Spelen met badeendjes is een feestje

Badeendjes - Spelen in bad met schattige eendjes

De meeste kinderen zijn dol op water. Ze spetteren dan ook heel wat af, of het nu in de badkamer is met badeendjes of buiten in een zwembadje. En dat waterplezier wordt natuurlijk alleen maar groter als je samen met je vriendjes in bad mag! De 100% natuurrubber badspeeltjes van Lanco zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in het water. Zelfs na vele uren badplezier is het rubber nog steeds volkomen veilig om heerlijk op te sabbelen of bijten. En met al die gezellig gekleurde vriendjes, wordt in bad gaan écht een feestje!

Gevulkaniseerd rubber

Al jaren zwemmen er in ons bad, badeendjes rond. Schattige rubberen eendjes, in alle kleuren van de regenboog. Oorspronkelijk werden de badeendjes van gevulkaniseerd rubber gemaakt, maar deze konden nog niet drijven.

Drijvende badeendjes

 Ze waren bedoeld als speelgoed en om in te knijpen. In de jaren veertig ontwikkelde de Amerikaan Peter Ganine een patent op een holle drijvende badeend. Hiervan werden er meer dan vijftig miljoen verkocht. Tegenwoordig worden de meeste badeenden van vinyl gemaakt en zijn het niet alleen meer eendjes die ronddrijven, maar drijft er zo’n beetje van alles rond in ons bad.

lijn groen oudersenzo
Badeendjes - Spelen in bad met schattige eendjes
lijn groen oudersenzo

Gevaarlijke eendjes

Omdat de eendjes tegenwoordig hol zijn met een opening aan de onderkant en deze in een warme vochtige omgeving worden gebruikt ontstaat er na verloop van tijd een laagje schimmel aan de binnenkant. Men is het er niet over eens of dit schadelijk is of juist beter voor de afweer. Het is hoe dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Gelukkig hebben niet alle badeendjes een gat!

De badeendjes van Lanco

Alle speelgoedfiguren van Lanco zijn speciaal ontwikkeld voor kleine babyhandjes en daarom makkelijk vast te pakken. Daarbij nodigt de zachte structuur van het natuurrubber uit om er lekker in te knijpen, sabbelen en bijten. De badspeeltjes zijn bovendien gemaakt om veilig mee in bad te nemen. Zo hebben ze geen gat, zodat ze mooi op het water blijven drijven en er geen schimmelvorming aan de binnenzijde kan ontstaan.

lijn groen oudersenzo
Badeendjes
Badeendjes
Badeendjes
lijn groen oudersenzo

Ambachtelijk productieproces

Omdat het natuurrubberen speelgoed van Lanco speciaal is ontwikkeld voor de allerkleinsten, zijn kwaliteit en veiligheid tijdens de productie een absolute must. Sommige onderdelen worden zelfs nog ambachtelijk met de hand uitgevoerd. Hierdoor zijn geen twee eenden, dolfijnen, kikkers of vissen hetzelfde en heeft ieder kind een écht uniek vriendje.

Eetbare kleurstof

Alle speelgoedfiguren van Lanco zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn vrij van schadelijke stoffen als PVC, BPA, Nitrosaminen en Ftalaten. Zelfs op de gekleurde figuren kan heerlijk worden gesabbeld dankzij het gebruik van eetbare kleurstoffen. Alle Lanco speelgoedfiguren zijn voor baby’s dan ook een volledig veilige keuze.

liefs Marion

Meer informatie

Badeendjes, hoe onschuldig zijn ze eigenlijk?
De lievelingsknuffel – Als je hem maar niet kwijt raakt!
Een bademmer voor je baby
Baby in bad – Waar moet je op letten?
Stappenplan baby in bad

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Spelen in bad met badeendjes
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *