Popin’ Cookin’ Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda

Popin' Cookin' Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda

Het is alweer even geleden dat we de laatste DIY-candykit Popin’ cookin’ hebben behandeld, maar vandaag gaan we er toch weer met eentje aan de slag. Ook dit keer ziet het pakket er niet heel ingewikkeld uit. Ik heb het voor 4,50 euro online gekocht. Dat blijft natuurlijk best behoorlijk wat geld voor ‘een snoepje’ maar als je er dan veel ‘maakplezier’ van hebt, staat het enigszins weer in verhouding. Ook dit keer ben ik weer erg benieuwd.

Vandaag heb ik gekozen voor de Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda. Dat is een behoorlijke mondvol letters en ik ben blij dat ik er geen vlog over hoef te maken, want ik heb geen idee hoe ik deze combinatie van letters een beetje normaal uit mijn mond krijg. Schrijven (copy/past) gaat een stuk makkelijker.
De smaak van deze candy is cola en melonsoda. Het lijkt mij een fijne, frisse combinatie. Misschien goed te weten dat Popin Cookin geen conserveringsmiddelen bevat en geen kunstmatige kleurstoffen. Maar wat bevat het dan wel?

Ingredienten

Sugar,Powdered Candy, Glucose, Starch,Powdered Egg White, Palm Oil, Citric Acid, Modified Starch, Baking Soda, Flavor, Calcium Carbonate, Spirulina Color, Vegetable Color, Contain: Skim Milk.

Wat is het?

Kracie Popin’ Cooking’ komt uit Japan en zijn miniatuur DIY snoep-maak setjes. De DIY kit is erg populair en zoals ik het pakketje bekijk moet het weer een fluffie candy worden. Ik verheug me daarop, want van de vorige keren kan ik mij herinneren dat juist die fluffie candy erg lekker smaken.

lijn groen oudersenzo
Popin' Cookin' Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda

Wat zit er in?

Als ik het pakje open scheur, haal ik er de volgende onderdelen uit:
twee zakjes (nummer 1), twee zakjes (nummer 2), 2 kleine zakjes (zonder nummer), een plastic bakje (met ‘afbreekbaar maatlepeltje’, twee plastic lepeltjes.

En dan aan de slag!

Als we alle zakjes en andere benodigdheden (beetje water) voor ons hebben liggen, kan ik natuurlijk niet wachten om te beginnen. Aan de slag dus! Inmiddels is mijn zoon erbij komen zitten, want ook hij popelt om er een hap van te proeven.

lijn groen oudersenzo
Popin' Cookin' Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda

Wat vind ik ervan?

Het pakketje is hartstikke leuk te maken. Het is bizar om te zien hoe het snoepgoed niet alleen van kleur veranderd maar ook van structuur. De candy wordt ineens, na het toevoegen van het tweede zakje, fluffie en het neemt ook in volume toe.
De smaak is zoet/zuur en smaakt absoluut naar meer. De sprinkles die je in een apart zakje vindt om eroverheen te strooien, zorgen voor een krokante bite in je mond.

Het pakketje is eenvoudig tr maken en de smaak is zonder meer lekker.

Liever een filmpje?

liefs Marion

Meer informatie

Meiji Apollo DIY Candy kit
De frietkraam verdwijnt langzaam uit ons straatbeeld.
Gumi Tsureta soda/ananas
Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!
Sushi Candy, voor heerlijke zoet shushi!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *