Laser GPS FPS Spel

Communicatiekanalen

Gebruik de SR-12, de RK-45 of je granaten om jouw tegenstanders neer te schieten! Op je mobiel zie je je leven, je kogels, waar je tegenstanders zitten en andere details die je nodig zal hebben om te overleven.
Maak 2 teams, zet je klaar en gebruik de communicatiekanalen van het spel om met elkaar in contact te blijven. Niet alleen visueel en technologisch maar ook de audio is geweldig en zorgt voor complete immersie in de wereld van Recoil. Hoe meer deelnemers, hoe leuker het natuurlijk gaat worden. Maar ook als er geen buurtkinderen zijn, is dit ook hartstikke leuk en spannend om samen te spelen.

Specificaties Recoil starter set Laser GPS FPS Spel

TitelRecoil starter set Laser GPS FPS Spel
MerkGoliath
EAN8711808905153
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Spelen met goed speelgoed, maar wat is goed speelgoed?
Samen spelen is een kwestie van leren, vallen en opstaan
Dit zijn leuke en leerzame spelletjes voor jonge kinderen!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *