Bachbloesem kan helpen bij depressieve jongeren

Bachbloesem kan helpen bij depressieve jongeren

Depressie bij jongeren: als ouder word je er behoorlijk onzeker door. Je wilt je kind zo graag gelukkig zien. Natuurlijk is het belangrijk als je kind de hulp krijgt die het nodig heeft. Wacht daar niet mee, maar zoek professionele hulp voor je kind. Je kunt wel meer doen om je kind te ondersteunen. Zo kan Bachbloesem helpen!

Depressie bij jongeren

Wanneer spreek je nu van depressie? Iedereen is immers wel eens somber. Maar een kind wat nergens zin in heeft, somber en futloos is, niet wil eten en niks doet, kortom: duidelijk niet lekker in zijn vel zit, die zou depressief kunnen zijn. Blijven deze gevoelens aanhouden, dan zal er actie ondernomen moeten worden. Hoe langer je hier mee wacht, hoe moeilijker het herstelproces zal zijn. Er wordt gesproken van een depressie als de negatieve stemming meer dan twee weken aanhoudt. Zoek vooral hulp! Daarnaast kan je je kind op meerdere manieren ondersteunen.

Bachbloesem bij neerslachtige jongeren

Door de Corona-crisis kampen veel jongeren met neerslachtigheid/depressie of lopen tegen een burn out aan. Voor hen kan een Bachbloesemtherapie een uitkomst zijn. Je kunt deze therapie gebruiken bij o.a. de volgende kenmerken:

  • Veel piekeren
  • Het kind trekt zich terug
  • Het kind heeft geen plezier meer in de dingen die het doet, ook niet waar hij normaal graag mee bezig was
  • Is vaak boos, snel op zijn teentjes getrapt
  • Het kind is eenzaam
  • Huilt veel of huilen lukt juist niet
  • Emoties laten zien is moeilijk
  • Het kind is angstig aangelegd
lijn groen oudersenzo
Bachbloesem kan helpen bij depressieve jongeren

Wat is Bachbloesem?

Bachbloesems zijn, logisch natuurlijk, plantaardige extracten die van bomen en planten afkomstig zijn. Bloesemremedies zijn dan ook puur natuurlijk en geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het helpt de emotionele gesteldheid van iemand goed te houden en daarmee negatieve stemmingen te doorbreken. Het kan dus ter ondersteuning ingezet worden om een depressie de baas te worden. Het was al in de jaren dertig dat Dr. Bach (vandaar de naam) deze bloesemtherapie ontwikkelde. Bachbloesem is veilig in gebruik en kan al vanaf de geboorte gebruikt worden! Bijwerkingen zijn dan ook niet gemeld. Een groot voordeel is ook dat de druppels niet verslavend werken. De werking is veilig in combinatie met andere medicijnen.

Wie was Dr. Bach

De grondlegger van deze therapie is dus Dr. Bach, die in de vorige eeuw in Mount Vernon woonde. Dit is een huisje in Sotwell bij Wallinford. Hier is nog altijd het Bach Centrum te vinden. Dr. Bach ging ervan uit dat de mens bestaat uit vier delen, namelijk de ziel, de geest, het stoffelijke lichaam en het etherische lichaam. Hij ontwikkelde de bloesemtherapie na jarenlange studie. Hij had namelijk een groot vertrouwen in de kracht van de natuur. Zo ontwikkelde hij maar liefst 38 remedies die een bepaalde gemoedsgesteldheid kon verbeteren. Hij overleed in 1936.

Een Bach Bloesem Mix op maat door Greetje

Bestel je bij Greetje van www.bachbloesemmix.nl dan ontvang je na aankoop een korte vragenlijst. De mix wordt namelijk speciaal voor jou gemaakt. Deze persoonlijke manier van samenstellen zorgt dus voor de beste werking! Hiermee kan jij de beste ondersteuning via deze druppeltjes geven aan je zoon of dochter. Uiteraard komt dit nooit ter vervanging van professionele hulp. Want dat heeft een depressieve jongere echt wel nodig!

Hoe vaak gebruik je deze druppels?

Je moet 4 tot 6x per dag 4 druppeltjes innemen, zonder deze te verdunnen. Zoals bij alle medicijnen is een gelijkmatige spreiding over de dag het beste. De mix is direct te gebruiken en hoeft niet eerst nog gemengd ofzo te worden. Je dient het juist zo in te nemen, omdat het daarmee het beste werkt (dus niet door je drinken of eten heen). Let op dat je tijdens een andere routine (bijvoorbeeld in het weekend of tijdens vakanties) de druppeltjes niet vergeet. Het werkt immers het beste als het gewoon ingenomen wordt volgens een vaste regelmaat.

Wat kan je nog meer doen om te ondersteunen?

Naast deze druppeltjes kan je natuurlijk nog meer doen om je kind te ondersteunen. Laat je kind te allen tijde weten dat het niet raar is en dat je er voor hem bent. Stimuleer hem of haar om dingen te blijven doen en af te spreken met anderen. Sociaal isolement maakt het alleen maar erger. Ga met je kind naar buiten, want in de natuur zijn is gewoon ontzettend goed voor je!

Geen vervanging

Zoals gezegd zijn de druppels ter ondersteuning. Gebruik de druppels dan ook nooit ter vervanging van medicatie. En zoek altijd hulp!

liefs Wil

Meer informatie

Eenzaamheid groeit onder jongeren – Hoe houden we ze gelukkig?
Prenatale depressie: Zwangerschap en depressie, hoe ga je hiermee om?
Coronatijd, een loodzware tijd voor pubers!
Pubertijd en onzekerheid gaan hand in hand. Hoe ga je als ouder hiermee om?
Verhoogde depressiviteit bij jongeren. Wat kun je voor ze doen?
Piekerende puber. Wat doe je als ouder?
Pubers en slecht slapen
Eenzaam tussen mensen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Bachbloesemmix.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *