Infrarood panelen: Is het iets voor jou?

Infrarood panelen: Is het iets voor jou?

Infrarood verwarmingspanelen: ze winnen steeds meer terrein. En eigenlijk heel terecht: met een infrarood paneel kun je alle kanten op. Je kunt ze bevestigen in elke ruimte die je wilt: van de badkamer tot de slaapkamer en van de woonkamer tot de eetkamer. Twijfel jij nog of je ook aan de infrarood panelen moet? In dit artikel lees je precies of deze verwarmingspanelen een goede keuze zijn voor jou.

Wat zijn infrarood verwarmingspanelen?

Infrarood verwarmingspanelen zijn panelen die je bevestigt aan de muur of aan het plafond. Je verwarmt er een specifieke plek in een bepaalde ruimte mee. Infrarood panelen verwarmen door infraroodstraling. Andere verwarmingssystemen verwarmen vooral de lucht. Infrarood verwarmingspanelen zijn dus efficiënter, energiezuiniger én maken het makkelijk om een bepaalde koude of tochtige plek te verwarmen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Infrarood panelen kopen of niet?

Twijfel je of infrarood panelen geschikt zijn voor jou of niet? Stel jezelf dan de volgende vragen:

Wil jij een bepaalde ruimte of plek verwarmen op een zeer energiezuinige manier?

Houd je van een verwarmingssysteem met een mondaine, strakke uitstraling die bij elk interieur past?

Is het voor jou belangrijk dat een verwarmingssysteem gemakkelijk te installeren is, ook voor beginners?

Ben je op zoek naar een verwarmingssysteem dat het verspreiden van (fijn)stof tegengaat?

Heb je op al deze vragen “ja” geantwoord? Dan passen infrarood panelen heel goed bij jou en je huishouden. Met infrarood panelen kies je voor een verwarmingssysteem dat een gezonde luchtcirculatie in stand houdt. De lucht wordt namelijk niet verwarmd: met dit soort verwarmingspanelen kies je ervoor om een bepaalde plek of object te verwarmen (bijvoorbeeld je favoriete stoel!) zonder dat er stof meegenomen wordt in de luchtcirculatie. En dat is erg fijn, zeker als je gevoelig bent voor huisstofmijt of als je astma hebt.

lijn groen oudersenzo
Infrarood panelen: Is het iets voor jou?
Infrarood panelen: Is het iets voor jou?

Infrarood verwarmingspanelen aan plafond of muur?

Of je infrarood panelen het beste aan het plafond of aan de muur kunt bevestigen, hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur en van welke plek je precies wilt verwarmen. Sommige mensen vinden het fijn om infrarood panelen aan het plafond te bevestigen boven de zithoek. Andere mensen hebben weer liever dat de warmte van de “zijkant” komt. In dat geval kun je de panelen het beste aan de muur bevestigen voor het gewenste resultaat.

Zijn infrarood panelen mooi?

Infrarood panelen zijn een esthetische manier om een bepaalde ruimte te verwarmen. Ze vallen in principe helemaal niet op. Natuurlijk zie je de panelen zitten, maar ze hebben een moderne en strakke afwerking waardoor ze als het ware wegvallen in je interieur. Dat is ook een groot voordeel van dit verwarmingssysteem: zowel in een modern interieur als in een wat klassiekere woning komen ze heel mooi tot hun recht. Ze vallen niet op, maar áls je ze ziet doen ze geen afbreuk aan de sfeer in de kamer.

Vergeet ook niet dat infrarood panelen in verschillende designs verkrijgbaar zijn. Voor een deel zijn ze dus heel goed aan te passen aan je persoonlijke stijl en wensen. Dat maakt het eigenlijk alleen maar eenvoudiger om ze te integreren in jouw interieur.

Waar infrarood panelen installeren?

In welke ruimte je infrarood panelen installeert is helemaal aan jou. Ze worden regelmatig gebruikt in badkamers, maar in feite kun je ze in elke ruimte plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, de eetkamer of de hal. Het leuke aan infrarood verwarmingspanelen is dat je heel specifiek een plek in een bepaalde ruimte verwarmt. Zoals we al even aanhaalden als voorbeeld: je favoriete stoel. In de badkamer kun je genieten van infrarood panelen doordat je de ruimte kunt verwarmen net voordat je de douche in stapt. Zo heb je het nooit meer koud als je gaat genieten van een warme douche of een lekker ontspannend bad!

Wat is jouw ervaring met infrarood panelen? En zou je interesse hebben om ze in jouw woning te (laten) plaatsen? Laat het ons gerust weten in de comments.

Liefs Amber

Meer informatie

Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?
Elektrische radiator in de badkamer. Dit zijn de voordelen!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door redwellinfraroodverwarming.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.