Een verzameling lekkere en gezonde recepten van gerechten met fruit

Een verzameling lekkere en gezonde recepten van gerechten met fruit

Misschien is je zoon of dochter niet zo’n groente eter, fruit vind hij vast heel lekker. En het zit net zo goed als groente, vol vitaminen! Het staat niet voor niets in de Schijf van Vijf. Er zitten namelijk veel voedingsstoffen in en relatief weinig calorieën. Perfect dus voor een gezonde voeding. Het voedingscentrum raadt aan om minimaal twee porties (200 gram) fruit per dag te eten.

Het is beter de vrucht zelf te eten en niet te kiezen voor het drinken van het sap. Het sap bevat namelijk net zoveel suiker als frisdrank en bevat veel minder gezonde voedingsstoffen, zoals vezels. j

Wat is fruit?

Fruit is een verzamelnaam voor allerlei eetbare vruchten. Eigenlijk zijn het de (eetbare) vruchten van een plant. Niet alle vruchten van een plant valt onder de noemer fruit. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, paprika of komkommer.

Er zijn verschillende soorten. Zo is er het zachte fruit (bessen, aardbeien), je hebt steenvruchten (kersen, pruimen, abrikozen) en je hebt pitvruchten (appels, peren). Daarnaast heb je nog citrusfruit (sinaasappel, citroen) en exotisch fruit (ananas, banaan).

In het Nederlandse klimaat vind je voornamelijk appels, kersen, peren, bessen en aardbeien. De meest belangrijke fruitgebieden vind je (onder andere) in de Betuwe.

Buitengerechten - recepten
Een verzameling lekkere en gezonde recepten van gerechten met fruit
Buitengerechten - recepten

Niet alleen als tussendoortje

Fruit kan meestal in de oorspronkelijke vorm gegeten worden. In sommige gevallen moet eerst de schil verwijderd worden. De diverse vruchten lenen zich echter niet alleen als smakelijk tussendoortje. Je kunt ze ook toevoegen aan allerlei smakelijke recepten.

Hieronder vind je een verzameling lekkere en gezonde recepten van gerechten met fruit. Heb je zelf ook een lekker recept waarvan je vindt dat hij hier niet mag ontbreken? Stuur de lijst met ingrediënten, de beschrijving én een foto van het eindresultaat aan:  info@oudersenzo.nl.

Recepten

Abrikozen-watermeloen shake
Blauwe bessentorentje
Blauwe bessen-vanillekwarktrifle
Blueberry blini’s
Fruithapje appel en framboos
Pruimen
FrissFruit Bite
FrissFruit Smoothie
Verfrissend watermeloentapje
Yoghurtijs van blauwe bessen
Zomervruchtenjam zonder suiker

liefs Marion

Meer informatie

Verzameling recepten desserts
Drankjes: van vruchtensap tot mocktails
Met deze zomerhapjes wordt het pas echt feest!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *