Een romantische slaapkamer realiseren: zo doe je dat!

Een romantische slaapkamer realiseren: zo doe je dat!

Voor ouders kan het een extra grote uitdaging zijn om de romantiek in de slaapkamer te bewaren. Zeker als je beiden werkt en de kinderen nog klein zijn. Jullie drukke agenda’s maken het dan niet altijd even makkelijk om tijd voor elkaar te maken. Ook slaaptekort kan je op den duur opbreken. Door de slaapkamer op zinnenprikkelende wijze in te richten kom je echter al een heel eind. We vertellen je graag hoe je die romantische slaapkamer kunt realiseren.

De juiste verlichting

Een romantische sfeer creëren in de slaapkamer? Dan is verlichting essentieel. Maak gebruik van wandlampjes, een staande lamp of spotjes in het plafond. Warm licht (in warmere geeltinten) geeft een romantische sfeer.  Kies bij voorkeur voor licht dat gedimd kan worden op momenten waarop je daar behoefte aan hebt.

Een fijn bed

Je bed is het middelpunt van de slaapkamer. Zorg voor een bed dat groot genoeg is en een mooie look heeft. Een bed met een veelzijdige en neutrale uitstraling staat mooi als de rest van het interieur erg kleurrijk of opvallend is. Houd je de slaapkamer juist rustig? Dan mag het bed best in het oog springen.

Het juiste beddengoed

Je denkt er misschien niet direct aan, maar het juiste beddengoed kan je ook helemaal in romantische sferen brengen. Kies voor een dekbedovertrek en kussenslopen in mooie, warme kleuren en patronen. Het juiste beddengoed zorgt niet alleen voor romantiek, maar ook voor een goede nachtrust. Je kunt je slaapkamer en bed bovendien wekelijks een geheel andere uitstraling geven. Houd het rustig of kies juist voor knalkleuren of een mooi bloemendessin. Bij Smulderstextiel.nl kun je terecht voor beddengoed van diverse materialen en in verschillende prachtige dessins. Wat past het beste bij jouw slaapkamer?

lijn groen oudersenzo
Een romantische slaapkamer realiseren: zo doe je dat!

De juiste kleuren

De juiste kleuren op de muur scheppen een romantische sfeer. Kies bij voorkeur voor natuurtinten  of voor zachte kleuren als poederroze. Vurig rood of felroze heeft vaak juist een tegengesteld effect en gaat ten koste van de romantische sfeer die je juist wil creëren.

Een mooie vloer

De basis van een romantische slaapkamer is een mooie vloer. Een mooie, warme houtlook doet het altijd goed. Denk aan eiken, mahonie of kersen. Grijstinten kun je maar beter vermijden. Ga je voor parket, laminaat of PVC? Je kunt ook kiezen voor tapijt. Dit is vooral geschikt als je nooit met schoenen in de slaapkamer loopt. Tapijt moet grondig schoongehouden worden om een mooie look te behouden. Als je daar niet tegenop ziet, voelt een dergelijke vloer heerlijk zacht en warm aan onder je voeten.

Boekenkast

Boeken geven een ruimte een klassieke, romantische en voluptueuze uitstraling. Veel mensen kiezen ervoor om de boekenkast in de woonkamer neer te zetten, maar je kunt natuurlijk ook voor de slaapkamer kiezen. Of splits je boekenverzameling op in twee gedeelten en zet een deel neer in het slaapvertrek. Het mooie daarvan is dat je je favoriete boek altijd bij de hand hebt als je gaat slapen!

Accessoires

Stem de accessoires in je slaapkamer af op de rest van het interieur. Denk aan lampen, nachtkastjes en een eventuele kledingkast. Hout geeft de slaapkamer altijd een klassieke en romantische look. Een ander voordeel van hout is dat dit in diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar is. Een witte, strakke houten kledingkast geeft de ruimte bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een kersenhouten kast die rijk gedetailleerd is.

Grote spiegel

Een spiegel in de slaapkamer heeft meerdere functies. Bijvoorbeeld als dit het vertrek is waarin je jezelf aankleedt. Maar ook voor de romantiek kunnen (grote) spiegels veel goeds doen in de slaapkamer. Hoe leuk is het immers als je partner je van alle kanten kan bewonderen tijdens jullie liefdesspel (en andersom)? Ga voor spiegels met een omlijsting die goed past bij de rest van het slaapkamerinterieur. Kies voor hout of voor een modern materiaal als RVS. Lijsten zijn er in diverse designs. Bijvoorbeeld barok of juist strak.

Mooie gordijnen

Last but not least: gordijnen geven ook sfeer aan je slaapkamer. Voor een op en top romantisch slaapvertrek kies je beter niet voor saaie luxaflex of rolgordijnen. Wat wel kan: shutters, stoffen gordijnen in combinatie met vitrages, plisségordijnen.

Wat doe jij om je slaapkamer romantisch te houden? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Ontdek de voordelen van een Seniorenbed
Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!
Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Smulderstextiel.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *