Een familiereünie organiseren? Zo doe je dat!

Een familiereünie organiseren? Zo doe je dat!

Met de hele familie bij elkaar komen is ontzettend leuk. Zeker als je elkaar anders weinig ziet, is een familiereünie een uitkomst. Nu wordt er dan al snel gedacht aan gewoon elkaar in een zaaltje ontmoeten, maar doe eens iets anders! Maak het leuk voor de kinderen, maar ook voor jullie zelf! Wat dacht je van een zeskamp, het vieren bij een speeltuin of zelfs een grote groepsaccommodatie huren en er een weekend van maken? We gingen op zoek naar een aantal originele ideeën.

Zeskamp

Zeker bij een grote familie kan een zeskamp of ander wedstrijdidee erg leuk zijn. Deel de familie in teams in. Nu kan je dit doen door ze per gezin in te delen of je gaat juist mixen. Zorg voor zelfbedrukte shirts, zodat duidelijk is wie bij wie hoort. Zijn er veel kinderen, dan kan je de kinderen ook verdelen onder de teams. Of je zorgt voor een eigen programma voor de kids. Natuurlijk kan je het teamgevoel nog verder versterken door nog meer bedrukte items te bestellen, zoals mokken, caps of zonnebrillen! Is de familie niet zo heel groot? Misschien is zoiets als de jongens tegen de meiden dan ook wel leuk om te doen…

Speeltuinvereniging

Zijn er veel kinderen bij, dan kan het een uitkomst zijn om het verenigingsgebouw van een speeltuinvereniging af te huren. De kinderen kunnen zo heerlijk (en veilig, want deze zijn meestal omheind) spelen en de volwassenen kunnen in of bij het gebouw hun eigen ding doen. Uiteraard zorg je er wel voor dat je de kinderen in de gaten houdt… Ook nu kan je spellen verzinnen om toch iets te doen te hebben. Een quiz met familievragen, bijvoorbeeld, kan voor veel hilariteit zorgen. Of laat iedereen een babyfoto inleveren. Hang deze op en laat iedereen raden wie wie is. Wie de meeste goed heeft, krijgt een leuk prijsje.

lijn groen oudersenzo
Een familiereünie organiseren? Zo doe je dat!

Weekendje weg

Zien jullie elkaar veel te weinig en kunnen jullie het wel goed met elkaar vinden? Waarom dan niet een grote groepsaccommodatie huren en elkaar daar ontmoeten? Eén of twee nachtjes is ideaal hiervoor. Je kunt net even meer met elkaar doen en ook kiezen voor meerdere activiteiten. Uiteraard afhankelijk van waar je gaat verblijven. Verblijf je in een bungalowpark, dan zijn er vaak al allerlei voorzieningen. Ga je naar een accommodatie bij, bijvoorbeeld, een boerderij, dan is er vaak van alles te doen voor de kinderen. Ook nu kan je kiezen voor geplande activiteiten, of jullie laten het juist over aan iedereen waar ze zin in hebben en plannen alleen gezamenlijke maaltijden vast in.

Workshop

Samen bezig zijn is vaak toch net anders dan alleen maar zitten en kletsen. Kijk eens rond naar een workshop in de buurt. Iets wat voor iedereen goed te doen is. Of huur een zaaltje of misschien heb je zelf wel een grote loods of iets dergelijks. Je zou dan meerdere workshops kunnen laten geven, zodat iedereen iets kan kiezen wat bij hem of haar past. Denk dan ook aan leuke bezigheden voor de kinderen. Dit kunnen ook workshops zijn of je huurt voor hen een poppenkastvoorstelling in of een clown. Uiteraard kunnen jullie ervoor en/of erna dan nog gewoon gezellig kletsen en eten.

Wandelen met GPS-tocht

Lekker kletsen en wandelen gaan heel goed samen. Als je dan ook nog een doel hebt, wordt de wandeltocht nog leuker. Een GPS-tocht zou dan hartstikke leuk kunnen zijn. En ook die GPS-tochten zijn er in meerdere varianten. Lang leve internet: zoek maar eens op GPS-wandeltocht en je krijgt de leukste ideeën. Overigens kan je ook zelf een GPS-tocht uitzetten met bepaalde apps. Maak er een ouderwetse speurtocht van met opdrachten en je hebt een hoop lol met elkaar.

Levende bordspellen

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: Levend Stratego is een hele bekende. Het spel Stratego wordt in een park of een bos dan in het echt uitgevoerd. Dat is heel leuk om te doen en ook hiervoor kan je op internet terecht voor de spelregels en de kaartjes. Wil je meer als 1 groep bij elkaar blijven, dan kan je ook zelf een variant maken van een familiebordspel of kijk ook hiervoor op internet. Als voorbeeld even een levensgroot ganzenbord. Maak op grote vellen karton het ganzenbord na. De opdrachten op de vakjes met een gans kan je dan natuurlijk veel grootser maken. En je bent als persoon dus gewoon zelf de pion. Reken maar dat dat lachen wordt!

liefs Wil

Meer informatie

Originele cadeautips voor de (aanstaande) opa en oma
Oma en opa dag: Een feest voor de grootouders

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Igopromo.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *