Mijn muzikale droomreis

Mijn muzikale droomreis #BLOG58

Rob en ik zijn dol op muziek. Zowel passief (luisteren, dansen, festivals) als actief door zelf liedjes te schrijven en te zingen. Nou ja, dat laatste laat ik graag aan Rob over, ik ben nou eenmaal niet zo’n nachtegaaltje. Je kunt je voorstellen dat muziek een belangrijke rol speelt in ons leven. Als we daarom ooit de eurojackpot mogen winnen, dan weten we welke reis wij zouden willen maken! Een muzikale droomreis naar Amerika! Het liefst met een kamper, samen een aantal weken het land door crossen, met de gitaar binnen handbereik. Van de ene inspirerende plek naar de ander. Wat zou ik met een hoop indrukken en nieuwe songteksten terug komen!

New Orleans

Een bezoek aan New Orleans mag absoluut niet ontbreken en staat bovenaan mijn bucketlist. New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. Als ik aan New Orleans denk, moet ik gelijk denken aan de hit “Johnny be Good”, dat begint met de woorden: “Deep down Louisiana, close to New Orleans…”. Rob zingt dit nummer regelmatig, dus de tekst kan ik dromen.

De stad heeft een prachtig cultureel erfgoed op gebied van eten en vooral van muziek. Die stad ademt niet alleen muziek, de stad ís muziek. Daar, ergens in een bar of muziekcafé wil ik de jazz niet alleen horen, maar ook voelen. New Orleans is de bakermat van de slavenmuziek en de gospelmuziek. Een CD beluisteren op je eigen bank, valt toch volstrekt in het niet bij de muziek ervaren waar het ooit geboren is. En als we dan in New Orleans zijn, mag een bezoek aan het unieke French Quarter (ook wel Vieux Carré genoemd), de oudste wijk van de stad, niet ontbreken.

lijn groen oudersenzo
Mijn muzikale droomreis

Graceland

Bovenaan de bucketlist van Rob staat, als diehard Elvisfan natuurlijk een bezoek aan Graceland, het landgoed waar Elvis Presley de laatste 20 jaar van zijn leven heeft gewoond. Hij kocht het ooit voor ongeveer 100.000 dollar om er samen met zijn ouders te wonen. Later namen ook veel vrienden hun intrek in het huis. Het is nu natuurlijk super commercieel en toeristisch, maar ja, het was wel de woning van Elvis. Hij heeft daar echt gelopen. Die wetenschap maakt veel goed.
Jammer dat het niet helemaal meer authentiek is, want na Elvis’ dood heeft Priscilla Presley het interieur van Graceland van overwegend rood naar overwegend blauw veranderd.

Bezoekers kunnen alleen de begane grond bezichtigen. De bovenverdieping mag alleen worden betreden door de conservators van Graceland, Priscilla Presley en Lisa Marie Presley. Eén fan is er tot nu toe in geslaagd dat ook te doen. Acteur Nicolas Cage, destijds de man van Lisa Marie, mocht in het geheim het ‘Heiligdom’ betreden in 2002.

lijn groen oudersenzo
Mijn muzikale droomreis

Neverland Ranch

Nog zo’n bekend en bijzonder landgoed, is natuurlijk de Neverland Ranch van Michael Jackson. De naam van het landgoed is afgeleid van het Neverland uit Peter Pan. In 1990 werd de Neverland Ranch geopend als privépretpark en huis van Michael Jackson. Sinds 2005 is Michael Jackson er echter niet meer geweest. Hij vond dat de 70 politieagenten die de huiszoeking deden, het huis geweld hadden aangedaan. Zodoende voelde het voor hem niet meer als thuis.

Inmiddels is het landgoed in bezit van een investeringsmaatschappij en heeft het zelfs een andere naam gekregen. Geen idee of je het kunt bekijken, maar een glimp opvangen zou natuurlijk al heel bijzonder zijn. Als je diep genoeg in de buidel tast kun je het complex kopen voor zo’n 100 miljoen. Oh, dat heb je even niet je portemonnee? Misschien kun je dan even langs Las Vegas, wellicht heb je een beetje geluk…

lijn groen oudersenzo
Mijn muzikale droomreis

Las Vegas

Natuurlijk mag een bezoek aan Las Vegas niet ontbreken. Las Vegas ligt in de staat Nevada en is Spaans voor ‘De Weilanden’. Het staat bekend om de extravagante hotels en casino’s maar het is natuurlijk ook de stad waar Elvis over heeft gezongen, de stad die vanaf grote afstand herkenbaar is vanuit de omliggende woestijn en de stad waar je zo makkelijk een huwelijksvergunning kunt krijgen. Mijn zwanger en schoonzus hebben het vorig jaar gedaan. Persoonlijk zou het mij te “plastic fantastic” zijn om dat te doen, maar voor hun is het erg bijzonder geweest. Inclusief een roze Cadillac en zingende Elvis look-a-like.
En als we daar zijn, is een bezoekje aan The King’s Ransom Museum, dat gewijd is aan Elvis Presley, natuurlijk een absolute must.

Vergeet de ESTA niet!

Heb jij interesse gekregen in een dergelijke reis? Dan moet je een aantal dingen niet vergeten te regelen. Zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een ESTA. Dit is verplicht en zonder kun je niet naar Amerika reizen en word je geweigerd voor je vlucht. Zelfs als Amerika helemaal je eindbestemming niet is en je er alleen maar een tussenstop maakt, ook dan heb je een ESTA nodig.

Wat is een ESTA dan?

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen vliegen. Het aanvragen kan gewoon online via dit ESTA-formulier en de kosten zijn goed te overzien. Een ESTA is geen document zoals een visum, maar een reistoestemming die je vooraf moet aanvragen om de USA binnen te reizen.

Spoedaanvraag ESTA

Sta je nou op punt van vertrek en ben je dit helemaal vergeten? Surf dan snel naar spoedaanvraag ESTA en regel (doorgaans) binnen 17 minuten alsnog je reistoestemming. Je kunt dit bij wijze van spreken zelfs nog op de luchthaven doen, want printen is niet noodzakelijk. De ESTA wordt namelijk automatisch aan je paspoort gekoppeld. Geen paniek dus!

Tart het noodlot niet

Probeer echter zo’n last minute aanvraag liever te voorkomen, want het kan gebeuren dat een aanvraag enkele uren in behandeling blijft, theoretisch tot maximaal 72 uur. In de praktijk komt dit bijna niet voor, maar ik zou het noodlot liever niet tarten…
Ook is het goed te weten dat je geen ESTA kunt aanvragen als je na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië bent geweest. Ben je dat wel, dan kun je terecht bij het Amerikaanse consulaat om een visumaanvraag in te dienen.

Haalbaar

Of het kwa afstanden allemaal haalbaar is in één vakantie, dat kun je je afvragen. Het zal flink doorrijden worden, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal weken dat je hiervoor uittrekt. Een droomvakantie doe je maar één keer en die mag best wat langer duren. Onderweg zijn uiteraard nog veel meer bezienswaardigheden te ontdekken die de moeite waard zijn. Volgens de richtlijnen van de ESTA mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. Als je langer wil blijven dan moet je een visum aan vragen bij de Amerikaanse ambassade.

Maar nu eerst die jackpot…

Ervaring delen is fijn!

Hoe ziet jou droomreis er uit? Naar welk land zou jij gaan? En wat zou je daar willen zien?

liefs Marion

Extra informatie

Trip naar Canada? Vraag tijdig een eTA aan!
Wat moet er allemaal in de koffer?
Ervaringsverslag – Siblu Villages camping Les Charmettes Frankrijk
Op vakantie met de kleine: voorkom chaos en denk hieraan

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *