Verzameling recepten van de heerlijkste desserts

Recepten desserts

Het dessert kent verschillende namen. Denk bijvoorbeeld aan nagerecht of toetje. Het is het gerecht waar de hoofdmaaltijd mee wordt afgesloten. Doorgaans gaat het om een zoete en koude afsluiting, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Er zijn ook warme en/of hartige desserts. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Vol en voldaan gevoel

De veelal zoete nagerechten worden niet alleen gegeten voor de smaak, maar ook om ze door de hoeveelheid suiker en vet een vol en voldaan gevoel geven. De nagerechten waren er echter niet altijd. Vroeger werden alle spijzen tegelijk op tafel gezet. Zoet, hartig, koud en warm, alles door elkaar. Het was dus – vooral in de chique kringen – een overdaad aan voedsel op de tafel. Het liefst hoog opgestapeld op grote schotels. Er zat echter ook een nadeel aan deze manier van opdienen. Door de grote tafels kon je niet overal bij en doordat er zowel warm als koud gelijktijdig aanwezig was, waren de warme producten vaak al koud voor je er aan toe kwam.

Aleksandr Koerakin, de Russische gezant in Parijs vond dit maar niks en introduceerde het “gangendiner (service à la Russe)” waarbij de verschillende gangen ná elkaar werden opgediend. En zo ontstond uiteindelijk het nagerecht of dessert.

De plastic puddingvormen (veelal zuiver) zoals we die nu kennen, zijn pas sinds 1973 op de markt. Inmiddels liggen de schappen in de supermarkt overvol aan diverse kant-en-klare zuivelproducten.

Verzameling recepten

Wij gingen op zoek naar lekkere en gezonde recepten voor desserts en toetjes. Heb je zelf ook een lekker recept waarvan je vindt dat hij hier niet mag ontbreken? Stuur de lijst met ingrediënten, de beschrijving én een foto van het eindresultaat aan: info@oudersenzo.nl.

lijn groen oudersenzo - Recepten desserts
Recepten desserts
Recepten desserts

Recepten desserts

Abrikozen-watermeloen shake
Appelkruimelkoeken/Appelkruimeltaart
Blauwe bessentorentje
Blauwe bessen-vanillekwarktrifle
Blueberry blini’s
Boekweit crêpe met crème anglaise van Coconut Dream en miso ananas karamel
Boekweitpannenkoeken
FrissFruit Bite
FrissFruit Smoothie
Fruithapje appel en framboos
Gegrild suikerbrood met kaneelijs en blauwe bessen
Gezonde, vetarme muffins à la Esmée
Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Kerstijspudding
Pruimen
Rijstebrij
Sneeuwpop met speculaasijs
Speculaassandwich
Worteltjestaart met speculaasijs
Yoghurtijs van blauwe bessen

liefs Marion

Meer informatie

Laat je kinderen meer groenten eten met groene smoothies
Dit kun je beter niet eten tijdens de zwangerschap

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *