Wat moet er allemaal in de koffer?

Wat moet er allemaal in de koffer?

Ga je op vakantie met kleine kinderen? Dan kan dat best voor wat stress zorgen. Hoe pak je de koffers in? Wat neem je allemaal mee als je baby ook meereist? Met onze handige tips heb je zeker een stressvrije vakantie en kun je met een goed gevoel naar je vakantiebestemming afreizen.

Begin op tijd met inpakken

Begin op tijd met het inpakken van de koffers. Zeker wanneer je kleine kinderen meeneemt op vakantie is het goed om je koffers ruim van tevoren klaar te hebben staan. Veel mensen vinden het verleidelijk om de koffer last-minute in te pakken. Dat kan misschien prima wanneer je alleen op reis gaat, maar met kleine kinderen is dat minder handig. Zorg ervoor dat je de koffers een week voor jullie vertrek ingepakt klaar hebt staan.

Check hoeveel bagage je mee mag nemen

Het is wel zo handig om vooraf te checken hoeveel bagage je mee mag nemen. Meestal mag ruimbagage zo rond de 20 kilo wegen. Je kunt dit navragen bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Kijk ook hoeveel handbagage is toegestaan. Handige dingen om in je handbagage mee te nemen met baby’s of kleine kinderen: een (extra) speen, koekjes, fruit of rozijntjes voor tussendoor, de favoriete knuffel van je kind, snoetdoekjes en eventueel de iPad als zoethoudertje onderweg. Vergeet ook de paspoorten niet. Drankjes mogen niet worden meegenomen in het vliegtuig. Uiteraard worden jij en je kids tijdens de vlucht wel voorzien van drinken.

Hoe zit het met kinderwagens, buggy’s en de Maxi Cosi?

Reis je met buggy of kinderwagen? Dan moet je deze altijd inchecken aan de balie van je luchtvaartmaatschappij voordat je vlucht vertrekt. De voorwaarden verschillen per maatschappij, dus check vooraf even telefonisch op of hun website hoe het zit. Een Maxi Cosi mag mee in het vliegtuig mits je een eigen stoel hebt geboekt voor je baby. Tijdens langere vluchten is dat overigens wel aan te raden, want als je 18 uur in een vliegtuig zit wil je natuurlijk niet de hele tijd met je baby op schoot zitten. Op veel vakantiebestemmingen is overigens ook wel een buggy of kinderwagen te huren. Zoek dat van tevoren uit op internet, dat kan namelijk veel geld besparen!

lijn groen oudersenzo
Wat moet er allemaal in de koffer?

Maar wat stop je nou precies in die koffers?

Zorg allereerst voor een koffer van goede kwaliteit. He meer bagage je meeneemt, hoe belangrijker de kwaliteit van de koffer is. Maar wat stop je nou precies in de koffer van je kleine kind of baby? Zorg altijd voor voldoende kleding, schoon ondergoed, luiers en sokjes. Pas de keuze van de kleding aan je vakantiebestemming aan. Kies voor comfortabele kleding waarin je kind zich vrijuit kan bewegen. Denk naast kleding ook aan pleisters, paracetamol, een verbandsetje, voldoende goede schoentjes, een zonnebril en regenkleding. Ook desinfectiegel kan handig zijn.

Wat koop ik op de vakantiebestemming?

Ook kun je ervoor kiezen om een aantal dingen aan te schaffen op je vakantiebestemming. In sommige landen zijn verzorgingsspullen bijvoorbeeld veel goedkoper dan in Nederland. Wat je in je koffers stopt dient verder altijd goed aangepast te zijn op de activiteiten die jullie gaan ondernemen. Gaan jullie veel wandelen op de plaats van bestemming? Dan zijn goede schoenen essentieel. Zijn je kinderen nog heel klein? Zorg dan voor een buggy of kinderwagen waarmee je makkelijk een aantal uren kunt wandelen. Niets is zo vervelend als een kinderwagen die niet meewerkt wanneer je lekker aan het wandelen bent.

Zelf ben ik regelmatig te vinden in Engeland en Tsjechië. Geen heel zonnige bestemmingen, dus. Toen mijn zoon nog heel klein was lette ik dus goed op wat ik meenam: handschoentjes, regenkleding, een warme winterjas en genoeg paar warme wintersokken. Ga je naar een zonnige bestemming? Dan is dit soort equipment natuurlijk niet nodig. We wensen je alvast een hele fijne en bovenal stressvrije vakantie!

Wat stop jij in de koffer voor je kleine spruit wanneer je op vakantie gaat? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Liefs Amber

Meer informatie

Kampeer checklist. Dit mag je niet vergeten in te pakken.
Zorgeloos op vakantie met jonge kinderen
Verschil tussen een harde en zachte koffer

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Bagageonline.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.