Kinderen, ouders en playmobil

Kinderen, ouders en playmobil

Denk aan vroeger. De tijd dat je de beste drakendoder ter wereld was en je een leger trollen had die jouw kasteel bewaakten. Of toen je de koningin was van een prachtig land vol met eenhoorns en regenbogen.
De wereld was oneindig, prachtig en je vloog op de vleugels van je verbeelding een wereld binnen die fantasie heet. En dat allemaal dankzij Playmobil.

Playmobil

We kennen het allemaal, het bestaat al decennia en stiekem spelen we er allemaal nog mee. Playmobil prikkelt al generaties lang ieders verbeelding.

Samen met de kastelen, caravans, speelhuizen en vakantieresorts worden honderden verschillende poppetjes, pistooltjes, pannetjes en andere accessoires verkocht. Maar, hoe houden we het allemaal bij elkaar ?

Ruim je cowboy op!

Het begint in de speelgoedwinkel. Nadat je kind zich als een dolle opgevoerde stier door de winkel heeft gemanoeuvreerd valt zijn oog op die ene doos. Een wild west tafereel met cowboy’s, paarden en zo’n 1500 accessoires erbij. Leuk!
Eenmaal thuis heb je geen kind aan ze, totdat je later bijna op de intensive care beland omdat je dankzij een cowboy een spagaat maakt, en nog maar net je hoofd weg kan draaien voor een wigwam. Dit vraagt om orde in de chaos.

lijn groen oudersenzo
Kinderen, ouders en playmobil

Alle vuurwapens en messen op 1 plek in de kinderkamer

Buiten het feit dat je niet op Toy Story taferelen zit te wachten, is het ook zonde als de helft van de set na een week spoorloos is. Dus is het verstandig om een centrale plek te verzinnen voor al die poppetjes, met hun wapens en kookpannetjes.

Een kralenbak of juwelenkastje is bij uitstek uitstekend om al die accessoires in op te bergen. De messen bij de messen, de helmen bij de helmen, etc.
De poppetjes kunnen samen met het kasteel of speelhuis mooi worden geëtaleerd op de kast in de kinderkamer, alsof ze klaarstaan om in actie te komen.
Op donkeren en koude dagen is het leuk om kartonnen achtergronden te creëren om de dimensie van een thema te vergroten. Maak een speelhoek! En voor elk thema een achtergrond. Boeven vangen in het wilde westen is veel leuker met uitzicht op de Grand Canyon, en komt een ruimteschip niet beter tot zijn recht in de ruimte?

Spelen en leren

Ik persoonlijk vind het heerlijk om te zien hoe mijn kind zich kan verdrinken in zijn fantasie en zijn creativiteit de vrije loop laat. Het is goed voor de ontwikkeling en buiten dat om, er komen nog genoeg jaren die moeten worden doorgebracht in de grote boze mensenwereld. Playmobil is tijdloos en zal ongetwijfeld nog vele generaties voorzien van plezier. Geniet ervan!

Liefs Mike

Extra informatie

Uren speelplezier met Playmobil – Grote burcht van de Novemmore ridders
Playmobil – Mobiele aanvalstoren van de dwergen
Playmobil – Ghostbusters brandweerkazerne

Bronvermelding

Tekst: Mike
Foto’s: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *