Kisten en mandjes

Kisten en mandjes

Kisten en mandjes – Welke mogelijkheden zijn er?
Voor de uitvaart moet er een kistje of mandje uitgezocht worden. Er is een grote keuze op gebied van kinderkistjes en -mandjes. Niet alle uitvaartondernemers zijn van het gehele assortiment op de hoogte, maar je kunt er natuurlijk wel naar vragen. Er zijn tegenwoordig heel mooie grafkistjes, mandjes, cocons en wikkeldoeken speciaal voor baby’s en kinderen te krijgen.

Speciale kisten voor kinderen

De variatie in baby- en kinderkistjes is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er zijn kinderkistjes in allerlei kleuren, vormen, afmetingen, materialen en prijsklassen verkrijgbaar. Er bestaan zelfs grafkistjes in de vorm van een auto…

Beschilderen

Het kistje kan een meer kinderlijke uitstraling krijgen door deze te beschilderen. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook kant-en-klaar bestellen. Met behulp van airbrush kunnen prachtige (zelf aangeleverde) afbeeldingen en kleureffecten verkregen worden.
Voor de binnenbekleding is ook heel veel mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, diverse uitvoeringen, en patronen. Natuurlijk geldt hier ook weer, dat je eventueel ook een kistbekleding zelf kunt maken, bijvoorbeeld van een dekentje waar je kindje onder heeft gelegen.

Kisten en mandjes

Voorbeelden kisten

Wie onverwacht voor de moeilijke keuze van een grafkistje voor zijn kind wordt geplaatst, heeft waarschijnlijk geen idee wat er op dit gebied allemaal mogelijk is. We hebben een aantal voorbeelden hier geplaatst. De getoonde modellen zijn slechts bedoeld om ideeën op te doen.
We hebben er bewust voor gekozen geen adressen van leveranciers (en eventuele prijzen) te plaatsen aangezien deze rubriek uitsluitend is bedoeld te informeren over de mogelijkheden, zonder commerciële doeleinden.
Wij willen iedereen graag zo goed mogelijk voorlichten over de mogelijkheden zodat er uiteindelijk een goede keuze gemaakt kan worden.

kisten
Liefs Marion

Meer informatie

Vertederende grafkistjes voor kinderen
Gedenkmonumenten
Andere gedenkvormen
Bloemen en bloemstukken
Brand een kaarsje
Het laatste moment…
De mooiste afscheidsgedichten
Witte wolkjes: Een kist zonder een kist te zijn

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto’s: 123rf.com, vlindervaria.nl en/of dreamstime.com

lijn oudersenzo met hartje

Een reactie

  • Ik heb me nooit in zo’n situatie bevonden en hopelijk zal die met me nooit gebeuren. Maar als die wel gebeurt wil ik een kistbekleding zelf maken omdat het me heel symbolisch lijkt. Persoonlijk ben ik overtuigd dat als er zo’n situatie ontstaat, is het beter om een professionele service in te schakelen zodat deze praktische momenten je rouwproces niet zullen storen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *