Popin’ Cookin Sushi Candy voor heerlijk zoete sushi!

Popin’ Cookin Sushi Candy, voor heerlijke zoet shushi!

In de Popin’ cookin’ serie hebben we inmiddels al de donuts, ijsjes en het eetbare slijm gemaakt. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen, dus vandaag ben ik aan de slag gegaan met dit pakket om sushi te maken. Alleen gaat deze sushi niet naar vis smaken, maar worden het eerlijke zoete snoepjes.

Ik heb het pakket gekocht op Mostcutest waar nog veel meer soorten pakketten te koop zijn. Met dit pakket ben ik ongeveer een uur bezig geweest.

Wat is het?

Kracie Popin’ Cooking’ komt uit Japan en zijn miniatuur DIY snoep-maak setjes. Deze sushi candy kit is in de smaak bubblegum. Popin Cooking bevat geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleurstoffen.

De leukste

Tot nu toe vind ik dit het allerleukste pakket omdat er zoveel te maken is. Er gebeurt ook van alles. Als eerste al de rijst. Wanneer je de poeder en het water mengt lijkt er een soort rijststructuur te ontstaan. Het is luchtig en een soort van korrelig en het smaakt naar bubblegum. Echt heel gek spul. Maar wat denk je van de kaviaar! Echt zo leuk! Je maakt hiervoor twee mengsels en dat druppel je door elkaar. En zie daar, er verschijnen van die grappige balletjes, die ook nog eens ‘ploppen’ in je mond! Geweldig om te ervaren!

Jelly-achtig

En dan het gele en rode mengsel, het ‘ei’ en de ‘tonijn’. Je mengt de poeders met het water en het wordt vanzelf een beetje jelly-achtig, zodat het mooie plakjes gaan vormen. Door de figuurtjes in het bakje, lijkt het ook echt op ei en tonijn.

lijn groen oudersenzo
Popin’ Cookin Sushi Candy, voor heerlijke zoet shushi!

In het pak

In het pak vind je een plastic bakje met maatschepje, pipetje, 5 verschillende poederzakjes en een soort zwarte toffee. Let op, want op het zakje waar alles in zit verpakt, zit ook het voorbeeld van het formaat sushi op afgebeeld. Even opletten met openknippen dus.

Extra benodigdheden

Naast een kleine beetje water heb je verder niks anders nodig.

Wat is de smaak

De rijst van de sushi smaakt naar bubblegum en voelt echt heel gek in je mond. Het is luchtig en fluffy en het smaakt erg lekker. De plakjes ei en tonijn hebben de smaak van groene Aloë, dat drankje. Ik kan het niet op een andere manier omschrijven. De oranje kaviaarballetjes zijn zoet, maar ik kon er geen specifieke smaak in ontdekken. Wel zijn ze heel grappig want ze ploppen dus echt in je mond.

De zwarte toffee heeft een zoet/zure smaak. Dit pakket is leuk en lekker dus!

Liever een filmpje?

liefs Marion

Meer informatie

Popin’ cookin’ IJsjes,om te maken en op te snoepen
Meiji Apollo DIY Candy kit
Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda
De frietkraam verdwijnt langzaam uit ons straatbeeld.
Gumi Tsureta soda/ananas
Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!

Bronvermelding

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *