Pimp de muren van de kinderkamer met muurstickers

Pimp de muren van de kinderkamer met muurstickers!

De kinderkamer inrichten is een leuke klus en uiteraard wil je dit ook zo gezellig mogelijk maken voor je zoon of dochter. Een kinderkamer is immers pas echt een kinderkamer als het vrolijk en kleurrijk is. Het uitzoeken van het meubilair is niet zo moeilijk, hooguit dat er heel veel keuze is en je niet meer weet wat je moet kiezen. Maar hoe maak je ook de muren een geheel met de leuke spullen van de kamer? Inderdaad: door ook de muren een echte kinderkameruitstraling te geven! Pimpen die muren dus!

Vrolijke kleuren verven

Verf één of meerdere muren van de kinderkamer in een kleur die helemaal past bij het meubilair of bij het eventuele thema van de kamer. Wil je er echt een stoere junglekamer van maken dan zou je voor groen kunnen kiezen. Is je dochter een echt prinsessenmeisje? Dan kies je uiteraard voor roze. Maar je kunt ook denken aan meerdere kleuren, door bijvoorbeeld alleen twee derde van bovenaf een helderblauwe kleur te geven. Zo geef je het de uitstraling van buiten…en kan je voor de onderkant eventueel nog kiezen voor groen ‘gras’ of geel ‘strand’. Of je kiest simpel voor het wit sauzen van de muur en dan ga je los met andere dingen!

Muurstickers

Op deze witte muren kan je je eindeloos uitleven met muurstickers! Uiteraard kan dit ook op andere effen kleuren, maar dan zal je wel moeten opletten of de kleuren van de sticker dan uitkomen met de muurkleur. Er is echt gigantisch veel variatie hierin. Ga je voor sterretjes (ook leuk voor op het plafond…), cactussen of bijvoorbeeld wolken? Of kies je liever voor hele taferelen zoals een tak met aapjes eraan of verschillende bosdieren bij elkaar?

Een muursticker kopen met een tekst kan ook, zelfs met een eigen tekst! Leuk om zo de naam van je kindje op de muur te plakken of een lieve wens. Maar je kunt ook een muursticker met disneyfiguren, kiezen, of… Nou ja, misschien kan je beter vertellen wat er niet kan om eerder klaar te zijn!

lijn groen oudersenzo
Pimp de muren van de kinderkamer met muurstickers!
Pimp de muren van de kinderkamer met muurstickers!

Kinderbehang

Een andere eindeloze optie is het kopen van kinderbehang. Ook hierin is echt heel veel variatie. Net als bij stickers kan je dan ook met behang alle kanten op. Een muur met een tafereel is hierbij zeker ook mogelijk. Hartstikke leuk om zo een thema aan de kamer te geven!

Magneetverf

Een deel van de muur kan je ook verven met magneetverf! Hierdoor krijgt de muur een soort prikbordfunctie. Je kunt er immers lekker simpel tijdelijk de mooiste tekeningen ophangen of leuke plaatjes. Ook je kindje zelf kan hier bijvoorbeeld spelen met plaatjes met een magneetje en zo hele verhalen naspelen en verzinnen! Bij onze huisarts doet zo’n muur dienst als kindervermaak in de wachtkamer. Een tafereel is op de muur geschilderd met magneetverf (een sloot in een polderlandschap) en het kind kan dus o.a. een eendje, een vogeltje en een eekhoorntje op een plekje ‘plakken’. Dat is toch een super idee in zijn eigen slaapkamer?!

De magneetverf moet je goed aanbrengen en daarna kan je er eventueel dus met kleur overheen schilderen. Let wel op dat je de magneetverf voldoende hebt aangebracht voor je hem over verft. Dit kan je doen door eerst te testen of je meerdere dingen met één magneetje kunt laten ‘plakken’. Eventueel breng je dus meerdere keren de laag aan. Daarna kan je een eigen tafereel erop maken met een dun laagje andere verf. Vanzelfsprekend kan je ook alleen gaan voor een stukje om het echt als memobord te gebruiken. Of je de magneetverf dan wilt oververven is helemaal afhankelijk van jouw kleursmaak!

Een combinatie van muurstickers en een deel magneetverf in hetzelfde thema maakt een kinderkamer helemaal tot een paradijsje.

Bordverf

Een andere leuke (extra) mogelijkheid is het aanbrengen van bordverf. Dan mag je kindje opeens zomaar schrijven op de muur! Wordt het wel een dingetje om hem of haar goed uit te leggen dat het echt alleen op die muur mag…

Levensgrote poster

Wil je graag kunnen spelen met het interieur van de kamer, zonder dat het teveel moeite (of geld) kost? Dan kan je ook denken aan een grote poster die je aan een wand hangt. Deze wissel je immers snel om! Ook posters zijn er in heel veel soorten en maten te koop.

Veel plankjes en kastjes

Vrolijk gekleurde plankjes en open kastjes aan de muur ophangen maakt het tot een dolle boel én je hebt direct lekker veel plek om dingen neer te zetten of in op te bergen. Kleertjes die je netjes opvouwt kunnen prima in een open kastje. Leuke speeltjes ook. Of het speeltje waar het nu nog te klein voor is, bijvoorbeeld. Maar ook decoratieve spulletjes mogen best op een kinderkamer staan.

En knuffels in alle soorten en maten. Ook leuk om hiervoor zelf aan het haken te slaan en echt in bepaalde kleuren dingetjes hiervoor te maken!

liefs Wil

Meer informatie

Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!
Accessoires voor de babykamer
Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?
Wat hang je aan de muren van de babykamer?
Posters zijn hippe en dierbare herinneringen aan de muur

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Muurstickerstunter.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *