Popin’ Cookin Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!

Popin’ Cookin Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!

In de Popin’ cookin’ serie hebben we inmiddels al de donuts, ijsjes, het eetbare slijm en de sushi candy gemaakt. Omdat de collectie nog veel groter is, gaan we vandaag aan de slag met de pizza kit! Dit keer geen candy, maar als het goed is gaat de pizza ook echt naar pizza smaken. Ik kan het mij bijna niet voorstellen, dus ben erg benieuwd.

Ik heb het pakket voor 5,95 gekocht op www.mostcutest.nl waar nog veel meer soorten pakketten te koop zijn. Met dit pakket ben ik ongeveer anderhalf uur bezig geweest.

Wat is het?

Popin’ cookin komt uit Japan en zijn miniatuur D.I.Y. snoep & koek-maak setjes. Met poeder, water en diverse molds/vormpjes maak je koekjes en snoepjes die je op kunt eten. Deze set bevat geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleurstoffen. Met verschillende pakjes en zakjes maak je met deze set een Pizza met aardappeltjes en frisdrank.

Lekker uitgebreid

Het pakket bevat lekker veel onderdelen dus je bent er een behoorlijke tijd aan bezig. En dat is natuurlijk alleen maar leuk. Het gaat uiteindelijk niet om het eten, maar om het maken. Hoe meer zakjes, hoe meer ‘maakplezier’.

lijn groen oudersenzo
Popin’ Cookin Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!

In het pak

In het pak vind je een plastic bakje met maatschepje, 7 verschillende poederzakjes en een plastic beker voor de soda. Knip het zakje voorzichtig open want je kunt van het zakje nog een pizzadoos maken en het etiket van de soda kun je er nog uitknippen.

Extra benodigdheden

Naast een kleine beetje water heb je ook een magnetron nodig.

En dan nu: Aan de slag!

Mocht je Japans niet zo goed (meer) zijn, dan staan hier de benodigde water hoeveelheden, uitleg van de verschillende kleuren en hoe lang iets (indien noodzakelijk) in de magnetron moet staan.

KleurDit wordtHoeveel water?Magnetron
GeelAardappel2 schepjes30 sec 600 Watt/40 sec 500 Watt
RoodPizzadeeg4 schepjes50 sec 600W/60 sec 500W
BlauwKaas1 schepje
BruinVlees2 schepjes
GroenGroente
PaarsSodaBekertje vullen
lijn groen oudersenzo
Popin’ Cookin Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!

Wat is de smaak

De aardappeltjes smaken verrassend veel naar aardappel. Echt grappig om te proeven. De verschillende onderdelen zijn ook redelijk waarheidsgetrouw. Zo smaakt de tomatensaus, ook echt naar die typische pizzasmaak (tomaten met Italiaanse kruiden), smaakt de kaas ook echt naar kaas (en smelt in de magnetron!) en zelfs het vlees heeft een typische vleessmaak. Bij elkaar vond ik de pizza echter niet meer zo naar pizza smaken. Waarschijnlijk overheerst hierin de smaak van de bodem. Vies is het zeker niet, maar de echte pizzasmaak kon ik er jammer genoeg niet meer helemaal meer uithalen.

De soda smaak lekker zoet. Grappig te zien hoe hij gaat bruisen als je de sodapoeder in het water gooit. De smaak heeft wat weg van Aloë.

Liever een filmpje?

Let op! De kleuren van de zakjes zijn blijkbaar in de loop van de tijd gewijzigd. Als je de kleuren aanhoudt in dit filmpje gaat het niet helemaal goed. Zo zit bijvoorbeeld de pizzadag niet in een oranje zakje (hierin zit de tomatensaus) maar in een rood zakje! Even goed blijven opletten dus!

liefs Marion

Meer informatie

Popin’ cookin’ IJsjes,om te maken en op te snoepen
Meiji Apollo DIY Candy kit
Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda
De frietkraam verdwijnt langzaam uit ons straatbeeld.
Gumi Tsureta soda/ananas
Sushi Candy, voor heerlijke zoet shushi!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *