Maand 7 – Ontwikkeling baby

Ontwikkeling baby in maand 7

Maand 7 van de ontwikkeling van je baby. Wat je allemaal kunt verwachten, lees je in deze blog.

Heeft je kindje al een favoriete knuffel? Als hij inderdaad een favoriet heeft, kun je hem verwerken in het slaapritueel. Hierdoor zal je kindje zich minder eenzaam voelen in zijn bedje.

Wat zijn die tenen lekker!

Je kindje lijkt wel van elastiek! Hij kan zijn beentjes zover buigen dat hij met zijn voeten kan spelen en heerlijk op zijn tenen sabbelen! Deze beweging is nodig om te leren kruipen.
Hij kan zich inmiddels misschien actief omrollen. Eerst draait hij zijn schouders, daarna volgt zijn onderlichaam. Ook dit bewust omrollen van zijn buik naar zijn ruggetje, is een voorbereiding om te leren kruipen. Hij zal nu consequenter zijn knietjes naar zijn buik trekken in een kruipbeweging en verplaatst zich al kruipend over zijn buik over de grond.

Op onderzoek

Heb je het huis al veilig genoeg gemaakt?
Het speelgoed wordt nu aan alle kanten in zijn handjes bekeken. Het gaat van het ene naar het andere handje en wordt gedraaid. Als het toevallig uit zijn handen glipt, kan hij het zelf weer pakken (mits het natuurlijk binnen handbereik ligt).
Kan hij er niet bij? Dan zal hij waarschijnlijk jouw aandacht proberen te trekken. Hij begint de dingen beter tussen duim en wijsvinger (pincetgreep) te pakken en gebruikt zijn handjes om zijn eigen gezicht (en die van andere) te onderzoeken.

lijn groen oudersenzo
Ontwikkeling baby in maand 7

Tanden worden uitgetest

Met de komst van zijn tandjes, leert je kindje al snel hoe hij deze moet gebruiken… hij zal nu op alles gaan bijten wat in zijn mondje komt en helaas… zal jij daar ook toe gaan behoren. Het is niet uit gemenigheid dat hij dit doet, maar je mag natuurlijk best aangeven dat je het niet wilt hebben. Zorg er nu al voor dat het geen spelletje wordt, anders is het dadelijk moeilijk af te leren.

Praten

Hij gaat proberen te ‘praten‘ met verschil in toonhoogte en geluidssterkte en hij zal dol zijn op het spelletje ‘kiekeboe’ en hij zal proberen zich naar een speelgoedje toe te werken, waar hij net niet bij kan. Hij kan heel aandachtig naar zichzelf luisteren.

Je kindje kan wat moeite krijgen met afscheid nemen wanneer je weg gaat. Gelukkig gaat het verdriet snel over als je uit beeld bent. Het is daarom aan te raden het afscheid kort te houden.

Hij luistert graag naar liedjes en brabbelt mee met de muziek. Het lijkt erop dat hij verschillende tonaties (blij, ernstig, verrast) leert begrijpen en met ‘nee’ beseft hij goed wat je bedoelt. Hij kan boos worden als je hem iets verbiedt. Hij begint het leuk te vinden om lipgeluidjes te maken (brrr, pfff).

Ontwikkeling per maand

Maand 7 - Ontwikkeling baby 1
1
Maand 7 - Ontwikkeling baby 2
2
Maand 7 - Ontwikkeling baby 3
3
Maand 7 - Ontwikkeling baby 4
4

5

6

7

8

9

10

11

12
liefs Marion

Meer informatie

Rollen, zitten, tijgeren, kruipen, staan en lopen
Ontwikkeling van je baby
Een ontwikkelingsachterstand bij je kind: hoe herken je dat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *