Wat is HR glas en wat zijn de voordelen?

Wat is HR glas en wat zijn de voordelen ervan?

Als je je woning beter wilt isoleren dan kun je ervoor kiezen om nieuwe glazen te zetten in het huis. Dit kan namelijk zeker beter zijn ter isolatie, terwijl het ook beter zal zijn voor je portemonnee. Aan het begin natuurlijk niet, want je moet eerst geld investeren in het nieuwe glas. Na een paar jaar zul je dit zeker terugverdienen, maar dit duurt dus wel een tijdje.

Wat is HR glas?

HR glas oftewel hoog rendement glas is een goede optie als je je huis beter wilt isoleren. HR is een coating dat aan de binnenkant van het glas zal worden aangebracht. Dit houdt de stralingswarmte van de zon tegen. Net zoals bij de gewone dubbele beglazing zullen de naden tussen de spouw en het glas hierbij dichtgemaakt worden met kit. Het verschil tussen HR en dubbel glas is dat de binnenzijde gevuld is met edelgas. Ook heeft dus de binnenkant een speciale coating dat het dubbel glas niet heeft. Hierdoor heeft het een lagere U-waarde. Als je glas wilt met nog een lagere U-waarde dan kun je kiezen voor HR+, HR++ of zelfs HR+++.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Toch zullen de meeste mensen kiezen voor HR++ glas, wat een verbeterde coating heeft en gevuld is met argon gas. Dit is dan ook de meest gebruikte keuze. Het is 2 keer zo isolerend dan het standaard dubbel glas, wat één van de voordelen is van HR++ glas. Daarnaast werkt het ook isolerend qua het geluid.  Bovendien is het mogelijk om het een zonwerende functie te geven. Toch is dit niet het grootste voordeel van. Dit is namelijk het geld dat je zult besparen op je energiekosten, wat komt door de hogere isolatiewaarde van het glas.

lijn groen oudersenzo
Wat is HR glas en wat zijn de voordelen ervan?

Waar bestaat HR++ glas uit?

Zoals eerder al genoemd is krijgt het een extra coating. Ook zal de spouw gevuld worden met argon gas. De spouw is hierbij de ruimte tussen het buitenglas en het binnenglas. De opbouw bestaat dan ook twee lagen glas en de spouw. Hierbij kun je bijvoorbeeld de benaming 4-15-4 lezen. Dit betekent dat het buitenblad 4 millimeter dik is, net zoals het binnenblad. De spouw is juist 15 mm breed. Toch zijn de bladen vaak niet van dezelfde dikte, want dit kan leiden tot een wiebelig beeld. Een ongelijke samenstelling is dus beter, waarbij 5-15-4 de meest gebruikelijke samenstelling is.

liefs Marion

Meer informatie

Goede redenen om voor rolgordijnen te kiezen
Inbraakbeveiliging: Maak je huis veiliger met deze 5 tips!
Wat zijn de voordelen van een waterontharder
Rolgordijnen in huis: de voor- en de nadelen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Dubbelglasprijzen.net.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *