Popin’ cookin’ Donuts! – Lekker en leuk te maken!

Popin' cookin' - Donuts!

Heb je al eens gehoord van Popin’ cookin’? Popin’ cookin’ is Japans snoep. Het zijn pakketjes waarmee je verschillende ‘gerechten’ kunt maken. In de pakketten zitten bakjes, vormpjes, poedertjes en andere benodigdheden. Je maakt hiermee mini hamburgers, mini ijsjes of in dit geval mini donuts!

Leuke bezigheid

Het maken van minifood is natuurlijk een hartstikke leuke bezigheid. Je hebt er wel een beetje geduld voor nodig en het is misschien handig om online te kijken hoe je de verschillende ingrediënten moet gebruiken. De gebruiksaanwijzing is namelijk in het Japans. Met dit pakket zijn we ongeveer anderhalf uur bezig geweest.

Extra benodigdheden

Naast een kleine beetje water heb je verder niks anders nodig.

Samen

Het is een tijdrovend klusje maar wel hartstikke leuk om te doen. Het ziet er zo super schattig uit! De te nemen stappen en de hoeveelheid water luisteren erg nauw. Het is daarom aan te raden het pakket samen met de kinderen te maken. Wanneer kinderen dit alleen moeten doen, wordt het een lastig verhaal. Binnenkort gaan we meer pakketten proberen!

lijn groen oudersenzo
Popin cookin Donuts! - Lekker en leuk te maken!

Wat is de smaak?

Mijn zoon mocht de donuts uiteindelijk opeten en volgens hem waren ze lekker. De chocolade vond hij iets lekkerder dan de vanille donuts en vooral de roze saus vond hij erg lekker zoet. Het smaakt alleen niet echt naar donuts, maar dat maakt eigenlijk niks uit want in dit geval zit het plezier in het maken en niet in het eten!

Liever een filmpje?

liefs Marion

Meer informatie

Meiji Apollo DIY Candy kit
Nakayoshi Neruneru Cola & Melonsoda
De frietkraam verdwijnt langzaam uit ons straatbeeld.
Gumi Tsureta soda/ananas
Pizza kit, om zelf mini pizza te maken!
Sushi Candy, voor heerlijke zoet shushi!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *