The great tour

The great tour

Nu de dagen ‘s avonds vroeg donker zijn, koud en guur worden, hoe fijn is het dan om het binnen met elkaar gezellig te maken. Vrienden uit te nodigen met een lekker drankje en hapje erbij en met elkaar een spelletje doen. Gezelligheid vind je binnen bij elkaar. Wij hebben hier regelmatig spelletjesavonden en die zijn hartstikke gezellig.

Maar ja, je wilt natuurlijk ook niet steeds hetzelfde spel op tafel zetten, daar word je ook een beetje simpel van, dus misschien is The great tour een leuke nieuwe uitdaging? Nodig familie of vrienden uit en trek met elkaar Europa door. Het avontuur tegemoet! Nou ja, maar dan in je warme huis.

Je gaat op reis

Als ik naar de doos kijk bekruipt mij een gevoel van nostalgie. Wat is de bedoeling? Nou je gaat op reis! Op reis door Europa, want Europa heeft hartstikke leuke hotspots die je gezien moet hebben. Je gaat de steden bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam. De concurrentie probeert het sneller en beter te doen dan jij.
Er komt van alles bij kijken, want op reis gaan betekent onder andere dat je zorgvuldig de tickets moet uitzoeken. Wie dit namelijk het beste doet, scoort de meeste punten en je kunt zelfs bonussen verdienen.

lijn groen oudersenzo
The great tour

Wat zit er in de doos?

De doos is behoorlijk gevuld, want in de doos vind je de volgende onderdelen:
Een spelbord, 65 Routekaarten (13 Routekaarten per kleur), 45 VIP Routekaarten (3 gewone routekaarten en 5 VIP Routekaarten per kleur, 5 VIP Jokers, Jokerkaarten (40 Routekaarten, 4 gewone routekaarten per kleur en 20 jokers), 40 (Reis)tickets, kleine busjes (10 per speler, 6 kleuren), grote busjes (1 per speler, 6 kleuren), 50 Stadsfiches en de spelregels (Nederlands/Engels/Duits).

En, is het wat?

Ja zeker. The great tour is absoluut een leuk spel voor de koude winteravonden. Je bezoekt Europa, zonder de warmte van je huis te hoeven verlaten. Voor je echter goed op weg bent, ben je behoorlijk wat tijd verder. Met het uitpakken van alles ben je een behoorlijke tijd zoet (handig om dit te doen voordat spelletjesavond begint) en ook de spelregels zijn niet direct helemaal duidelijk. Natuurlijk kom je er best wel uit en als je eenmaal door hebt hoe alles werkt, dan kan de pret natuurlijk beginnen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Benodigde vaardigheden zijn ruimtelijke planning en flexibiliteit en creativiteit wanneer je plan door andere spelers gedwarsboomd wordt. Een leuk spel om samen te spelen met vrienden of familie.

lijn groen oudersenzo
xxx

Specificaties The great tour

NaamThe great tour
MerkTactic
EAN6416739546315
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Oh, wat een jaar!
Het leuke zoekspel Lynx van Identity Games
Pictionary Air: Een super vet tekenspel
Paco Ŝako zwart/wit schaken
Azul bordspel

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *