Leuke cadeautips voor kids onder de drie!

cadeautips

O, help: een verjaardag van een kleuter. Wat ga je nu weer eens kopen? Goede cadeautips zijn meer dan welkom. Of wat dacht je van feestdagen zoals Sinterklaas of Kerstmis. Voor je eigen kind zal het misschien nog wel te doen zijn, maar zeker als je zelf niet (meer) in de kleintjes zit, kan je soms wel even met je handen in het haar zitten. Want wat is geschikt voor deze leeftijd, wat zijn nou goede cadeautips en wat vinden ze ook echt leuk? Hier tips voor lieve verjaardagsgasten die een leuk cadeautje willen meenemen voor de jarige job van 1, 2 of 3 jaar!

Cadeautips: Eerste verjaardag

Lopen

Lopen is helemaal hot rond deze leeftijd, dus een cadeautje wat met lopen te maken heeft is het helemaal. De jarige zal er helemaal gek van zijn én het stimuleert hem om goed met lopen te oefenen! In deze categorie heb je van alles. Ga je voor iets groots dan is een loopauto natuurlijk ontzettend leuk. Leuk om op te zitten én om achter te lopen. Of wat dacht je van een houten trolley met bijvoorbeeld gereedschap erin, of een solide poppenwagentje. Maar ook voor kleinere pakjes kan je prima binnen deze categorie terecht. Een looproller met iets wat geluid maakt is ook hartstikke leuk. Of juist iets om mee te trekken is hartstikke spannend. Zeker als het ‘herrie’ maakt!

Blokken

Of je nu kiest voor vrolijk gekleurde Duploblokken of toch voor houten exemplaren: blokken zijn een leuk idee. Lekker bouwen, eindeloos in en uit een doos doen of heerlijk een toren omgooien. De jarige kan er veel kanten mee op!

lijn groen oudersenzo
cadeautips

Boekjes

Met boekjes kan je niet vroeg genoeg beginnen. Nijntje is bijvoorbeeld erg leuk. Ook boekjes voor in bad zijn leuk!

Water en zand (of sneeuw)

Afhankelijk van de tijd van het jaar kan je kiezen voor buitenspeelgoed. Kinderen zijn gek op zand (oké, sommige echt niet …), water en sneeuw. Leuke speeltjes zijn hiervoor emmertjes, schepjes, vormpjes, maar ook plastic autootjes waar je zand in kan scheppen zijn leuk! Of ga voor zwemspulletjes!

Cadeautips: Tweede verjaardag

Driewieler

Op zoek naar een groot cadeau? Dan kan een driewieler een leuk idee zijn. Ook de loopfietsjes zijn een leuk geschenk. Nu zal het een beetje van de ontwikkeling van het kindje afhangen of ze hier al wel of niet aan toe zijn…

Tentje

Een kindertentje is een leuke plek voor een kleine wurm. Leuk om je in te verstoppen of met je popjes samen in te vertoeven. Zijn ze wat ouder geworden, dan hebben ze toch nog plezier van dit cadeau. Want je eigen plekje hebben blijft leuk. En je kan ook spelen dat je op vakantie bent, bijvoorbeeld. Kindertentjes zijn er in heel veel uitvoeringen en de simpele speeltent is hier en daar al voor een paar euro te koop!

Zwembad

Spelen in het water blijft leuk. Een kinderbadje aanschaffen is zeker een goed idee. Of koop spulletjes om in het zwembad mee te spelen.

Zandtafel of zandbak

Een leuke schelp als zandbak: niet duur, wel een hoop plezier én het is goed afsluitbaar voor katten die ook graag in het zand spelen… Maar je kan ook ervoor kiezen om een zandtafel te kopen. En ook voor in de zandbak/-tafel zijn er speelgoedjes nodig!

Imitatiespeelgoed

Een kind leert het meeste van nadoen. En hij of zij geniet er ook nog eens van om zijn lieve papa of mama te imiteren. Dus is speelgoed wat hier bij aansluit ontzettend geliefd. Een speelgoedstofzuiger, bijvoorbeeld, een theeserviesje of wat dacht je van een keukentje of gereedschapskist?

Cadeautips: Derde verjaardag

Buitenspeelgoed

Buiten spelen is leuk en al helemaal als je ook nog eens leuk speelgoed tot je beschikking hebt. Dus kom maar op met ballen, autootjes en zandbakspeelgoed.

Fanmateriaal

Hoe ouder ze worden, hoe meer en meer ze laten zien wat ze zelf echt leuk vinden. En zo kunnen er ook leuke televisieseries zijn, waar ze helemaal gek van zijn. Is het een populaire serie, dan heb je grote kans dat hier ook van alles van te vinden is in de speelgoedwinkel. Van kleine items tot grote voorwerpen, en dus voor iedereen wel te behappen. Informeer even wat de kleine al heeft en maak dit kleine fannetje helemaal blij!

Kegelset

Leuk een kegelset: met een bal nu wel eens iets om mogen gooien! Buiten geen probleem en misschien is er binnen ook wel een veilig plekje…

Gezelschapsspellen

Niets is leuker dan sámen met papa en mama te spelen. Er zijn al leuke gezelschapsspelletjes voor deze leeftijd, zoals memorie, een hengelspelletje of neem bijvoorbeeld een memorie mee voor de jarige!

liefs Wil

Meer informatie

Wat zit er in de zak van Sinterklaas? Lees onze tips!
Sinterklaascadeautjes tips!
Feestdagen en cadeautjes
Wat geef je op een kinderfeestje?
Schoencadeautjes onder de 5 euro

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *