Trip naar Canada? Vraag tijdig een eTA aan!

Trip naar Canada? Vraag tijdig een eTA aan!

Heb je plannen om op vakantie te gaan naar Canada of moet je erheen voor zaken? Regel dan niet alleen op tijd de vlucht en de accommodaties waar je verblijven wilt, maar denk ook aan de reistoestemming die je hiervoor nodig hebt. Dit wordt een eTA genoemd. Hoe je dit aanvraagt en wat het precies is leggen wij je graag even uit.

Wat is een eTA?

Een eTA is een elektronische reismachtiging die je toegang geeft tot Canada als je als buitenlander geen visumplicht hebt en je met het vliegtuig de reis onderneemt. Het wordt een elektronisch reisdocument genoemd, omdat het elektronisch wordt gekoppeld aan het paspoort van de betreffende persoon. Het document blijft vijf jaar geldig. Is je paspoort minder lang geldig, dan heb je pech. Want de eTA vervalt ook als je paspoort verlopen is.

Maakt het doel van je reis verschil?

Vraag altijd een eTA aan voor je reis met het vliegtuig naar Canada. Het is hierbij niet van belang of je voor zaken het land inkomt of dat je op familiebezoek gaat. Het maakt ook geen verschil of je gewoon als toerist komt en of je in Canada blijft of alleen overstapt! Iedereen die dus met het vliegtuig het land inkomt moet dit bezitten. Ook kinderen moeten een eigen eTA hebben. Let op: blijf je langer dan 6 maanden, dan is een eTA niet voldoende.

lijn groen oudersenzo
Trip naar Canada? Vraag tijdig een eTA aan!

Wie moeten een eTA hebben voor Canada?

Buitenlanders die zijn vrijgesteld van de visumplicht moeten in plaats van dat visum dus een eTA hebben om met het vliegtuig Canada in te reizen. Ga je op een andere manier naar Canada, bijvoorbeeld met de boot of kom je bijvoorbeeld met een auto of trein het land in, dan heb je deze eTA niet nodig! Ook niet als je binnen Canada zelf reist. Buitenlanders die wel een visumplicht hebben kunnen soms toch in aanmerking komen om in plaats van een visum een eTA te hebben. Het verschil is hierbij echter wel dat zij wel een bezoekersvisum nodig hebben als zij op een andere manier dan het vliegtuig het land in komen! Er zijn landen, zoals de VS, waarvan de burgers geen eTA-vereiste hebben. Zij hoeven alleen een geldig paspoort te hebben. Dus eTA Canada is verplicht voor elke Nederlandse reiziger!

Hoe vraag je een eTA aan voor Canada?

Een eTA Canada aanvragen is niet ingewikkeld. Je doet dit door online een aanvraagformulier in te vullen. Vervolgens kan je de betaling rondmaken en per mail ontvang je vervolgens het officiële eTA Canada. Heb je haast, dan kan je een spoedaanvraag doen. Dan ontvang je het ongeveer na 18 minuten al. In de ‘gewone’ gevallen moet je uitgaan van gemiddeld 5 dagen. Omdat je natuurlijk wel zeker wilt weten dat je het land in kan komen kan je maar beter op tijd het document aanvragen, zodat je niet voor vervelende situaties komt te staan en je op de dag van vertrek nog steeds het niet ontvangen hebt!

Langer verblijf

Ga je langer dan zes maanden naar dit mooie land, dan heb je niet genoeg aan een eTA. In dat geval zal je toch een visum moeten aanvragen. Dit hoeft op zich ook het probleem niet te zijn, maar het duurt wel langer om het te ontvangen en het is simpelweg duurder. De aanvraagprocedure is ook wel ingewikkelder.

De voorwaarden bij een aanvraag

Hoewel het aanvragen op zich niet ingewikkeld is, zijn er wel voorwaarden verbonden aan de aanvraag. Jouw reis moet bijvoorbeeld zijn om zaken te doen, familiebezoek, toeristische redenen of voor een studie die korter dan 6 maanden duurt. Ook bij een overstap in Canada, waarbij je het vliegveld tussendoor mag verlaten, moet (en kan) je een eTA aanvragen. Anders wordt het als je gaat werken. Dan kunnen er aanvullende voorwaarden gesteld worden. Informeer dus goed of je in jouw geval dan genoeg hebt aan een eTA of dat je toch andere maatregelen moet nemen.

Study Permit

Ga je langer dan 6 maanden een studie volgen in het land, dan moet je een Study Permit hebben! Ga je korter studeren, dan is, zoals gezegd, een eTA voldoende. De Study Permit vervangt de elektronische reismachtiging niet, maar is een aanvulling. Vraag je een Study Permit aan, dan krijg je daar de eTA wel direct bij. Met de Study Permit mag je dus langer studeren én je mag een bijbaan nemen.

Geniet van je vakantie!

Zorg dat je op tijd al je documenten voor je reis in orde hebt. Check dus je paspoort of het nog geldig is. Jouw paspoort moet gedurende het hele verblijf geldig zijn. En vraag op tijd je eTA Canada aan zodat je zonder zorgen je reis kunt ondernemen. Wij wensen je alvast een fijn verblijf in dit mooie land!

liefs Wil

Meer informatie

Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?
Iedereen wil een zorgeloze vakantie. En zo regel je dat!
Mijn muzikale droomreis

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Visumbuitenland.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *