Verkiezing Speelgoed van het jaar 2017

Spelen neemt een belangrijke rol in, in de persoonlijkheidsontwikkeling van een kind. Uit een onderzoek van de Rijks Universiteit Groningen blijkt dat de gemiddelde Nederlandse ouder er van overtuigd zijn dat spelen belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van hun kind en dat zij het belangrijk vinden hun kinderen te stimuleren in hun spelontwikkeling.

Een kind leert spelenderwijs tijdens het spelen om te gaan met problemen en hoe hij deze kan oplossen. Tijdens het spel kan hij inzicht krijgen in zijn eigen emoties, leert hij om te gaan met anderen en kan zijn motoriek worden verbeterd.

Verkiezing Speelgoed van het jaar 2017

Ontwikkeling

Door te spelen ontwikkelt een kind zich op de volgende gebieden:

Motorisch

Hij leert snel te reageren op situaties en relaties te zien tussen zien/doen. Hierdoor verbetert zijn oog-hand coördinatie.

Emotioneel

Door te spelen kan een kind allerlei ervaringen verwerken. Ook leert hij om te gaan met teleurstellingen, bijvoorbeeld als iets niet gelijk lukt. Hij leert echter ook door te zetten en het gevoel van trots te ervaren, als hij het uiteindelijk toch voor elkaar heeft gekregen.

Cognitief

Een kind leert door te spelen, logisch na te denken, dingen te onthouden, zich beter te concentreren, zijn woordenschat te vergroten en nog veel meer.

Leuke manier van leren

Spelen is voor een kind een leuke manier van leren. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en bij goed spelen, hoort goed speelgoed. Vanuit die filosofie is de verkiezing ‘Speelgoed van het jaar’ ontstaan. Een prima initiatief dus!

Speelgoed van het jaar 2017

Al eerder schreef ik dat ik dit jaar was gevraagd als lid deel te nemen in de jury ‘Speelgoed van het jaar 2017’. Hartstikke leuk, wat hoe tof is het om een hele dag te mogen spelen, zonder dat iemand je daar gek voor aankijkt!
De vakjury bestond uit meerdere leden: inkopers, detaillisten, journalisten, spellendeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Na twee dagen spelen heeft deze vakjury uit het enorme aanbod keuzes gemaakt (in diverse categorieën en leeftijdsgroepen). En weet je wat zo leuk is? Nu is de stem aan jullie!!

Stemmen!

Vanaf vandaag (5 september) kunnen jullie stemmen op www.speelgoedvanhetjaar.nl! En ieder die stemt via de site, maakt ook nog eens kans op het genomineerde speelgoed! Dat is nog eens leuk voor de dag komen!
Je kunt je stem uitbrengen van 5 september tot en met 15 oktober 2017!

Kleuren

Op de site vind je ook en leuke kleurplaat om uit te printen en in te kleuren. Als je hem vervolgens weer terug stuurt naar de organisatie, kun je nóg meer kans maken op het winnen van genomineerd speelgoed!

Speeldag in Hoorn

Wil je het speelgoed liever eerst bekijken? Dat kan! De organisatie Speelgoed van het Jaar is aanwezig op 17 september tijdens de Speeldag in Hoorn.

Bekijk de clip

liefs Marion

Extra informatie

Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan
De nominaties zijn bekend van het Speelgoed van het jaar 2020

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *